Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Νοέμβρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8719

ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Προβληματίζουν τους κατακτητές οι σημαντικές απώλειες

Associated Press

Εντείνεται η ανησυχία στην ηγεσία των κατοχικών δυνάμεων μετά την κατάρριψη μεταγωγικού ελικοπτέρου και το πλέον πολύνεκρο 24ωρο για τους κατακτητές, από το τέλος των εχθροπραξιών μέχρι σήμερα. «Δεν πρόκειται να φύγουμε από το Ιράκ» διαμηνύει ο Τζ. Μπους


ΣΕΛ.  20   -   21

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΔ
Χαρίζουν ΔΑΣΙΚΑ «ΦΙΛΕΤΑ» στους καταπατητές

Θυσία στο βωμό της κερδοσκοπίας και της ψηφοθηρίας πρόκειται να γίνουν χιλιάδες στρέμματα δημόσιων δασικών και άλλων εκτάσεων. Η κυβέρνηση, με τη συναίνεση και της ΝΔ, ετοιμάζει ρύθμιση, με την οποία αποσύρει το τεκμήριο κυριότητας υπέρ του Δημοσίου και για τα εκτός σχεδίου ακίνητα, με εμβαδό μέχρι 30 στρέμματα και τα χαρίζει με συνοπτικές διαδικασίες και αδιακρίτως στους καταπατητές! Οι προϋποθέσεις είναι αστείες: Αρκεί οι καταπατητές να νέμονταν τις εκτάσεις «καλή τη πίστει» για δέκα ή να είχαν τη χρησικτησία τους για 30 χρόνια.

Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, αρνήθηκε να συναινέσει σ' αυτό το έγκλημα, συμμετέχοντας στη «διακομματική» επιτροπή, ενώ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο ΤΕΕ, υπογράμμισε την αντίθεση του Κόμματος στις πελατειακές ρυθμίσεις περί νομιμοποίησης των αυθαιρέτων, που συνοδεύονται με υποβάθμιση των πολεοδομικών και περιβαλλοντικών συνθηκών διαβίωσης του λαού.


ΣΕΛ.  9   -   11

ΚΚ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ - ΚΚ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνάντηση αντιπροσωπειών μέσα στις φυλακές!

Το τεράστιο ζήτημα της παραβίασης στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στις υπό διεύρυνση χώρες της ΕΕ, Λιθουανία και Εσθονία, έφερε και πάλι στην επιφάνεια το ΚΚΕ. Αντιπροσωπεία του Κόμματος επισκέφθηκε τις χώρες αυτές, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους διωκόμενους εκεί κομμουνιστές. Στα πλαίσια αυτά, ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συνάντηση που έγινε στις φυλακές του Βίλνιους, πρωτεύουσας της Λιθουανίας, με τους φυλακισμένους ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος Λιθουανίας (ΚΚΛ), Μικόλας Μπουρακιάβιτσιους, Α` Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΛ και Γιουόζας Κουολιάλις, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΛ (αριστερά στη φωτογραφία, από τη συνάντηση στις φυλακές)


ΣΕΛ.  18   -   19

Προσφορά για την Οικονομική Εξόρμηση

Ο Χ.Δ. Ραζής προσφέρει στο ΚΚΕ 5.000 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση στη μνήμη του γιου του που «χάθηκε» πρόσφατα.



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Δυναμική και πετυχημένη η εκκίνηση

Δυναμική και πολύ ελπιδοφόρα ήταν η «πρεμιέρα» της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, με το πρώτο κλείσιμο να αποφέρει μια κάλυψη του συνολικού πλάνου κατά 22,25%.


ΣΕΛ.  7
ΔΗΜΟΣΙΟ
Απεργία σήμερα

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε όλο το Δημόσιο, διεκδικώντας οικονομικά και άλλα αιτήματα. Ταυτόχρονα, κλάδοι του Δημοσίου ολοκληρώνουν τις 48ωρες απεργίες τους και άλλοι ξεκινούν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις


ΣΕΛ.  15
ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ
Ξαναμοιράζει τις ίδιες υποσχέσεις η κυβέρνηση

Τις ίδιες με παλιότερα χρόνια υποσχέσεις ξαναμοίρασε χτες η κυβέρνηση σε παλιννοστούντες, τσιγγάνους και μουσουλμάνους..!


ΣΕΛ.  25
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ
Ολοι στο «μικροσκόπιο» από το 2005

Το 2005 καθιερώνεται (και επίσημα) το σταδιακό ηλεκτρονικό φακέλωμα των υπηκόων της ΕΕ και όσων άλλων ταξιδεύουν στο έδαφός της


ΣΕΛ.  8

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ