Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Μάη 2007 - αριθ. φύλλου: 9769

Λαϊκό κίνημα ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΜΕΝΟ από τη δικομματική εναλλαγή

Φοιτητές και σπουδαστές να εκφράσουν και με την ψήφο τους στις εκλογές τους αγώνες τους για ενιαία ανώτατη Παιδεία των λαϊκών αναγκών

Πλατύ κάλεσμα προς τους εργαζόμενους και τη νεολαία να χειραφετηθούν και να απαγκιστρωθούν από όποια επιρροή ασκεί το δίδυμο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, να απεγκλωβιστούν από την παγίδα της δικομματικής εναλλαγής και του δικομματικού καυγά, απηύθυνε χτες, σε συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα όπου περιόδευσε, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Πάτρας της ΚΝΕ, για τις θέσεις του ΚΚΕ για την Παιδεία και την κοινωνία, η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε ότι το φοιτητικό κίνημα πρέπει να είναι πολιτικοποιημένο και οργανωμένο, με κύριο καθήκον όχι μόνο να αποκρούσει και να ματαιώσει τα αντιδραστικά μέτρα, αλλά και να συμβάλει στο άνοιγμα του άλλου δρόμου που πρέπει να ακολουθήσει το εργατικό και, γενικότερα, το λαϊκό κίνημα για ριζική ανατροπή της σημερινής κατάστασης.


ΣΕΛ.  8  -  9

Eurokinissi

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Ελλείψεις - «φωτιά» στην Πυροσβεστική

Οι σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα θέτουν σε κίνδυνο τα εναπομείναντα δάση της χώρας, ενόψει, μάλιστα, του δύσκολου καλοκαιριού που όλοι προβλέπουν. Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση, το ΚΚΕ, ζητώντας την κάλυψη των σημαντικών κενών της υπηρεσίας με μόνιμο προσωπικό.


ΣΕΛ.  22


ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ηρθε η ώρα της Εφορίας

«Τρέχουν», ήδη, από τις 3 του Μάη οι καταληκτικές προθεσμίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Τι εκπτώσεις δικαιούνται μισθωτοί - συνταξιούχοι.


ΣΕΛ.  21
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέα φιλοεφοπλιστική «βόμβα» στο ΝΑΤ

Με νομοσχέδιο προωθεί απαλλαγή των εφοπλιστών και των ποντοπόρων από τις ασφαλιστικές εισφορές και άλλες αντιναυτεργατικές ρυθμίσεις.


ΣΕΛ.  12
Η Τέχνη στην υπηρεσία του λαού

Τρεις άνθρωποι του Πολιτισμού γράφουν στον «Ρ», με αφορμή τη νέα κρίση που ξέσπασε μετά τις αποφάσεις πλήθους σημαντικών φορέων να μη συμμετάσχουν στο «Γ` Κινηματογραφικό Συνέδριο».


ΣΕΛ.  24  -  25

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ