Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Γενάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10858

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Να ζήσουν τα παιδιά σε έναν καλύτερο κόσμο

Ως Κόμμα και ως ΚΝΕ, είμαστε εξαιρετικά ευαίσθητοι για το γεγονός ότι τα νέα ζευγάρια θα είναι το ακόμα μεγαλύτερο θύμα της κρίσης και της αντιλαϊκής πολιτικής.


ΣΕΛ.  17
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
Ακόμα πιο απάνθρωπη αντιμετώπιση των μεταναστών

ΚΚΕ: Αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να λύσει το πρόβλημα του μεγάλου αριθμού μεταναστών, θα απελευθέρωνε την έξοδό τους προς τις χώρες της ΕΕ και δεν θα μετέτρεπε τη χώρα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών.


ΣΕΛ.  13

ΦΟΡΟΠΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ φοροτσεκούρωμα στο λαό

Με σταθερό στόχο την άκρατη ενίσχυση των μονοπωλιακών ομίλων, ξεκίνησε χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η συζήτηση για το νέο «αναπτυξιακό νόμο», που προβλέπει σκανδαλώδεις επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, στο όνομα, δήθεν, αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης. Το νομοσχέδιο ενισχύει την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι την ανάπτυξη της οικονομίας με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Την ίδια ώρα, με αφορμή τάχα την πάταξη της φοροδιαφυγής που θα τσακίσει κυρίως τους αυτοαπασχολούμενους μικροπαραγωγούς, ετοιμάζει νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με πρόσθετα μέτρα πάνω από 12 δισ. ευρώ ή το 5% του παραγόμενου ΑΕΠ. Μέτρα που έρχονται λίγες μέρες μετά την επιχείρηση διαγραφής 24 δισ. ευρώ με τα ληξιπρόθεσμα χρέη μιας δράκας μεγαλοφοροφυγάδων και που μεταφράζονται σε νέες εκρηκτικές ανατιμήσεις φόρων για το λαό, παραπέρα τσεκούρωμα σε μισθούς και συντάξεις που θα ανακοινωθούν μέχρι το Μάρτη του 2011.


ΣΕΛ.  7

MotionTeam

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΑΜΕ
Απαίτησαν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων

Αμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τους άνεργους και έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ για τις ανάγκες των γιορτών, απαίτησαν άνεργοι από όλους τους κλάδους, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων, που έγινε την Πέμπτη 30 Δεκέμβρη, στη Θεσσαλονίκη.


ΣΕΛ.  9

Αγωνιστική αισιοδοξία

Σύσσωμα τα αστικά ΜΜΕ τις προηγούμενες μέρες έκαναν λόγο για ένα «μαύρο» για το λαό 2011, λόγω της εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων, που έως τώρα έχει αποφασίσει η κυβέρνηση διαχειριζόμενη την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου, αλλά και άλλων που έρχονται. Ταυτόχρονα, τα προπαγάνδιζαν ως μονόδρομο, επιδιώκοντας να επιβάλουν στις λαϊκές συνειδήσεις την υποταγή, τη χειραγώγηση στην αστική πολιτική, το μάταιο των αγώνων και της ανατροπής του συσχετισμού δύναμης. Και όμως, ο λαός μπορεί και πρέπει να γίνεται ολοένα και πιο αισιόδοξος. Το 2011 μπορεί να γίνει χρονιά γόνιμη για τον ίδιο. Τις θετικές εξελίξεις γι' αυτόν μπορεί να πυροδοτήσει ο ορμητικός λαϊκός απεγκλωβισμός από τα ιδεολογήματα των κομμάτων που υπερασπίζονται το ξεπερασμένο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα. Οσο πιο γρήγορα η λαϊκή αγανάκτηση, που φουντώνει κατά των βάρβαρων μέτρων κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, μετεξελιχθεί σε συνειδητή συμμετοχή στο οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα, τόσο πιο γρήγορα οι αγώνες θα αποκτήσουν αποτελεσματικότητα και προοπτική. Θα διαμορφωθεί το ελπιδοφόρο λαϊκό μέτωπο της αντεπίθεσης και ανατροπής, τονίζει το ΚΚΕ. Για να εμποδιστούν τα χειρότερα, για να αλλάξει ριζικά ο συσχετισμός των δυνάμεων σε βάρος των κομμάτων της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, υπέρ της λαϊκής συμμαχίας και εξουσίας που προτείνει το ΚΚΕ στο λαό.



ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Οργιο διώξεων σε βάρος των εργαζομένων

ΣΕΛ.  8
ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ
Συμβάλλει στην καταστολή του λαού

ΣΕΛ.  14
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ανοίγουν οι ορέξεις των πολυεθνικών

ΣΕΛ.  12
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΕΔΒ
Μέρος του σχεδιασμού για το σχολείο της «αγοράς»

ΣΕΛ.  16
ΚΚΕ
Το ευρωομόλογο αφορά την πλουτοκρατία

Ο λαός δεν πρέπει να δώσει καμία βάση στην προπαγάνδα της κυβέρνησης, της ΝΔ και των άλλων κομμάτων της ΕΕ. Το ευρωομόλογο, εάν αποφασιστεί, δεν πρόκειται ούτε να σώσει, ούτε να ανακουφίσει το λαό. Οπως και ο μηχανισμός στήριξης, έτσι και το ευρωομόλογο θα προστατεύσει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των τοκογλύφων, βυθίζοντας τα λαϊκά στρώματα πιο βαθιά στη φτώχεια και την απόγνωση. Γι' αυτό μονόδρομος για το λαό είναι η αντιπαράθεση με τα κόμματα της ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ