Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Οχτώβρη 2002 - αριθ. φύλλου: 8389

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ «ΜΕΤΑΞΑ» ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Βασικό ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΨΗΦΟΥ ο χώρος της Υγείας

«Ενα από τα βασικά κριτήρια για την επιλογή της ψήφου στις 13 και 20 Οκτώβρη πρέπει να είναι και η κατάσταση στο χώρο της Υγείας και της Περίθαλψης», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε χτες στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» του Πειραιά, συνοδευόμενη από υποψήφιους της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» και της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς Αναγέννηση».

Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, υπογράμμισε η Αλ. Παπαρήγα, αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία για τους εργαζόμενους, να καταγγείλουν την κυρίαρχη «ανθυγιεινή» πολιτική και να διασφαλίσουν ότι θα έχουν στο πλευρό τους τοπικές αρχές, οι οποίες δε θα περιορίζονται στο ρόλο του υπαλλήλου, δε θα περιορίζονται στο ρόλο του αδιάφορου που ασχολείται με την καθαριότητα και τα σκουπίδια, αλλά θα ενδιαφέρονται για όλα τα λαϊκά προβλήματα. Και η Υγεία είναι από τα πρώτα. Πριν απ' όλα, η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, η Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους δουλιάς και, αδιαμφισβήτητα, η κατάσταση των νοσοκομείων.


ΣΕΛ.  3

Στη μάχη του ψηφοδέλτιου τώρα

Στη μάχη του ψηφοδέλτιου ρίχνουν πλέον όλες τις δυνάμεις τους η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και η «Συμπαράταξη», οι κομμουνιστές και οι συμπαρατασσόμενες μαζί τους δυνάμεις στην πρωτεύουσα, όπως και σε όλη την Ελλάδα. Με νέα ορμή και αποφασιστικότητα, καθώς η προχτεσινή, μεγάλη συγκέντρωση και αντιπολεμική πορεία της ΝΑΣ (φωτό) έδωσε σαφή μηνύματα της δυναμικής των αγωνιστικών ενωτικών συνδυασμών.


ΣΕΛ.  6   -   11

ΜΑΤΙ
Λόγια του αέρα...

Ο Συνασπισμός κατά καιρούς θυμάται και διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για την «ενότητα της Αριστεράς», κατηγορώντας, μάλιστα, το ΚΚΕ ότι την υπονομεύει. Με τα λόγια, βέβαια, όλοι χτίζουν ανώγια και κατώγια. Η ώρα της πράξης, όμως, αποκαλύπτει τις πραγματικές στοχεύσεις.

Οι επικείμενες εκλογές, λοιπόν, ήταν μια ευκαιρία, για να αποδειχτεί η συνέπεια λόγων και έργων. Πλην όμως, η ηγεσία του ΣΥΝ πουθενά δεν επέλεξε να στηρίξει κάποιον από τους δημάρχους που εκλέχτηκαν στις προηγούμενες εκλογές, με τη στήριξη του ΚΚΕ. Στην Καισαριανή, στο Βύρωνα, στο Πέραμα... Φαίνεται πως δεν τους θεωρεί επαρκώς αριστερούς και αγωνιστές...

Φαίνεται, επίσης, πως θεωρεί περισσότερο αριστερούς και αγωνιστές τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ, όπως, για παράδειγμα, τον κ. Γλύκα στο Πέραμα, στον οποίο παρέχει τη στήριξή του. Οπως και σε δεκάδες άλλες νομαρχίες και εκατοντάδες δήμους.

Πώς να το κάνουμε, βρε παιδιά; Και ενότητα της Αριστεράς και χτύπημα του δικομματισμού και ευρύτατες συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ δε συμβιβάζονται. Κι επειδή οι πράξεις είναι αυτές που μετράνε, ας κριθεί απ' αυτές το εν λόγω κόμμα και οι εκλεκτοί του για τις δημαρχίες και νομαρχίες της χώρας.



ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ
Μέχρι και τη μέρα των εκλογών οι εγγραφές

Οσοι δεν είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους μπορούν να ψηφίσουν, αφού πρώτα εφοδιαστούν με πιστοποιητικό από το δήμο τους ότι είναι γραμμένοι στο Δημοτολόγιο ή το Μητρώο Αρρένων


ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ