Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Ιούλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10709

ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙΑΔΑΣ για τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
  • ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 8ης ΙΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
  • ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ, ΣΤΙΣ 11 π.μ.

Με την κατάθεση και του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό των δημόσιων υπαλλήλων, η κυβέρνηση ολοκληρώνει το αντιασφαλιστικό έγκλημά της σε βάρος όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.Το νομοσχέδιο εντάσσει και τους δημόσιους υπάλληλους στο ΙΚΑ. Αυξάνει τον εργάσιμο βίο στα 40 χρόνια και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για άνδρες και γυναίκες. Καθιερώνει το αίσχος της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ και της αναλογικής σύνταξης, που την υπολογίζει επί του μέσου όρου των μισθών όλου του εργάσιμου βίου. Ετσι, όλες οι συντάξεις θα αρχίζουν από το 12% και κλιμακωτά οι ανώτερες δε θα ξεπερνούν το 60% του μέσου όρου των μισθών όλου του εργάσιμου βίου. Ουσιαστικά, καταργείται η σύνταξη και δίνεται ένα επίδομα επαιτείας. Βαρύ χτύπημα καταφέρεται κατά των εργαζόμενων γυναικών και ιδιαίτερα των μητέρων.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Κοινός ταξικός αγώνας ενάντια στο κεφάλαιο

Στο πάρκο «Φιξ» εργαζόμενοι Ελληνες και μετανάστες, πολλοί νέοι και νέες έσμιξαν, συζήτησαν τις κοινές αγωνίες, τραγούδησαν και χόρεψαν. Με τις εκδηλώσεις τους έδειξαν ότι δεν υπάρχουν τείχη ανάμεσα στους λαούς, αλλά τείχη πρέπει να υψώσουν οι λαοί στο κεφάλαιο και την εξουσία του. Σήμερα, στις 7 μ.μ., θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.


ΣΕΛ.  8

Θιασώτες μαύρων εποχών

Οταν από τη Βουλή ο ΛΑ.Ο.Σ, έχοντας την ασυλία των αστικών κομμάτων, απειλεί θρασύτατα ως κοινός τρομοκράτης ΚΚΕ και ΠΑΜΕ και την ίδια ώρα υπουργός της κυβέρνησης εκθειάζει τη θετική συμβολή του αρχηγού του στο έργο του υπουργείου του, τότε ο λαός πρέπει να επαγρυπνά. «Το ΚΚΕ κάνει πράγματα τα οποία κάνουν εγκληματίες... το ΠΑΜΕ κάνει εγκληματικές δραστηριότητες... κακοποιοί όσοι κλείνουν τα πλοία», εκστόμισε ο Αδ. Γεωργιάδης και επανέλαβε λίγο ως πολύ ο Γ. Καρατζαφέρης χτες στο ΜΕΓΚΑ. Δε θα επαναλάβουμε ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία για τις βρώμικες δουλειές του κεφαλαίου και του κράτους. Το δείχνουν μόνοι τους, προβοκάροντας το ΚΚΕ, το λαϊκό κίνημα, πουλώντας προστασία στους εντολοδότες τους. Εντός και εκτός Ελλάδας. Φαίνεται πως νοστάλγησαν τους δωσίλογους της Κατοχής (της τάξης τους κουκουλοφόροι ήταν και κάρφωναν στους φασίστες Γερμανούς τους λαϊκούς αγωνιστές που τους εκτελούσαν), τους ταγματασφαλίτες, αλλά πάει πολύ να μιλούν αυτοί για εγκληματίες. Συμμαχητές στα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού είναι. Στηρίζουν την αποστολή στρατού έξω από τα σύνορα που δολοφονεί άλλους λαούς και ας το παίζουν πατριώτες. Υπέρμαχοι και στηρίγματα της βίαιης αντεργατικής πολιτικής, της κρατικής βίας και καταστολής του λαού είναι. Οσο για τις απειλές, στους κομμουνιστές δεν πιάνουν τόπο...



ΛΑ.Ο.Σ.
Ανασύρει τη βρώμικη μετεμφυλιακή προπαγάνδα

ΣΕΛ.  3
ΕΕ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Στο «κόκκινο» η ανεργία τσακίζει τους νέους

ΣΕΛ.  14
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Τιμούν τους αλύγιστους της ταξικής πάλης

ΣΕΛ.  21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ