Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Απρίλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10044

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
«Αντιντόπινγκ» στην εργατική τάξη η πολιτική εκστρατεία του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ δεν είναι διατεθειμένο, ούτε θέλει ούτε μπορεί, να πάρει μέρος στην ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού που υπάρχει ως στόχος. Δεν πρόκειται να προσφέρει στήριγμα σε καμία κυβέρνηση αντιλαϊκή. Δεν πρόκειται να προσφέρει καμία βοήθεια σε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο είναι διάτρητο, έχει δυσκολίες και πάνω απ' όλα σαπίζει.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΣΥΝΘΗΚΗ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση
  • Αλέκα Παπαρήγα: Να διεξαχθεί δημοψήφισμα για τη νέα Ευρωσυνθήκη, ώστε να δοθεί στον ελληνικό λαό η δυνατότητα να εκφράσει τη θέλησή του απέναντι στην ΕΕ και το χαρακτήρα της ως ιμπεριαλιστικής ένωσης
  • Στην εκδήλωση μίλησαν ο Μεχμέτ Κουζουγκίλ, μέλος της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας και ο Γκάρεθ Μούρφι, μέλος της ΕΕ του ΚΚ Ιρλανδίας, ενώ παρεμβάσεις έκαναν παράγοντες της κοινωνικής ζωής της χώρας
  • Καλούμε τους κομμουνιστές και τους συνεργαζόμενους με το ΚΚΕ, τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, τους ριζοσπάστες αριστερούς, που δε βολεύονται στην αδικία, στην ανισότητα και την εκμετάλλευση της ΟΝΕ, στους «τρομονόμους», στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να δράσουν αποφασιστικά, να ενημερώσουν το λαό για το «ΟΧΙ στη Συνθήκη της Λισαβόνας και στην ΕΕ». Ενημέρωση και δράση με όλες τις δυνάμεις μας.
  • Το ΟΧΙ ισχύει ως πράξη αντίστασης και πίεσης και για εκείνους που δεν έχουν πειστεί ακόμα ότι η αποδέσμευση πρέπει να είναι στόχος πάλης ενταγμένος στον άλλο δρόμο ανάπτυξης, υπέρ του λαού και σε βάρος των μονοπωλίων, εναντίον των ιμπεριαλιστικών δεσμεύσεων. Ολοι όσοι κατανοούν ότι είναι ασυμβίβαστη η λαϊκή ευημερία με τη συμμόρφωση και υπακοή στην ΕΕ, έχουν συμφέρον να συμπαραταχτούν με τους κομμουνιστές. Ας ενωθούμε σήμερα στη δράση με το σύνθημα της ανυπακοής και απειθαρχίας.

ΣΕΛ.  8   -   10

ΛΕΠΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΚΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Με σιγουριά και αισιοδοξία για ψήφο στην Πανσπουδαστική

Μήνυμα ανατροπής, κάλεσμα για ψήφο θετική, που βασίζεται στις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή, στέλνει η ΠΚΣ σε φοιτητές και σπουδαστές, μπροστά στην αυριανή μάχη των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών. Με την υπεροχή των θέσεών της και της δράσης της όλη την προηγούμενη χρονιά, η ΠΚΣ δίνει αυτήν τη μάχη με αισιοδοξία, κατεβαίνει στους περισσότερους συλλόγους που κάνουν εκλογές με πάνω από 12.500 υποψηφίους πανελλαδικά.


ΣΕΛ.  14   -   15


ΥΓΕΙΑ
Μεγάλη συγκέντρωση των γιατρών του «Ευαγγελισμού»

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία των γιατρών χτες. Επίσης, με αποφάσεις της η διοίκηση του «Ευαγγελισμού» ουσιαστικά στέλνει ασθενείς του νοσοκομείου πελατεία στις ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας.


ΣΕΛ.  18  -  19
ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Μήνυμα ειρήνης και αγωνιστικής δράσης

Ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες του Καραβανιού Αλληλεγγύης που πέρασε από Θεσσαλονίκη, Βελιγράδι, Ζάγκρεμπ και κατέληξε στο Βουκουρέστι.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ