Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Φλεβάρη 1997

ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
ΝΙΚΗΣΑΝ
η λαϊκή ενότητα και οργάνωση

Δυνάμεις καταστολής - καταδικαστικές αποφάσεις - τρομοκρατία έπεσαν στο κενό. Αντικομμουνιστικό παραλήρημα η αντίδραση της κυβέρνησης μέσω του υπουργού Γεωργίας

Στο ενωτικό μέτωπο της αγωνιζόμενης αγροτιάς τσακίστηκε χτες το μαύρο - δηλαδή, το πραγματικό - πρόσωπο της κυβέρνησης των τρομοκρατών του λαϊκού κινήματος. Με παραδειγματική τάξη, σφυρηλατημένη ενότητα, με την αλληλεγγύη όλου του λαϊκού κινήματος να φουντώνει και να δίνει νέα δύναμη στους αγωνιζόμενους αγρότες, οι ξωμάχοι αχρήστεψαν το ένα μετά το άλλο τα μπλόκα των δυνάμεων της κρατικής καταστολής και τελικά έφτασαν στον προορισμό τους, όπως ακριβώς είχαν προαναγγείλει.

Οι 6.000 και περισσότεροι, πάνοπλοι αστυνομικοί που η κυβέρνηση τούς ανάγκασε να στέκουν αντιμέτωποι με τους αγρότες, οι δικαστές που είχαν έτοιμες τις καταδικαστικές για τους αγρότες αποφάσεις, το όργιο της παραπληροφόρησης και της τρομοκρατίας, μέσα σε λίγες ώρες αχρηστεύτηκαν όλα! Η τρομοκρατία δεν πέρασε! Οι καταδικαστικές αποφάσεις με τις πολύχρονες φυλακίσεις και οι απόπειρες κρατικής καταστολής έγιναν με μιας - στη συνείδηση του λαού - κουρελόχαρτα!

Αργά το βράδυ η κυβέρνηση αντέδρασε. Εβγαλε στα κανάλια τον θλιβερό υπουργό Γεωργίας με μόνο όπλο πια στη φαρέτρα του έναν αντικομμουνισμό περασμένων και καταδικασμένων εποχών.

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, χαιρέτισε τον ηρωικό αγώνα των αγροτών, επισήμανε ότι είναι αναγκαία η συμπαράσταση όλων των εργαζομένων στους αγρότες και τόνισε: "Το ποτάμι έχει πάρει το δρόμο του. Δε γυρίζει πίσω!".

ΣΕΛΙΔΕΣ



Στη μάχη και οι οικοδόμοι

Στο απεργιακό μέτωπο κατά της πολιτικής της φτώχειας, της ανεργίας και του αυταρχισμού, μπαίνουν σήμερα δυναμικά οι οικοδόμοι. Με απόφαση της ομοσπονδίας τους απεργούν πανελλαδικά και πραγματοποιούν συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος


ΣΕΛ.  19
Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση

Με την ίδια ορμή συνεχίζουν τον αγώνα οι εκπαιδευτικοί. Σήμερα, η συγκέντρωση των καθηγητών στην πλατεία Κάνιγγος, ώρα 11.30 π.μ. και των δασκάλων στο υπουργείο Παιδείας, ώρα 12.30. Στην κινητοποίηση θα πάρουν μέρος οι γονείς και οι μαθητές, που θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια, ώρα 11. 15 π.μ.


ΣΕΛ.  10   -   11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ