Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Αυγούστου 2010 - αριθ. φύλλου: 10734

ΕΕΔΥΕ ΓΙΑ ΤΑ 65 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΕ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Την Πέμπτη 5 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. η συγκέντρωση στην Ακρόπολη

Συγκέντρωση καταδίκης των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων. Ποτέ πια Χιροσίμα. <Οχι> στα πυρηνικά και τους εξοπλισμούς. Εξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Εξω οι βάσεις και τα πυρηνικά από την Ελλάδα. Επιστροφή όλων των στρατευμάτων από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές.


ΣΕΛ.  7

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ και το μεροκάματο για χιλιάδες γονείς

Λίγες βδομάδες πριν ξεκινήσει η λειτουργία των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, το αδιέξοδο και η αγωνία για χιλιάδες εργατικές, λαϊκές οικογένειες και νέα ζευγάρια κορυφώνονται. Οι δήμοι όλης της χώρας έχουν απορρίψει χιλιάδες αιτήσεις τέτοιων οικογενειών, ενώ την ίδια στιγμή κλείνουν σταθμούς και σταματούν τη λειτουργία βρεφικών τμημάτων, γεγονός που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Χιλιάδες γονείς και νέα ζευγάρια δεν ξέρουν πού θα αφήσουν το παιδί τους, για να βγουν στο μεροκάματο.

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να γίνουν δεκτά στη δύναμη των σταθμών όλα τα παιδιά, που έχουν κάνει αίτηση. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να μη γίνει καμία απόλυση. Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό. Να δοθεί άμεση λύση για την κτιριακή υποδομή.


ΣΕΛ.  9

Eurokinissi

ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
Εκκενώθηκαν χωριά στη Σάμο

Η τρίτη φωτιά, που εκδηλώθηκε μέσα στις τελευταίες 10 μέρες, κατέστρεψε δασικές εκτάσεις. Η χτεσινή πυρκαγιά στο Μαραθόκαμπο απείλησε κατοικημένες περιοχές και εκκενώθηκαν προληπτικά το χωριό Μαραθόκαμπος, αλλά και η τουριστική περιοχή Βοτσαλάκια (φωτ. από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 21 Ιούλη στο νησί).


ΣΕΛ.  17

Αντιμονοπωλιακή συμμαχία

Με αφορμή την αναμονή του πορίσματος της τρόικας, καινούριοι εκβιασμοί «προθερμαίνουν» τις λαϊκές συνειδήσεις, μέσω των ΜΜΕ, για να αποδεχτούν χωρίς αντίσταση τις έτσι κι αλλιώς προαποφασισμένες και συναποφασισμένες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις. «Διαρροές», ρεπορτάζ, αναλύσεις, αρθρογραφία δίνουν και παίρνουν για τις τάχα «απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, που θα δώσουν πνοή στην ανάπτυξη της οικονομίας» και ταυτόχρονες νουθεσίες και τρομοκρατία για τις «καταστροφικές συνέπειες» των λαϊκών κινητοποιήσεων. Η πραγματικότητα είναι πως για τη μόνη ανάπτυξη που ενδιαφέρονται είναι η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και γι' αυτό επιδιώκουν την προώθηση μεταρρυθμίσεων που θα φτηναίνουν όλο και περισσότερο την εργατική δύναμη, αφαιρώντας εισόδημα και δικαιώματα και επίσης θα οδηγεί στην καταστροφή τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες και μικρούς επιχειρηματίες. Μια αντιδραστική διαδικασία, που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας η αδίσταχτη συμμαχία κυβέρνησης και τρόικας, για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών. Για να σταματήσει και ν' ανοίξει πραγματικά ο δρόμος της ανάπτυξης σε όφελος του λαού, χρειάζεται άμεσα να διαμορφώσει τη δική του αντιμονοπωλιακή συμμαχία.



ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Φονικές βροχές

ΣΕΛ.  19
ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
Τα προβλήματα παραμένουν

ΣΕΛ.  18
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πλούσιο πολιτικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο

ΣΕΛ.  10
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Νέο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων

Μετά τα καταιγιστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη άνοιξη, τα οποία επέφεραν καίριο πλήγμα στο λαϊκό εισόδημα, μέσω των άγριων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, με την εκτίναξη των έμμεσων φόρων και τις βίαιες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις, ακολουθεί ένας νέος τυφώνας μέτρων που απειλεί να ισοπεδώσει τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων.


ΣΕΛ.  3
ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Προχωρά η «αντιπυραυλική ασπίδα» των ΗΠΑ

ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ