Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 6 Ιούλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10711

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Σήμερα, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα, η Συγκέντρωση - Συναυλία του ΠΑΜΕ

Στη μεγάλη συναυλία θα τραγουδήσουν οι Παντελής Θαλασσινός, Χρήστος Θηβαίος, Βαγγέλης Κορακάκης, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Γιάννης Κούτρας, Ευσταθία, Βασίλης Λέκκας, Αφροδίτη Μάνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μίλτος Πασχαλίδης, Λάκης Παπαδόπουλος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Φίλιππος Πλιάτσικας, Μάνος Πυροβολάκης, Λάκης Χαλκιάς.


ΣΕΛ.  9

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ στόχος της αντιΚΚΕ ΚΥΠατζίδικης προπαγάνδας ο λαός

ΚΚΕ: Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμη για κάθε είδους προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος

Γεννήθηκαν νέοι Γκέμπελς. Ο προβοκατόρικος οχετός σε βάρος του ΚΚΕ και των εργατικών αγώνων, που εκπορεύεται από την κυβέρνηση, την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, είναι στρατηγική τους επιλογή για να συκοφαντήσουν και να χτυπήσουν το ταξικό, λαϊκό κίνημα που αντιπαλεύει τη βάρβαρη πολιτική τους. Ο Θ. Πάγκαλος, με ΚΥΠατζίδικη φρασεολογία, κρίνοντας εξ ιδίων (της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ) τα αλλότρια, είπε προβοκατόρικα ότι «η ηγεσία του ΚΚΕ θέλει έναν νεκρό... το ΚΚΕ επιδιώκει τη βία». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Της συντονισμένης επίθεσης απέναντι στο ΚΚΕ και στο ταξικό κίνημα ηγείται ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, που διακήρυττε χτες ότι «η στάση των συνδικαλιστών του ΚΚΕ (...) στρέφεται εναντίον των εργαζομένων». Το μόνο που δεν έχει πει ακόμα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι ότι το ΚΚΕ είναι υπεύθυνο για την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Είναι επικίνδυνοι, οι εργαζόμενοι πρέπει να αγρυπνούν.


ΣΕΛ.  3,   5(Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αποφασιστικά στην πανεργατική απεργία την Πέμπτη 8 Ιούλη

Τώρα απαιτείται ο αγώνας να γίνει πιο μαζικός, πιο αποφασιστικός, δυναμικός, να καταδικαστούν κόμματα και πολιτικές που στηρίζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, να δυναμώσει το ποτάμι της αντεπίθεσης, της ανατροπής. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση είναι στις 11 το πρωί στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά στις 11 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό.


ΣΕΛ.  13

Ατιμη επίθεση

Ο πρωθυπουργός χτες, στην «Ελευθεροτυπία», είπε πως η δράση των συνδικαλιστών του ΚΚΕ στρέφεται εναντίον των εργαζομένων, της κοινωνίας. Ο Θ. Πάγκαλος λέει ότι στρέφεται κατά των πολιτών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωνε τις προάλλες, μην έχοντας επιχειρήματα να στηρίξει την πολιτική τους, ότι το ΚΚΕ διαλύει την οικονομία, επενδύει στη διάλυση. Κάνουν αντικομμουνιστικά το μαύρο - άσπρο. Η κυβέρνηση, με ΛΑ.Ο.Σ. και ΝΔ μαζί της, καταργεί κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, κοινωνικό δικαίωμα του λαού, διαλύει τη ζωή του. Μειώνει απόλυτα μισθούς και συντάξεις ωθώντας στη φτώχεια. Η ανεργία παίρνει μαζικές διαστάσεις λόγω κρίσης. Αδυνατούν να πείσουν ότι είναι ωφέλιμη για το λαό η πολιτική τους, στέρεψαν από επιχειρήματα, είναι ανυπόληπτοι και το ρίχνουν στο ψέμα, στην προβοκάτσια, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα. Αυτοί καταστρέφουν τη ζωή του λαού. Η κρίση, αποτέλεσμα της αναρχίας στην παραγωγή και των τεράστιων κερδών, που ενίσχυσε η πολιτική τους, καταστρέφει. Θέλουν να καταστραφεί ο λαός για να σωθεί το κεφάλαιο. Φοβούνται τους ταξικούς λαϊκούς αγώνες κατά της πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΕΕ - ΝΔ, που αναπτύσσονται για να προστατέψουν τη ζωή του λαού, τη ζωή των παιδιών του. Να γιατί επιτίθενται στο ΚΚΕ, στο ταξικό εργατικό, στο λαϊκό κίνημα, τόσο στην πολιτική γραμμή, όσο και στις μορφές πάλης, με άτιμα επιχειρήματα. Λαϊκή αντίσταση, αντεπίθεση. Αυτό είναι το κύριο καθήκον όλων.



19ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στο σύμβολο αντίστασης: Την Ακροναυπλία

ΣΕΛ.  21
ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενωσαν τις φωνές τους Ελληνες και μετανάστες εργάτες

ΣΕΛ.  8
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Πρωτοβουλίες για τα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες

ΣΕΛ.  24
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ανάπτυξη από ποιον και για ποιον

ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ