Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10545

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αγωνιστικό κάλεσμα συσπείρωσης και δράσης στο λαό και τη νεολαία

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, το ΚΚΕ απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα συσπείρωσης και δράσης στο λαό και τη νεολαία του, για την ανάπτυξη ενός οργανωμένου, ισχυρού και περιφρουρημένου εργατικού - λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, για να αποκρούσουμε τη νέα σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση που εξαπολύουν στα λαϊκά δικαιώματα η κυβέρνηση και η ΕΕ, με τη συναίνεση της ΝΔ.


ΣΕΛ.  10  -  11

ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για τη συμμετοχή στον πόλεμο κατά των Αφγανών

ΚΚΕ: Ο λαός να απαιτήσει την άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν και τις άλλες ΝΑΤΟικές αποστολές εκτός συνόρων

Ενίσχυση της κατοχής και ένταση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στο Αφγανιστάν, αποφάσισαν χτες οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, γεγονός που καταμαρτυρά τη συνέργεια των χωρών της ΕΕ και των ΗΠΑ. Εγκρίνουν τα σχέδια των ΗΠΑ για αύξηση του αμερικανικού στρατού κατά 30.000, ενώ τα 25 κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ δεσμεύτηκαν για την αποστολή 7.000 επιπλέον στρατιωτών στο Αφγανιστάν, μέσα στο 2010, προβλέποντας και επιπλέον ενισχύσεις. Ο Ελληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να στείλει επιπλέον στρατό στο Αφγανιστάν και η κυβέρνηση είναι υπόλογη απέναντι στον ελληνικό λαό. Τη βαραίνουν τεράστιες ευθύνες που συνεχίζει να υποστηρίζει τον πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας σε αυτόν. Συνένοχη είναι και η ΝΔ, που υποστήριξε αυτή την πολιτική ως κυβέρνηση, συνεχίζοντας να την υποστηρίζει και ως αντιπολίτευση. Ο λαός χρειάζεται πιο απαιτητικά και μαχητικά να καταδικάσει την πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που εμπλέκει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς με κριτήριο τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.


ΣΕΛ.  7

ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
Η Τέχνη στην υπηρεσία της εργατικής τάξης

Η εικαστική δημιουργία βρέθηκε για μια ακόμα φορά κοντά στον αγώνα των εργατών στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Αυτή τη φορά στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» του Δήμου Νίκαιας, όπου εγκαινιάστηκε χτες η έκθεση προσφοράς έργων τέχνης για την οικονομική ενίσχυση των ταξικών σωματείων που υφίστανται βιομηχανία δικαστικών διώξεων λόγω της αγωνιστικής στάσης τους.


ΣΕΛ.  25

Κοροϊδία

Το λεγόμενο «ταμείο αλληλεγγύης» που νομοθέτησε η κυβέρνηση δε δίνει ούτε καν ελεημοσύνη στους εξαθλιωμένους. Το μέγεθός της εξαντλείται σε 63 λεπτά τη μέρα. Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε «για κοινωνική δικαιοσύνη, για την αναδιανομή ...η οποία αγγίζει 2.500.000 συμπολίτες μας και έχει συνολικό κόστος 1 δισ. ευρώ». Το 1 δισ. είναι η έκτακτη εισφορά των επιχειρηματιών, που από το 2001 έως το 2009, έκλεψαν από τους εργαζόμενους πάνω από 2,5 τρισεκατομμύρια ευρώ πλούτο που παρήγαγαν . Αναδιανομή και κοινωνική δικαιοσύνη, παίρνοντας ψίχουλα απο το κεφάλαιο για ελεημοσύνη στους φτωχούς. Η «αλληλεγγύη» είναι μεγάλη κοροϊδία, γι' αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη και βρίσκονται σε συνθήκες απόγνωσης, εξαιτίας των πολιτικών που έχουν εφαρμόσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. Για τους εργαζόμενους που παράγουν τον πλούτο, είναι μονόδρομος η πάλη για την ικανοποίηση όλων των αναγκών τους, πάλη σε ρότα αντιμονοπωλιακή, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, την κατάργηση της εκμετάλλευσης, για να τους ανήκει ο πλούτος που παράγουν.



ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Μιλούν για χρεοκοπία γιατί θέλουν το κεφάλαιο αλώβητο

ΣΕΛ.  12
ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η εκδήλωση τιμής στον Δεκέμβρη του '44

ΣΕΛ.  3
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΡΣΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Απόπειρα ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων

ΣΕΛ.  6

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ