Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Γενάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9672

Δράση για ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στα συλλαλητήρια

Να φτάσει παντού το αγωνιστικό κάλεσμα, ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16, στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, για διεκδίκηση αποκλειστικά ενιαίας, δημόσιας, δωρεάν Παιδείας

Το κάλεσμα σε αγώνα ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και όλες τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, για διεκδίκηση αποκλειστικά ενιαίας, δημόσιας, δωρεάν Παιδείας για όλους πρέπει να φτάσει παντού. Η συμμετοχή στα συλλαλητήρια πρέπει να είναι παλλαϊκή. Γι' αυτό και εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές, μαθητές οργώνουν, σε όλη τη χώρα, τις γειτονιές και τους εργασιακούς χώρους, ενημερώνοντας και ξεσηκώνοντας τον κόσμο. Δεν αφήνουν ούτε μια ώρα να πάει χαμένη. Οι κομμουνιστές και οι ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα έχουν προγραμματίσει για τις αμέσως επόμενες μέρες περιοδείες σ' όλη την Αθήνα, ενώ σε συνεχείς εξορμήσεις προχωρούν φοιτητές, που έχουν μαζέψει χιλιάδες υπογραφές ενάντια στην αναθεώρηση. Η συμπαιγνία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να συζητηθεί η αναθεώρηση του άρθρου λίγο μετά τις γιορτές ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι λαϊκές αντιδράσεις, μπορεί να πέσει στο κενό. Το κάλεσμα στην ολοήμερη κινητοποίηση στην Αθήνα, την Τετάρτη 10 Γενάρη, και στις κινητοποιήσεις σε δεκάδες άλλες πόλεις βρίσκει πλατιά ανταπόκριση.


ΣΕΛ.  6   -   8

Associated Press

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Η ισραηλινή κατοχή στραγγαλίζει τον παλαιστινιακό λαό

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στα παλαιστινιακά εδάφη. Χτες, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την πόλη της Βηθλεέμ, διαπιστώνοντας από πρώτο χέρι τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η περιοχή, εξαιτίας της ασφυξίας που έχει προκαλέσει η κυριολεκτική περικύκλωσή της από το διαχωριστικό τείχος (φωτ.) των Ισραηλινών, σε συνδυασμό με τον οικονομικό αποκλεισμό σε βάρος των παλαιστινιακών εδαφών, μετά την ανάδειξη της κυβέρνησης της «Χαμάς».


ΣΕΛ.  3


ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ CIA
Συνυπεύθυνες κυβερνήσεις και Κομισιόν

Αποκαλυπτικά της συνευθύνης κυβερνήσεων και Κομισιόν είναι η έκθεση της Επιτροπής Ερευνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το κατοπινό σίριαλ επιστολών μεταξύ επισήμων και αρμοδίων...


ΣΕΛ.  11
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ
Επικύρωσαν την αντεργατική ατζέντα του 2007

Την αντιασφαλιστική ατζέντα του 2007 επικύρωσαν χτες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εργασίας, κατά τη μεταξύ τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.


ΣΕΛ.  13
ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΑΕΕ
Δεδομένο το πετσόκομμα των συντάξεων

Από 20% έως 35% θα κυμαίνονται οι απώλειες των συντάξεων αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ, σε σύγκριση με το παλιό καθεστώς, μετά τη λήξη της «μεταβατικής περιόδου» (1/1/2009).


ΣΕΛ.  13
ΕΥΑΘ
Χέρι χέρι πορεύονται ιδιωτικοποίηση και σκάνδαλα

Ακριβά πληρώνει ο λαός της Θεσσαλονίκης το «μάρμαρο» της ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΥΑΘ ΑΕ). Να παλέψουν για ΕΥΑΘ αποκλειστικά δημόσια, καλεί τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ