Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Νοέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11106

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Ολοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια

Οι εργαζόμενοι να δώσουν βροντερή απάντηση στο μαύρο μέτωπο και με τον αγώνα τους να χαλάσουν τα αντιλαϊκά σχέδια των μονοπωλίων, να παρέμβουν αποφασιστικά στις εξελίξεις.


ΣΕΛ.  8  -  9

Λαϊκό μέτωπο ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων

Αλέκα Παπαρήγα: Δεν πρέπει να υπάρχει εργοστάσιο και λαϊκή γειτονιά που να μην έχει επιτελεία μάχης και όλα αυτά να συνενώνονται σε ένα τεράστιο ποτάμι για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Τίποτα άλλο σήμερα δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση

Συγκροτείται κυβέρνηση μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, κεφαλαίου, ΕΕ για να υποτάξει το λαό. Ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι που ακόμα πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ ή στη ΝΔ να μην έχουν καμία αναστολή σ' αυτό, να μην ελπίζουν ότι η σύμπραξη θα φέρει κάτι καλύτερο. Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα με την πάλη τους να ρίξουν αυτήν την κυβέρνηση όσο γίνεται πιο γρήγορα και να επιβάλουν τις εκλογές. Δεν έχει κανένα συμφέρον ο λαός από ένα αντιμνημονιακό μέτωπο. Είτε λέγεται προοδευτικό, είτε πατριωτικό, είτε αριστερό είναι ανάχωμα. Χρειάζεται κοινωνικό λαϊκό μέτωπο για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, την κοινωνικοποίησή τους, για την αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ και από το ΝΑΤΟ και διαγραφή του χρέους. Αμεσα θα πρέπει να αναπτυχθούν μέτωπα πάλης που προκύπτουν τα εφτά σημεία του «οδικού χάρτη».


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολιτική συγκέντρωση αύριο Τετάρτη

Πολιτική συγκέντρωση διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις της Νομαρχιακής Οργάνωσης Βιομηχανίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, αύριο, Τετάρτη 9 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Νοβοτέλ» (Μ. Βόδα 4 - 6).


ΣΕΛ.  3

Αντιδραστικό βήμα

Η κυβέρνηση που ετοιμάζεται αποτελεί τη συνένωση των κομμάτων του κεφαλαίου για να υπηρετήσει και να επιβάλει τα συμφέροντά του σε συνθήκες κρίσης και ανταγωνισμού, να αντιμετωπίσει τριγμούς στην ΕΕ και να υποτάξει το λαό. Η πίεση της ΕΕ για τη συγκρότησή της στρέφεται εναντίον του λαού. Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει ούτε το χρέος, ούτε τα ελλείμματα, ούτε την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Η κρίση είναι βαθιά, αφορά το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και όχι τη διαχείρισή του. Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα έχει τριγμούς, γι' αυτό και αναγκάστηκαν να κάνουν μια ενιαία συμμαχική κυβέρνηση.Τις αδυναμίες του αστικού συστήματος, ο λαός να τις μεγαλώσει μέχρι να το σμπαραλιάσει, να το ανατρέψει. Ο λαός πρέπει να ξέρει ότι πρώτα θα παίρνονται αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα και μετά θα καταβάλλεται η δόση. Κάποιοι μιλούν για ταπείνωση από την ΕΕ. Αν ο λαός θέλει να πάψει να νιώθει αυτήν την ταπείνωση, πρέπει να παλέψει για να απαλλαγεί απ' την εξουσία των μονοπωλίων, να αποδεσμευτεί απ' την ΕΕ. Με τη δική του απόφαση, τις δικές του δυνάμεις. Ο σύγχρονος πατριωτισμός είναι: Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση απ' την ΕΕ και μονομερής διαγραφή του χρέους.



ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ «ΔΩΔΩΝΗΣ»
Μαζική κινητοποίηση

ΣΕΛ.  32
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ξεκίνησε η μάχη των αρχαιρεσιών

ΣΕΛ.  3
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ
Την Παρασκευή το πανελλαδικό συλλαλητήριο

ΣΕΛ.  19
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Πολύμορφη δράση σε όλη τη χώρα

ΣΕΛ.  8
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ
Αβάσταχτη για τους αρρώστους

ΣΕΛ.  17
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΠΕ
Αύξηση της ελαστικής εργασίας

ΣΕΛ.  16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Αποφασισμένοι στην απεργία διαρκείας

Οι εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι, αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία στη χτεσινή Γενική Συνέλευσή τους να αποδεχτούν την πρόταση του σωματείου τους για συνέχιση των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών και σήμερα στις 11 π.μ. συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας.


ΣΕΛ.  16

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ