Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Ιούλη 2018 - αριθ. φύλλου: 13030

«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Πουλάνε τα φύκια των αντιλαϊκών μέτρων για μεταξωτές κορδέλες της «δίκαιης ανάπτυξης»

Ανακοίνωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  9

Κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής πίσω από την προπαγάνδα της «γραβάτας»

ΚΚΕ: Καθαρή έξοδος για το λαό είναι η κατάργηση όλων των νόμων και των μέτρων των μνημονίων και η ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του, που μόνο ο ίδιος με τους αγώνες του μπορεί να κατακτήσει

  • Στην προπαγάνδα της «γραβάτας» κατέφυγε χτες ο πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, για να κρύψει το «μεταμνημονιακό» μνημόνιο που υπέγραψε, τα παλιά και νέα μέτρα, τα ματωμένα πλεονάσματα και τις προνομοθετημένες περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο. Αυτά επιφυλάσσουν για την επόμενη μέρα στο λαό τόσο ο ίδιος, όσο και τα άλλα κόμματα που υπηρετούν τη στρατηγική του κεφαλαίου και την ΕΕ.
  • Οι «διαφορές» με τη ΝΔ, που επικαλέστηκε, είναι τόσο μεγάλες, που οι αλλαγές στον κατώτατο μισθό θα γίνουν με το νόμο Βρούτση - Σαμαρά, από το 2012, όπως άλλωστε προβλέπει και η απόφαση του Γιούρογκρουπ. Γι' αυτό η κυβέρνηση καταφεύγει στις γνωστές από το παρελθόν κάλπικες διαχωριστικές γραμμές «πρόοδος - συντήρηση», στην Ελλάδα και στην ΕΕ, φτάνοντας στο σημείο να εμφανίζει ως πρόοδο τις νέες «Μόριες» και την επιστροφή προσφύγων, που συμφώνησαν Τσίπρας - Μέρκελ.

ΣΕΛ.  5

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αθλιος εξωραϊσμός

«Αντάξια» του άθλιου παζαριού που παίχτηκε και παίζεται στις πλάτες μεταναστών και προσφύγων είναι η εξίσου άθλια προσπάθεια της κυβέρνησης να εξωραΐσει τις επικίνδυνες, αντιδραστικές αποφάσεις που πήρε η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το Μεταναστευτικό και φέρουν και τη δική της υπογραφή.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει «μισογεμάτο» το ποτήρι των επικίνδυνων αυτών αποφάσεων, που ανάμεσα στα άλλα προβλέπουν περισσότερη καταστολή με «ελεγχόμενα κέντρα» - κέντρα κράτησης και «πλατφόρμες αποβίβασης» σε τρίτες χώρες, «αναβάθμιση» της Frontex, απελάσεις και επίθεση στα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, τήρηση των άθλιων συμφωνιών, όπως αυτής με την Τουρκία, και μέτρα για τη μεγαλύτερη διείσδυση των ευρωενωσιακών μονοπωλίων σε Μ. Ανατολή και Αφρική, στο όνομα του περιορισμού της μετανάστευσης.

Οχι μόνο αποσιωπά το πραγματικό αυτό περιεχόμενο, αλλά επιχειρεί και να το κρύψει, μιλώντας λίγο - πολύ για «πολύ κακό για το τίποτα» και εστιάζοντας στη διμερή συμφωνία με τη Γερμανία για την επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα και την επανένωση οικογενειών στη Γερμανία, μπακαλίστικα «ισοζύγια» και μέτρα.

Η στάση της κυβέρνησης γίνεται διπλά προκλητική και εχθρική για τα λαϊκά συμφέροντα, από τη στιγμή που η ΕΕ πρωταγωνιστεί για λογαριασμό των μονοπωλίων της σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους που γεννούν την προσφυγιά, και επιπλέον η ίδια βάζει πλάτη και αναζητεί πρωταγωνιστικούς ρόλους στους σχεδιασμούς αυτούς, έχοντας μετατρέψει τη χώρα σε βάση ευρωΝΑΤΟικής εφόρμησης για τις επεμβάσεις.

Χαρακτηριστικό, εξάλλου, είναι ότι στα συμπεράσματα της Συνόδου, που φέρουν φαρδιά - πλατιά την υπογραφή της, πέρα από το Μεταναστευτικό υπάρχουν και αποφάσεις για την επιτάχυνση των «αυτόνομων» στρατιωτικών ικανοτήτων της ιμπεριαλιστικής ένωσης, όσο και των αναβαθμισμένων σχέσεων με το ΝΑΤΟ, ώστε να μπορεί να επεμβαίνει σε μια σειρά «ζώνες» που ενδιαφέρουν τα ευρωπαϊκά μονοπώλια.

Οσον αφορά την υποτιθέμενη αντιπαράθεση ανάμεσα σε «προοδευτικές» και «ξενοφοβικές» δυνάμεις, στην πραγματικότητα η κυβέρνηση αναφέρεται σε αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ που αφορούν γενικά την πορεία της και το μέλλον της και εκδηλώνονται και στο ζήτημα του Προσφυγικού. Η ουσία όμως είναι ότι ως «πρόοδο» και απάντηση στην «ξενοφοβία» εμφανίζει τις νέες «Μόριες» και τις άθλιες συνθήκες εγκλωβισμού ...που εκτός των άλλων θα αποτελέσουν και «βούτυρο στο ψωμί» ρατσιστών και ξενοφοβικών δυνάμεων...

Πρόκειται για απάτη ολκής, που αποκαλύπτεται άλλωστε και στο γεγονός ότι «ικανοποιημένοι» από την άθλια συμφωνία που μαζί ψήφισαν, εμφανίστηκαν τόσο οι «εθνικιστές» όσο και οι «κοσμοπολίτες» ηγέτες της ιμπεριαλιστικής ένωσης, αποκαλύπτοντας την όλο και πιο αντιδραστική της πορεία.

Οι «αξίες» της ιμπεριαλιστικής ένωσης, τις οποίες επικαλείται από την Παρασκευή ο πρωθυπουργός στο Μεταναστευτικό, δεν είναι άλλες από τις «αξίες» της και στους υπόλοιπους τομείς: Η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, το ξήλωμα των εργατικών δικαιωμάτων, η ένταση της εκμετάλλευσης, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, δεν μπορούν παρά να πηγαίνουν χέρι - χέρι με μια εξίσου άθλια και αντιδραστική μεταναστευτική πολιτική.

Η «καρδιά» σε όλες τις περιπτώσεις είναι τα συμφέροντα του κεφαλαίου και αυτά πρέπει να βάλουν στο στόχαστρο της κοινής τους πάλης Ελληνες και μετανάστες εργάτες, πρόσφυγες, δίνοντας αποφασιστική απάντηση στις αντιδραστικές αποφάσεις κεφαλαίου - κυβέρνησης και ιμπεριαλιστικών ενώσεων.


ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Με μαζική συμμετοχή, άφησε το αποτύπωμά του για 18η χρονιά

100 χρόνια παλεύουμε για την ενότητα της εργατικής τάξης, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, ήταν το σύνθημα που εξέπεμψε το φετινό Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο, στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το Σάββατο, με πολιτική συγκέντρωση, όπου μίλησε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  12   -   13


ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Παζάρι μέσα και έξω από τον κυβερνητικό συνασπισμό

ΣΕΛ.  19
ΦΟΝΙΚΗ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ
Με «πειθαρχικές ευθύνες» ξεπλένουν την αντιλαϊκή πολιτική

ΣΕΛ.  21
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΩΝ
Διαδηλώνουν σήμερα για μόνιμη και σταθερή δουλειά

ΣΕΛ.  10
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
«Βαριά» ατζέντα με επικίνδυνα σχέδια για τους λαούς

ΣΕΛ.  7
ΚΚΕ
Απαιτούμε μειωμένο ΦΠΑ για όλα τα νησιά τώρα, όχι σύνδεση με το Προσφυγικό

Ανακοίνωση της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου για την προεκλογικού τύπου εξαγγελία της κυβέρνησης


ΣΕΛ.  4


Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org