Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Ιούλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11297

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εισαγγελέας εγκαλεί γονείς με παιδιά που αγωνίζονται

ΣΕΛ.  11
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Επιχείρηση εγκλωβισμού του λαού στο μονόδρομο της πλουτοκρατίας

ΣΕΛ.  7

Δράση για εξασφάλιση της Υγείας και ενάντια στη φοροληστεία του λαού

Να ξέρει το κάθε σωματείο, σύλλογος, φορέας, τι αντιμετωπίζουν τα μέλη τους, συνολικότερα οι εργαζόμενοι του χώρου τους. Να περάσει το σύνθημα: Κανένας μόνος του. Οργάνωση και αλληλεγγύη

  • Σήμερα είναι αναγκαίο και επείγον όσο ποτέ άλλοτε να οργανωθεί το εργατικό, το λαϊκό κίνημα για να αντιμετωπίσει τη φοροκαταιγίδα και τα χαράτσια, την εξασφάλιση των φαρμάκων και της φροντίδας για την Υγεία, τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων, τη λειτουργία των νοσοκομείων και των παιδικών σταθμών. Να γίνουν υπόθεση μαζικής πάλης από κάθε κρίκο του μαζικού κινήματος. Το ίδιο και η προστασία των ανέργων και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
  • Ο λαός να σηκώσει τη σημαία της πάλης για τις σύγχρονες ρεαλιστικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, που αντιστοιχούν στον πλούτο που παράγεται και να διεκδικήσει όσα δικαιούται και σήμερα του στερούν. Η κρίση και ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης αποκλείουν κάθε ελπίδα και δυνατότητα για βελτίωση της θέσης των εργαζομένων χωρίς αγώνα, χωρίς ισχυρό κίνημα, χωρίς ρήξεις και ανατροπές.

ΣΕΛ.  14  -  15

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Αγρια λιτότητα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Πολιτική άγριας λιτότητας στη λογική του «εξορθολογισμού των δαπανών» και της σύνθλιψης των δημόσιων δομών ώστε να «ικανοποιηθούν οι όροι του μνημονίου» θα ακολουθήσει η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λαϊκών στρωμάτων.


ΣΕΛ.  28

Κανένα όφελος

Τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», σύσσωμα τα αστικά επιτελεία, πανηγυρίζουν για τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ γιατί αποφασίστηκε να χρηματοδοτείται η ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών των κρατών - μελών από το μηχανισμό της ΕΕ και όχι από τα κράτη. Ετσι, λένε, δε θα αυξάνεται το κρατικό χρέος γιατί δε θα χρειάζονται πρόσθετα κρατικά δάνεια για την ανακεφαλαιοποίηση, ή για την Ελλάδα λένε ότι αν διαπραγματευτεί να ενταχθεί σ' αυτή τη διαδικασία θα το μειώσει. Και ποιο το όφελος για το λαό; Δε θα χρειαστούν, λένε, πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα. Την ίδια ώρα λένε ότι πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα οι αναδιαρθρώσεις, όπως ιδιωτικοποιήσεις, κλείσιμο οργανισμών του Δημοσίου και απολύσεις υπαλλήλων, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, μειώσεις εργοδοτικών εισφορών κ.λπ., αυτά δηλαδή που απαιτεί η ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, ώστε να ζητήσει και να ενταχθεί και η Ελλάδα σ' αυτή την απόφαση της ΕΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης πανηγυρίζει ακριβώς για τους ίδιους λόγους, αλλά ασκεί κριτική στην κυβέρνηση επειδή δε διεκδίκησε να ενταχθεί τώρα σ' αυτή τη διαδικασία. Ολοι λένε ψέματα στο λαό. Γιατί κρύβουν ότι αυτή η απόφαση βάζει μία προϋπόθεση. Την απαρέγκλιτη εφαρμογή του «Δημοσιονομικού Συμφώνου Σταθερότητας» και του «Συμφώνου για το ευρώ». Που σε συνδυασμό με τη στρατηγική «Ευρώπη 2020» σημαίνει διαρκή λιτότητα με αντιλαϊκές ανατροπές και αναδιαρθρώσεις σε ένα μνημόνιο που θα καλείται να υπογράψει το κάθε κράτος - μέλος, άρα ένταση της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής. Για το λαό όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα όφελος αλλά έρχονται νέα δεινά.



«Εφυγε» ο Θύμιος Καρακατσάνης

ΣΕΛ.  23
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Κινδυνεύουν να μη λειτουργήσουν

ΣΕΛ.  11
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Θερίζει η ανεργία

ΣΕΛ.  12
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Εντείνεται το αδιέξοδο

ΣΕΛ.  21
ΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αντιλαϊκή «διαβούλευση» για το νερό

ΣΕΛ.  19
ΚΚΕ
Σιγοντάρει τα αντιλαϊκά μέτρα ο ΣΥΡΙΖΑ

Η θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «πρέπει να διασφαλιστεί ρητά και για τη χώρα μας το κεκτημένο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ της 29ης Ιουνίου», σημαίνει εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών μέτρων των μνημονίων και υπογραφή νέων ακόμα χειρότερων. Αυτό θα φέρει και η απευθείας δανειοδότηση των τραπεζών από το μηχανισμό στήριξης της ΕΕ κι αυτό συμφέρει τις τράπεζες, όχι τους λαούς, γιατί αυτοί θα συνεχίσουν να πληρώνουν με σκληρές θυσίες την κρίση.


ΣΕΛ.  6

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ