Σελ. /12
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Ιούνη 1999

Σήμερα στην Κέρκυρα
  • Συγκέντρωση στο Πεντοφάναρο της Πάνω Πλατείας στην Κέρκυρα στις 8.30 μ.μ., με ομιλητές την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Θόδωρο Γουλή.
  • Επίσης σήμερα γίνονται οι εξής εκδηλώσεις: Στο Πασαλιμάνι με τον Κ. Ζουράρι και τον Νίκος Σοφιανό,στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς με τον Κ. Παρασκευά,στην Πρέβεζα με τους Κώστα Αλυσσανδράκη και Γεράσιμο Αραβανή,στον Εύδηλο Ικαρίας με τον Γ. Μανουσογιαννάκη,στη Νάξο με τον Γ. Θεωνά,κ.ά.
  • Τη Δευτέρα εκδήλωση καλλιτεχνών στις 9.00 μ.μ. στο Θέατρο "Βρετάνια",όπου θα μιλήσουν ο Στρατής Κόρακας και ο Γ. Χουρμουζιάδης.

ΣΕΛ.  3

Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΟΛΑΝΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ...ΚΥΡΙΟΣ ΚΕΠΠΑ!
ΠΟΛΕΜΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
Ευρωπαϊκή Ενωση και ΝΑΤΟ

Εκτεθειμένα στο λαό, τα κόμματα που σπέρνουν αυταπάτες για το δήθεν έλλειμμα Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Αμυνας της ΕΕ. Η ελληνική κυβέρνηση, με επικεφαλής τον κύριο Σημίτη, ολοκλήρωσε τον εγκληματικό και διπρόσωπο ρόλο της, δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή την τοποθέτηση Σολάνα στη θέση του υπεύθυνου της ΚΕΠΠΑ της ΕΕ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να αναλάβει υπεύθυνος για την ΚΕΠΠΑ της ΕΕ ο γνωστός Χαβιέ Σολάνα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνει, με τον πιο παραστατικό τρόπο, αυτό που το ΚΚΕ δεν έπαψε να επαναλαμβάνει, ότι "ΕΕ και ΝΑΤΟ είναι το ίδιο πολέμου συνδικάτο".Οσα κόμματα διακήρυτταν την ανάγκη να αποκτήσει η ΕΕ τη δική της κοινή εξωτερική πολιτική και θεωρούν ότι στην Κολωνία έγινε ένα τέτοιο βήμα, ας εξηγήσουν τώρα στο λαό τα συμπεράσματα που βγαίνουν από την τοποθέτηση ενός από τους σφαγείς του γιουγκοσλαβικού λαού, του Χ. Σολάνα, στη θέση του "κυρίου ΚΕΠΠΑ".

Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αρκεί από μόνη της, για να καταδικάσει ο λαός στις ερχόμενες εκλογές και με την ψήφο του την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα κόμματα του "μονόδρομου"".


ΣΕΛ.  5

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Ιμπεριαλισμός και μεγάλο κεφάλαιο σκοτώνουν τον πλανήτη

Ενώ τα μεγάλα πλανητικά προβλήματα επιδεινώνονται, νέες, εγκληματικές για το περιβάλλον και την ανθρώπινη ζωή, επιλογές των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ολοκληρώνουν τη ζοφερή εικόνα για το παρόν και το μέλλον του κόσμου μας, αλλά και της γειτονιάς μας, σημειώνει σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα του Περιβάλλοντος.


ΣΕΛ.  3,    47,    50


ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Πατριωτική συμφωνία...

"Να υπογράψουμε μια συμφωνία πατριώτες. Να μας δώσετε τη δύναμη να αγωνιστούμε για τα προβλήματα και εμείς να σας δώσουμε ολόκληρο τον εαυτό μας σ' αυτό τον αγώνα. Είναι μια καλή συμφωνία νομίζω. Εσείς δεν έχετε τίποτα να χάσετε. Ψήφο θα μας δώσετε. Και εμείς δεσμευόμαστε να τη διατηρήσουμε στη συνέχεια αυτή τη δύναμη για να παλεύουμε. Το δείχνει και η ιστορία, τίποτα δεν έγινε χωρίς αγώνα". Η πρόταση δεν πρόλαβε καν να κατατεθεί. Χειροκροτήθηκε εξαιρετικά θερμά. Χτες το βράδυ. Στην Καρδιτσομαγούλα. Πρώτος σταθμός της τριήμερης περιοδείας του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ, Χαρίλαου Φλωράκη.


ΣΕΛ.  6   -   7
ΝΑΤΟ
Βόμβα - βόμβα, "προχωρά" το σχέδιο συμφωνίας...

Ενώ η κατ' αρχήν αποδοχή του σχεδίου των 12 σημείων έχει προκαλέσει πυρετό διπλωματικών συναντήσεων και σήμερα θα συναντηθούν Γιουγκοσλάβοι και ΝΑΤΟικοί αξιωματούχοι στη μεθόριο με την ΠΓΔΜ, οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται, η Αλβανία συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με τη Γιουγκοσλαβία και οι μισθοφόροι του "Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου" δεν εκφράζουν ακόμη γνώμη για το σχέδιο, αλλά συνεχίζουν τις ένοπλες απόπειρες διείσδυσης στο Κόσσοβο


ΣΕΛ.  12   -   13
Ενώ, οι αποκαλύψεις συνεχίζονται και όπως όλα δείχνουν, μολυσμένες ζωοτροφές έχουν διακινηθεί και σε άλλες χώρες, τα επιτελεία των Βρυξελλών και της κυβέρνησης "τρέχουν" τώρα, πίσω από τα γεγονότα, που δημιουργούν τα "διοξινωμένα" συμφέροντα των πολυεθνικών και της "κοινής" αγοράς της ΕΕ, επιχειρώντας να "μπαλώσουν" τα πράγματα και να παραπλανήσουν το καταναλωτικό κοινό.


ΣΕΛ.  49

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ