Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11054

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Μανιφέστο φτώχειας και εξαθλίωσης από τον ΣΕΒ

ΚΚΕ: Οι προκλητικές απαιτήσεις τους αποτελούν θέσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και άλλων, αποφάσεις της ΕΕ που υλοποιούνται και θα συνεχίσουν να υλοποιούνται μέχρι να προσκρούσουν στην ταξική οργάνωση και αντεπίθεση της εργατικής τάξης.


ΣΕΛ.  11
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους κρίκος για την ειρήνη

Δε θέλουμε να επαναληφθούν οι επιλογές Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, στην περιοχή. Και ένας τέτοιος κίνδυνος υπάρχει. Είναι κρίκος σήμερα για την ειρηνική ζωή των λαών στην περιοχή η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.


ΣΕΛ.  23

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ γιατί παλεύει ενάντια σε ΝΑΤΟ - ΕΕ - ΗΠΑ!

ΚΚΕ: Στοχεύουν στον περιορισμό και στην κατάργηση των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων, να τσακίσουν κάθε αντίδραση στη βάρβαρη πολιτική τους και να θωρακίσουν το καπιταλιστικό σύστημα

Αντιδραστική, προκλητική και άκρως επικίνδυνη για το λαό η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λαμίας, που απαγορεύει την ίδρυση του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας, επειδή δηλώνει πως βρίσκεται σε αντίθεση και θα παλεύει και ενάντια στους στόχους του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ! Κατά τη δικαστή είναι παράνομη και επικίνδυνη κάθε λαϊκή θέση και δράση που δεν έχει την έγκριση του υπουργείου Εξωτερικών και της κυβέρνησης και στρέφεται κατά της συμμετοχής της χώρας μας σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Στην ουσία κηρύσσει παράνομες όλες τις λαϊκές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις που έγιναν κατά της συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ κλπ., που δολοφονούν λαούς για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, παράνομη τη θέση για αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.


ΣΕΛ.  17

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Δράση για την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 10 Σεπτέμβρη

Ανοίγοντας για περίπου τρεις ώρες τις μπάρες σε πολλούς σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα την περασμένη Κυριακή, οι ταξικές δυνάμεις απηύθυναν κάλεσμα στο λαό για μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 10 Σεπτέμβρη, προβάλλοντας και το στόχο με οργανωμένο αγώνα να αντισταθούν στη φορο-ληστεία και στα νέα χαράτσια.


ΣΕΛ.  2  -  3

Αντεπίθεση - Ανατροπή

Η ομιλία του πρωθυπουργού στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, έδωσε ισχυρή δέσμευση στο κεφάλαιο για την υπεράσπιση των συμφερόντων του με την επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Η διατύπωση δήθεν «διαφωνιών» υπηρετεί το αποπροσανατολιστικό ιδεολόγημα περί «καλού ΠΑΣΟΚ», με στόχο τη χειραγώγηση όσων απεγκλωβίζονται.Τα λαϊκά στρώματα που πίστεψαν ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν διαφορετικό από τη ΝΔ, πρέπει να κατανοήσουν ότι η άγρια πολιτική του κατά του λαού δεν οφείλεται στο ότι δεν εφαρμόζει τις εξαγγελίες και το πρόγραμμά του, αλλά στο ότι τις εφαρμόζει. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπηρετούν ψυχή τε και σώματι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, τον καπιταλισμό, που γεννά κρίση, φτώχεια, πολέμους. Γι' αυτό γίνονται διαρκώς χειρότερα για το λαό. Οι ριζικές αλλαγές, η κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων, η αποδέσμευση από την ΕΕ, η λαϊκή εξουσία αποτελούν σήμερα όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική ανάγκη για να ζήσει ο λαός καλύτερα, για την ανάπτυξη της χώρας με βάση τις δυνατότητές της. Το ΚΚΕ καλεί τα εργατικά λαϊκά στρώματα σε συμπόρευση, για να οργανώσουμε τη λαϊκή συμμαχία της απόκρουσης των βάρβαρων μέτρων, της αντεπίθεσης και της ανατροπής.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πετσοκόβει αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα

Σε πετσόκομμα των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων Πρόνοιας οδηγεί η σύνταξη του νέου Κανονισμού Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας (ΚΕΒΑ), ο οποίος θα αποτελέσει και τον κανονισμό του Κέντρου Πιστοποίησης της Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), που ήδη άρχισε να λειτουργεί απ' την 1.9.2011.


ΣΕΛ.  14
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Πνίγηκαν 20 μετανάστες

ΣΕΛ.  24
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Βάζουν την αστυνομία στα σχολεία

ΣΕΛ.  18
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΑΛΦΑ - ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ
Πολύμορφες παρεμβάσεις την Πέμπτη

ΣΕΛ.  13
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Ξεσηκωμός με οργανωμένο κίνημα

ΣΕΛ.  15
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Ραντεβού θανάτου χούλιγκανς

ΣΕΛ.  29
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ
Παιχνίδι με τη φωτιά

ΣΕΛ.  10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ