Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Μάρτη 2013 - αριθ. φύλλου: 11496

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο χρυσός της χώρας ανήκει στο λαό, όχι στις εταιρείες

ΣΕΛ.  3
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εστία νέων ανταγωνισμών οι ελληνοτουρκικές συμφωνίες για το κεφάλαιο

ΣΕΛ.  3

ΠΡΟΛΗΨΗ - ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ - ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ με δομές και προγράμματα δημόσια - δωρεάν

ΚΚΕ: Στις διεκδικήσεις του λαού και της νεολαίας, των φορέων τους, πρέπει να συμπεριληφθεί και η διεκδίκηση για δομές πρόληψης, για προγράμματα θεραπείας, προγράμματα κοινωνικής επανένταξης προκειμένου να μη χαθεί ούτε ένας νέος από τα ναρκωτικά

MotionTeam

Στη γενίκευση της υποκατάστασης και στην προώθηση της ιδιωτικοποίησης των δομών πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης οδηγεί το νομοσχέδιο «περί ναρκωτικών», που από χτες συζητείται στη Βουλή, με τη στήριξη επί της αρχής τόσο της τρικομματικής κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά του νομοσχεδίου τάχτηκε το ΚΚΕ. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΟΗΕ για το 2012, αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο η χρήση συνθετικών ναρκωτικών σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας τη νέα μεγάλη απειλή για τη ζωή και το μυαλό των νέων. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Ευρώπη ο αριθμός νέων ουσιών έχει αυξηθεί από 5 το χρόνο μεταξύ 2000 - 2005, σε δεκαπλάσιο αριθμό το 2011.


ΣΕΛ.  13

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ο αγώνας των αγροτών δεν έχει ημερομηνία λήξης

Με ένα μαζικό συλλαλητήριο, αγρότες απ' όλη τη χώρα, που εδώ και ένα μήνα βρίσκονται στα μπλόκα «της οργής και της αγανάκτησης», αντιμετωπίζοντας την κρατική καταστολή και την ασύστολη συκοφαντία, έκαναν ξεκάθαρο πως ο αγώνας τους είναι αγώνας επιβίωσης και θα συνεχιστεί με όλες τις μορφές.


ΣΕΛ.  16  -  17

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το λαϊκό ποτάμι θα τους σαρώσει

Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις σταματούν εδώ ή θα γίνονται μία και δύο φορές το χρόνο, επετειακά. Μέσα από τις κινητοποιήσεις που έγιναν - πολύ σημαντικές - που πήρε μέρος ένα μεγάλο εύρος αγροτών, να είναι σίγουροι ότι το αγροτικό ποτάμι θα δυναμώσει και μαζί με το εργατικό ποτάμι, μαζί με το λαϊκό ποτάμι θα σαρώσει όχι μόνο τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, αλλά και τα κόμματα και τις δυνάμεις που ενδιαφέρονται αυτή τη στιγμή να συγκεντρωθεί ο πλούτος σε λιγότερα χέρια και ο λαός να ζει 50 χρόνια πίσω.



ΜΕΝΙΔΙ
Εκοψαν το ρεύμα στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ

ΣΕΛ.  27
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για το όργιο καταστολής στη Χαλκιδική

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για το όργιο τρομοκράτησης και καταστολής των κατοίκων της Χαλκιδικής, που είναι αντίθετοι στην εκμετάλλευση των μεταλλείων χρυσού από την «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ», κατέθεσε το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  24
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Αγώνας για νέες φοιτητικές εστίες

ΣΕΛ.  20
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Διαδηλώνουν αύριο Πέμπτη

ΣΕΛ.  8
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Πλατύ άνοιγμα για την 8η του Μάρτη

ΣΕΛ.  9
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Δουλειά με σχέδιο και συγκεκριμένα κριτήρια

ΣΕΛ.  15
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Σήμερα στα Προπύλαια ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά»

ΣΕΛ.  13
ΝΕ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενάντια στη σύμβαση για τα πετρέλαια του Πρίνου

ΣΕΛ.  16
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Κινητοποίηση αύριο στη «Euromedica»

ΣΕΛ.  19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ