Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 2 Αυγούστου 2009 - αριθ. φύλλου: 10438

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πόλεμος κατά των δικαιωμάτων του λαού

Διαστάσεις αντιλαϊκού τυφώνα που με πρωτοφανή σφοδρότητα πλήττει τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού έχει προσλάβει η νέα επίθεση που ξεκίνησε η κυβέρνηση μετά τις ευρωεκλογές.


ΣΕΛ.  11   -   12
ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Αγώνας για υγεία και ασφάλεια στη δουλειά

Η πάλη για τα Βαρέα Ανθυγιεινά Επικίνδυνα Επαγγέλματα είναι μέρος της πάλης για τα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, την πρόληψη και προστασία της υγείας των εργαζομένων, με στόχους κατά του κεφαλαίου, κατά της κυρίαρχης πολιτικής.


ΣΕΛ.  8   -   9

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ να διεκδικήσει το λαϊκό κίνημα

Για την αντιμετώπιση της «νέας γρίπης» απαιτούνται:

  • Παρεμβάσεις πανελλαδικά (ιατρική εξέταση, εντοπισμός ευάλωτων ομάδων κλπ) και εμβολιασμός για τις ευάλωτες ομάδες (εποχική γρίπη, πνευμονιόκοκκος) και με το νέο εμβόλιο, αφού αποδειχθεί η ασφάλειά του για τη «νέα γρίπη».
  • Κινητές μονάδες του υπουργείου για παρεμβάσεις σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και σχολές, στους χώρους εργασίας και στις γειτονιές, σε ΚΑΠΗ, στο στρατό, στα αεροδρόμια και στα σύνορα της χώρας, αλλά και σε χώρους που εργάζονται ή που ζουν μετανάστες, πρόσφυγες άποροι, άστεγοι, Τσιγγάνοι, τοξικοεξαρτημένοι (καταλύματα, σκηνές, πλατείες κλπ).
  • Να εγκατασταθεί μηχανισμός επιδημιολογικής επιτήρησης - αναφοράς κρουσμάτων σε όλους αυτούς τους χώρους, πανελλαδικά. Δωρεάν παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης για όποιον χρειαστεί νοσηλεία, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής κάλυψης.
  • Αμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Κάλυψη όλων των κενών θέσεων και όχι μόνο των έκτακτων αναγκών για τις ΜΕΘ. Προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα δημόσια νοσοκομεία και όχι με ανανέωση συμβάσεων. Μονιμοποίηση όλων όσοι δουλεύουν με ευέλικτες μορφές εργασίας (συμβασιούχοι, STAGE, επικουρικοί κλπ) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Ενίσχυση των υποδομών και εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού των νοσοκομείων. Λήψη όλων των μέτρων από το κράτος για την προστασία της υγείας και ασφάλειας όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία. Κρατική χρηματοδότηση ερευνών για συμβολή στην αντιμετώπιση της νόσου (φάρμακα - εμβόλια) μέσα από κρατικούς φορείς.

ΣΕΛ.  2   -   3,    5

Eurokinissi

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Είναι ταξικά αδέρφια μας

Οι μετανάστες κι οι πρόσφυγες - ακόμα και ανήλικα παιδιά - αντιμετωπίζονται καθημερινά σαν κοινοί εγκληματίες. Το ΚΚΕ μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο θέσεων, αξιώνει - ανάμεσα σε άλλα - να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις σε βάρος των μεταναστών. Να υπάρξουν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας. Να νομιμοποιηθούν όσοι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, να δίνεται άσυλο και έγγραφα σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες.


ΣΕΛ.  16   -   17

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Μέλη και φίλοι των Εργατικών Συνδέσμων Αυστραλίας «Σωκράτης» Νιουκάστλ, «Ατλας» Σίδνεϊ και «Δημόκριτος» Μελβούρνης, προσφέρουν στην ΚΟΒ Ναυτεργατών του ΚΚΕ 6.000 δολάρια Αυστραλίας για την ενίσχυση του ΚΚΕ, του Κόμματος που αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων και γενικά των λαϊκών στρωμάτων.



ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ για τη μετεγκατάστασή της

ΣΕΛ.  7
ΕΥΑΘ - ΥΔΡΟΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΝΕΡΟ
Εγκλημα η παράδοσή τους στα μονοπώλια

ΣΕΛ.  18   -   19
ΥΠΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ - ΥΠΕΡΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Καθεστώς για το 40% των εργαζομένων

ΣΕΛ.  10
ΣΙΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
Προσπάθεια συγκερασμού των αντιθέσεων

ΣΕΛ.  27

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ