Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Ιούλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11299

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη του ΙΚΑ

ΣΕΛ.  7
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αύριο ξεκινούν οι εκδηλώσεις του Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου στο Νεστόριο

ΣΕΛ.  9

ΚΚΕ: ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ και γενναία φορολόγηση των μονοπωλίων

Αλέκα Παπαρήγα: Αναμφισβήτητα χρειάζεται ένα νέο φορολογικό σύστημα, που με αυτήν την κυβέρνηση που έχουμε και με αυτή τη σύνθεση της Βουλής, δεν μπορεί να είναι φιλολαϊκό. Ωστόσο, πρέπει να διεκδικήσουμε φοροαπαλλαγές για το λαό και γενναία φορολόγηση των μονοπωλίων

Με την αποστολή των εκκαθαριστικών της Εφορίας, αποκαλύπτεται το μέγεθος της φοροκλοπής των εργαζομένων, που είχε σχεδιάσει πέρσι η κυβέρνηση Παπανδρέου και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Ενα μεγάλο μέρος των εργαζομένων δεν μπορεί να πληρώσει την Εφορία ούτε και με τις διάφορες ρυθμίσεις που γίνονται. Το εργατικό, λαϊκό εισόδημα έχει μειωθεί δραστικά και σε συνδυασμό με το κόστος της ζωής δε φτάνει να πληρώσουν ούτε με δόσεις. Είναι απαράδεκτο ότι άνθρωποι με 5.000 ευρώ εισόδημα και άνεργοι πληρώνουν εφορία γιατί έχουν ένα σπίτι. Ενα μεγάλο μέρος των εργαζομένων, επειδή δε θα μπορεί να πληρώσει θα θεωρείται φοροφυγάς και χρειάζεται υπεράσπιση να μην του κάνουν κατασχέσεις. Ταυτόχρονα, να διεκδικήσει ο λαός οργανωμένα να απαλλαγεί από τη φοροληστεία και να φορολογηθεί το κεφάλαιο.


ΣΕΛ.  3

ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
«Στα παιδιά το κράτος έχει εγκληματήσει»

Με το σύνθημα «Το καρδιοχειρουργικό στο Παίδων έχει κλείσει - Στα παιδιά το κράτος έχει εγκληματήσει» γονείς και εργαζόμενοι, που συγκεντρώθηκαν χτες στο υπουργείο Υγείας, απαίτησαν την επαναλειτουργία του μοναδικού δημόσιου παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου στο «Αγία Σοφία», που παραμένει κλειστό απ' τον Οκτώβρη του 2011.


ΣΕΛ.  11

Είναι με το κεφάλαιο

Σε επιστολή της στην κυβέρνηση, η ΓΣΕΕ αναφέρει: «Λαμβάνοντας υπόψη τις ρητές προεκλογικές δεσμεύσεις και τοποθετήσεις των κομμάτων, το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών, που συμμετέχουν στην παρούσα κυβέρνηση, επανέρχεται στην ανάγκη ανάληψης όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την άμεση νομοθετική αποκατάσταση των βασικών αρχών και κανόνων που οφείλουν να διέπουν το σύστημα εργασιακών σχέσεων μιας δημοκρατικά οργανωμένης κοινωνίας που επιθυμεί όχι μόνο την ανάπτυξη, αλλά και την κοινωνική πρόοδο. Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία με τη δαμόκλειο σπάθη της κατάρρευσης της κοινωνικής συνοχής και της διασάλευσης της κοινωνικής ειρήνης, θέτουμε υπόψη σας τα πλέον κρίσιμα και άμεσης προτεραιότητας συλλογικά ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους της χώρας». Τι λέει η εργοδοτική-κυβερνητική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ; Οτι η κυβέρνηση ανέλαβε δεσμεύσεις υπέρ των εργαζομένων και ας έχουν τα κόμματα που τη συγκροτούν συναποφασίσει πολιτική εξόδου από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου, άρα αντιλαϊκή. Τι άλλο λέει; Οτι η προγραμματική συμφωνία των κομμάτων της συγκυβέρνησης είναι προοδευτική και πρέπει να τηρηθεί και ας είναι συμφωνία αναδιαρθρώσεων σε βάρος της εργατικής τάξης, του λαού, που μάλιστα βιάζονται να εφαρμόσουν για να πάνε σε επαναδιαπραγμάτευση έχοντας να επιδείξουν αντεργατικό έργο. Εκεί όμως που δίνει ρέστα είναι τα παρακάλια της στην κυβέρνηση να πάρει κάποια μέτρα για να μη διασαλευτεί η «κοινωνική ειρήνη», να μην αναπτυχθεί η ταξική πάλη δηλαδή. Ξετσίπωτα υπερασπίζουν κεφάλαιο-κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους.



ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ
Κερδίζει μόνο το κεφάλαιο

Επιταχύνει τις διαδικασίες για τη δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της πλουτοκρατίας για τη δημιουργία εργασιακών συνθηκών γαλέρας για τους εργαζόμενους, με πρόσχημα την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.


ΣΕΛ.  18
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Χιλιάδες «όμηροι» των Κέντρων Πιστοποίησης

ΣΕΛ.  28
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Οργάνωση της πάλης σε κάθε τόπο δουλειάς

ΣΕΛ.  13
ΕΕΔΥΕ
ΟΧΙ στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για Συρία - Ιράν

ΣΕΛ.  6
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Σήμερα η ευρεία σύσκεψη

ΣΕΛ.  12
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Να γυρίσει πίσω ο ελληνικός στρατός

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ