Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Γενάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10860

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Επικίνδυνο κυβερνητικό βήμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου

Η συμμετοχή του κ. Παπανδρέου σε μία αμιγώς εσωτερικού χαρακτήρα σύσκεψη των Τούρκων πρεσβευτών στην Τουρκία υπό τον κ. Ερντογάν δεν μας γεμίζει απλώς ανησυχίες. Επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει το μεγάλο, το επικίνδυνο βήμα για όλο τον ελληνικό λαό, που σημαίνει συμφωνία συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου. Που σημαίνει, στην πραγματικότητα, ότι μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα οι αμφισβητήσεις από την Τουρκία κυριαρχικών δικαιωμάτων και οι γκρίζες ζώνες.


ΣΕΛ.  3

ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ που ληστεύουν το λαό

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

MotionTeam

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συμβολικές καταλήψεις και αποκλεισμοί τραπεζών σε πολλές πόλεις της χώρας χτες από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ, απαιτώντας άμεσα τα παρακάτω μέτρα:

  • Να διαγραφούν τώρα τα χρέη των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, καθώς και των φτωχομεσαίων αγροτών. Παράλληλα να απαγορευτεί στις τράπεζες να χρησιμοποιούν τις διάφορες εισπρακτικές εταιρείες τους για τον εκφοβισμό των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
  • Να δοθούν οι κατοικίες που έχουν κατασχεθεί σε ανέργους ή νέα ζευγάρια που δεν έχουν δουλειά. Χορήγηση χαμηλότοκων δανείων με επιτόκιο 1% για χαμηλόμισθους, φτωχούς αγρότες, χαμηλοσυνταξιούχους, με ευθύνη του κράτους.
  • Απαγόρευση διά νόμου κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με σημερινή αντικειμενική αξία 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τ.μ. για τη λαϊκή τετραμελή οικογένεια (αντίστοιχα 200.000 ευρώ και 100 τ.μ. για το ζευγάρι).
  • Κατάργηση του ανατοκισμού για όλα τα δάνεια.
  • Απαγόρευση απόκλισης μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων και χορηγήσεων μεγαλύτερη του 1%.
ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΣΕΛ.  8  -  9

Αίσχος δημοσιογραφία

Οι Λυριτζήδες του Αλαφουζέικου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ έχουν ψηλά τον αντεργατικό και αντιΚΚΕ αμανέ, δημοσιογραφώντας στο χαβά των καπιταλιστών. Είναι ψυχή τε και σώματι δοσμένοι στο σύστημα. Χθες αφού ειρωνεύτηκαν το πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» ενάντια στην επιχειρηματική δράση στον τομέα Υγείας, χλεύαζαν τους συμβολικούς αποκλεισμούς τραπεζών από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ. Εκαναν μάλιστα μαθήματα προστασίας του κινήματος, αντιπαραθέτοντας στα παραπάνω ως ωφέλιμη για τους εργαζόμενους, την «αδερφοποίηση» των εργατοπατέρων (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) με τ' αφεντικά στη ΝΕΟΓΑΛ, γιατί υπογράφοντας σύμβαση μείωσης των μισθών βάζουν πλάτη να σωθεί ο καπιταλισμός από την κρίση. Ο χαρακτηρισμός «αίσχος δημοσιογραφία» είναι λίγος, για την κατάντια της δήθεν ελεύθερης, ακομμάτιστης, αντικειμενικής ενημέρωσης των αστικών ΜΜΕ. Είναι ταξική υπέρ των καπιταλιστών. Για το λαό, «Ριζοσπάστης» και «902», τα δικά του καθημερινά, ταξικά, προπαγανδιστικά όπλα.



ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ
Προστασία της ληστείας των μεγαλοκατασκευαστών

ΣΕΛ.  7
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ - ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ
Θέτουν σε εφαρμογή τις νέες αντεργατικές αποφάσεις

ΣΕΛ.  11
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με «Καλλικράτη» παραδίδει τα λιμάνια στις πολυεθνικές

ΣΕΛ.  10
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΕ
Υπεύθυνες οι κυβερνήσεις και το κεφάλαιο

ΣΕΛ.  17
ΚΚΕ
Επικίνδυνη η εμπορευματοποίηση της Υγείας

Ο λαός, οι υγειονομικοί δεν πρέπει ούτε να αποδεχθούν, ούτε να συμβιβαστούν με τα διόδια των 5 ευρώ για να περάσουν οι ασθενείς την είσοδο των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, όπως και καμία πληρωμή. Ο στόχος της κυβέρνησης για χορήγηση το 2011 αντίγραφων φαρμάκων σε ποσοστό 50% έχει οικονομικά και όχι επιστημονικά κριτήρια και γι' αυτό είναι επικίνδυνος. Η επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας και του φαρμάκου είναι ασυμβίβαστη με το δικαίωμα όλων για δημόσιες, σύγχρονες και δωρεάν παροχές Υγείας.


ΣΕΛ.  10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ