Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 1999

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΕΙ - ΤΕΙ
Εργατική τάξη και νεολαία μαζί στον αγώνα για την Παιδεία

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ και τα ονόματα των επιτυχόντων στις σχολές σε όλη τη χώρα και τα δάκρυα χαράς χτες συνοδεύτηκαν με τα δάκρυα και την πικρία των αποτυχόντων. Την ίδια στιγμή όμως η απόφαση για αγώνα, για αντίσταση, για ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, βρήκε την έκφρασή της στη σύσκεψη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), που πραγματοποιήθηκε χτες προκειμένου να οργανώσει, μπροστά στη νέα σχολική χρονιά, την πάλη της εργατικής τάξης. Γιατί η Παιδεία είναι κοινή υπόθεση γονιών, μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών, είναι πρώτα απ' όλα υπόθεση ζωής της εργατικής τάξης και της νεολαίας.


ΣΕΛ.  21   -   23

ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ...

η κατά Σημίτη "σταθερότητα"

Σε εξέλιξη η προεκλογική απόπειρα να εγκλωβιστεί ο λαός στη στρατηγική της πλουτοκρατίας, του ΝΑΤΟ, της ΟΝΕ, που δεν οδηγεί σε καμιά "σταθερότητα", παρά μόνο σε αποσταθεροποίηση των δικαιωμάτων και κατακτήσεων του λαού, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων

Συνεχίστηκε το κυβερνητικό παραλήρημα με αφορμή τη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης, όπου για ένα τριήμερο αναλυτικά αποσαφηνίστηκε στους βασικούς της στόχους η επικίνδυνη για τα συμφέροντα του λαού και της χώρας κυβερνητική πολιτική.

Η "σταθερότητα", που επικαλέστηκε επανειλημμένα ο πρωθυπουργός, είναι εκείνη που προσφέρει απλόχερα κέρδη στην πλουτοκρατία και βάσανα στους εργαζόμενους, που αυξάνει την ανεργία, τη φτώχεια, τη λιτότητα, την εκμετάλλευση, το ξερίζωμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, το κλείσιμο χιλιάδων μικρομάγαζων. Είναι η συμμετοχή της Ελλάδας στη σφαγή του γειτονικού λαού της Γιουγκοσλαβίας και στους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για τη μετατροπή των Βαλκανίων σε περιοχή μικρών αδύναμων προτεκτοράτων με αλλαγή συνόρων. Αυτή είναι και η ανάπτυξη, για την οποία τόσο λόγο έκανε ο πρωθυπουργός, τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του. Οι ιστορικές αναφορές του Κ. Σημίτη στους "διχασμούς" έχουν έναν σαφή σύγχρονο στόχο: Να αναγορευτεί η πάλη των εργαζομένων σε κίνδυνο (!) για την ομαλή εξέλιξη του τόπου...

Κι όλα αυτά τα "απίθανα", που φυσικά συνιστούν τη στρατηγική της πλουτοκρατίας, του ΝΑΤΟ, της ΟΝΕ και των πιστών πολιτικών εκφραστών τους, όπως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, διαδήλωναν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, δίνοντας μια πρώτη απάντηση στις κυβερνητικές εξαγγελίες.


ΣΕΛ.  2,    5   -   9


ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΙΜΟΡ
Ανεξέλεγκτη βία με δεκάδες νεκρούς

Σε μία επικίνδυνη ζώνη πυρός έχει μετατραπεί το Ανατολικό Τιμόρ, καθώς η ανεξέλεγκτη βία παραστρατιωτικών ομάδων που υποστηρίζονται από τα ινδονησιακά στρατεύματα έχει προκαλέσει το θάνατο πολλών δεκάδων ατόμων κι ένα τεράστιο κύμα μαζικής εξόδου από τη χώρα.


ΣΕΛ.  15
Γ. ΦΙΣΕΡ
"Προειδοποιήσεις" για νέες αποσχίσεις

Με αυτονόμηση του Μαυροβουνίου και κατόπιν της Βοϊβοντίνας "προειδοποιεί" ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γ. Φίσερ, ενώ Ρώσοι στρατιώτες σκότωσαν τρεις Σέρβους Κοσσοβάρους, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, όπως ανακοίνωσε η "KFOR"


ΣΕΛ.  13
Περισσότεροι από 40 καλλιτέχνες, μουσικά συγκροτήματα και χορωδίες, χορευτικά συγκροτήματα από την Κρήτη, τον Πόντο, αλλά και τη Λατινική Αμερική, θεατρικά αφιερώματα, παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, εκθέσεις βιβλίων και δεκάδες άλλα περίπτερα κάνουν και φέτος ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός, τις κεντρικές εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ", που θα πραγματοποιηθούν στις 16 - 19 Σεπτέμβρη.


ΣΕΛ.  10   -   11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ