Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Ιούνη 2019 - αριθ. φύλλου: 13267

ΚΑΛΠΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Προσπάθεια συγκάλυψης των αντιλαϊκών κατευθύνσεων για τις οποίες δεσμεύονται

ΚΚΕ: Το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης θα είναι η κατά γράμμα υλοποίηση μνημονιακών και μεταμνημονιακών δεσμεύσεων, που μία μία βγαίνουν στην επιφάνεια


ΣΕΛ.  4

Μόνη λύση η υπερψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε το ΚΚΕ
  • Για πραγματική κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου χωρίς όρους και προϋποθέσεις που πλήττουν πάλι το λαό
  • Η κυβέρνηση καταργεί προεκλογικά ένα μέτρο που η ίδια ψήφισε και ταυτόχρονα καταργεί και τα λεγόμενα «αντίμετρα», όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κ.ά., για να μη θιγούν τα ματωμένα υπερπλεονάσματα
  • Ο λαός καλείται να διαλέξει τι θα χάσει για να μη θιγούν τα ματωμένα πλεονάσματα. Με την τροπολογία που φέρνει σήμερα στη Βουλή, η κυβέρνηση ουσιαστικά αναιρεί την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, αφού στο ίδιο άρθρο προβλέπεται η κατάργηση και των λεγόμενων «αντίμετρων» που είχε ψηφίσει, όπως η μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 20% για τα λαϊκά στρώματα, η μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 2020 και η μείωση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
  • Αποδεικνύεται ότι ο πρωθυπουργός, πίσω από τις στημένες κόντρες με την Κομισιόν, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος με τη δημοσιονομική πειθαρχία της. Ετσι εξηγείται γιατί στις 15 Μάη αρνήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει την καθαρή πρόταση του ΚΚΕ, την οποία επανακατέθεσε χτες, για κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου και επέκτασή του στους αυτοαπασχολούμενους.

ΣΕΛ.  5

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Κοινή ατζέντα

Η έκθεση της Κομισιόν στο πλαίσιο της «ενισχυμένης εποπτείας», που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, γκρεμίζει με πάταγο τα προπαγανδιστικά παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ περί «μεταμνημονιακής εποχής» και «δίκαιης ανάπτυξης».

Αποκαλύπτει ότι τα μνημόνια διαρκείας για το λαό δεν είναι πίσω, αλλά μπροστά. Το ίδιο και οι αντιλαϊκές δεσμεύσεις για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Ανεξάρτητα από τις εναλλαγές κυβερνήσεων στη θέση του μηχανοδηγού, τις ράγες τις στρώνουν οι ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για να θωρακίσουν τα κέρδη τους.

Αυτοί είναι που θέτουν την ατζέντα, δηλαδή την κυβερνητική πολιτική που θα υλοποιηθεί την επομένη των εκλογών, με επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, ένταση των εκβιασμών και των πλειστηριασμών σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών, νέα αντιλαϊκά μέτρα για να θωρακιστεί η «δημοσιονομική κατάσταση» της χώρας.

Αυτή την ολοφάνερη κοινή τους ατζέντα, που καταστρέφει το λαό για να θωρακίσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, είναι που προσπαθούν να κρύψουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με τον καβγά τους για την «κρυφή ατζέντα» της ΝΔ - που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ - και την «καταστροφική ατζέντα» του ΣΥΡΙΖΑ - που λέει η ΝΔ.

Την ίδια ώρα, μόνο γέλιο προκαλεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να ξανανεβάσει το έργο της «μάχης κατά των Βρυξελλών» και των «συντηρητικών κύκλων» εντός και εκτός συνόρων, με τους οποίους πανηγύριζε αγκαλιά μέχρι χτες για τις αντιλαϊκές της επιδόσεις.

Τη στιγμή μάλιστα που ορκίζεται ότι η «υπεραπόδοση» των αντιλαϊκών μέτρων το επόμενο διάστημα είναι δεδομένη και δεν βάζει ούτε κατά διάνοια σε κίνδυνο τον «δημοσιονομικό χώρο» και τις υπόλοιπες αντιλαϊκές δεσμεύσεις.

Η «ατζέντα της λιτότητας» είναι ακριβώς οι αντιλαϊκές δεσμεύσεις που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και εγγυάται ότι θα τηρήσει στο ακέραιο η ΝΔ.

Είναι επομένως εχθρικό για το λαό το δίλημμα ποιος είναι ο «πιο σίγουρος δρόμος» των θυσιών του: Με φοροληστεία ή με νέες περικοπές δαπανών;

Μέσα σ' αυτό το αντιλαϊκό πλαίσιο μνημονίων διαρκείας, ο λαός καλείται να διαλέξει τι θα χάσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το εξής: Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση καταργεί προεκλογικά τη μείωση του αφορολόγητου που η ίδια νομοθέτησε προκαταβολικά, με το άλλο χέρι καταργεί και ορισμένα «αντίμετρα», όπως η μείωση του ΦΠΑ, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κ.ά. Ακριβώς γιατί η ζυγαριά πρέπει πάντα να γέρνει σε βάρος του λαού.

Μονά - ζυγά δηλαδή ο λαός είναι χαμένος, στο δρόμο που ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ τού παρουσιάζουν ως μονόδρομο.

Αυτός ο δρόμος δοκιμάστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια και ήταν ένας ατελείωτος κατήφορος για το λαό: Από τη «γενιά των 700 ευρώ» φτάσαμε στη «γενιά των 300», οι μισθοί κατρακύλησαν, έξι στους δέκα δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ένας στους δύο βρίσκεται καταχρεωμένος από την ατελείωτη φοροαφαίμαξη.

Απέναντι σ' αυτό το κοινό σχέδιο κεφαλαίου, ιμπεριαλιστικών «θεσμών», κυβερνήσεων και αστικών κομμάτων, με το οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπος από την επόμενη μέρα, ο λαός χρειάζεται να προτάξει το δικό του σχέδιο.

Να δυναμώσει το ΚΚΕ και στις επερχόμενες εκλογές, ώστε από την επόμενη μέρα να δώσει τη μάχη από καλύτερες θέσεις ενάντια στην αντιλαϊκή επέλαση, για να περάσει στην αντεπίθεση διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες του.


ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΗ
Πανεξόρμηση από αύριο με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» στη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ

Με μια μεγάλη εξόρμηση που ξεκινάει από αύριο το πρωί, με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», που κυκλοφορεί με το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη, ρίχνονται στη μάχη οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα


ΣΕΛ.  3


ΤΣΙΠΡΑΣ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
«Σφάζονται» στην ποδιά των μεγαλοξενοδόχων

ΣΕΛ.  7
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
«Ακλόνητη» εμπλοκή στα βρώμικα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια

ΣΕΛ.  9
ΠΑΜΕ
Ανακοίνωση για τον ορισμό διοίκησης στην ΟΙΥΕ

ΣΕΛ.  15
ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ - ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Ψηφίστηκαν άρον άρον στη Βουλή οι αντιδραστικές ρυθμίσεις

Το ΚΚΕ αποχώρησε και χτες από την Ολομέλεια, καταγγέλλοντας τα νομοσχέδια και τις απαράδεκτες διαδικασίες


ΣΕΛ.  4

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ