Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Μάη 2003 - αριθ. φύλλου: 8564

«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Σήμερα η αντισύνοδος για το μέλλον της Ευρώπης

Σήμερα το πρωί, στο πανεπιστήμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ξεκινούν οι εργασίες της διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης, που διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Στη διάσκεψη συμμετέχουν κόμματα, κινήσεις και κινήματα από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Θα παρευρεθεί και θα μιλήσει, επίσης, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  7

ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Απέραντη ΕΥΡΩ - ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ για το περιβάλλον

Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003»

Με λαϊκή συγκέντρωση σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια και πορεία στα γραφεία της ΕΕ και την αμερικανική πρεσβεία, απαντά η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ, που άρχισε χτες το απόγευμα στο Λαγονήσι και συνεχίζεται σήμερα. Μια σύνοδος που αναμένεται, μέσα από υποκριτικές δηλώσεις για τη λεγόμενη αειφόρο ανάπτυξη, να επιβεβαιώσει την προώθηση μιας πολιτικής, ουσιαστικός παράγοντας της οποίας είναι η ασύδοτη δράση του κεφαλαίου με βάση την ανήθικη αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει» και τη μετεξέλιξή της στην ακόμη πιο ανήθικη πρακτική «ο ρυπαίνων πληρώνεται και ο ρυπαινόμενος πληρώνει»! Μια σύνοδος, όπου θα μιλήσουν για το περιβάλλον εκπρόσωποι κυβερνήσεων, που μαζί με τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές, σκόρπισαν το θάνατο, τη ρύπανση και την καταστροφή στο Ιράκ, τη Γιουγκοσλαβία και τη γύρω περιοχή, ενώ ευθύνονται και για τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη. Αποκαλυπτικό είναι το γεγονός, πως το κύριο χαρακτηριστικό της χτεσινής, πρώτης μέρας της άτυπης συνόδου, ήταν η απερίφραστη ομολογία, ότι η έννοια του περιβάλλοντος υποχωρεί ακόμη και από τις υποκριτικές διακηρύξεις της ΕΕ!


ΣΕΛ.  3

ΚΟΥΒΑ
Διακήρυξη υποστήριξης από 165 διανοούμενους

Μια κοινή διακήρυξη στήριξης της Κούβας από διανοούμενους και καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο δημοσιοποιήθηκε προχθές, στην συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αβάνα, όπου συμμετείχαν ένα εκατομμύριο Κουβανοί εργαζόμενοι (φωτό). Η διακήρυξη συντάχθηκε στο Μεξικό στις 30 του Απρίλη και μέσα σε 24 ώρες είχε ήδη υπογραφεί από 165 διανοούμενους και καλλιτέχνες.


ΣΕΛ.  13


ΕΕ - ΙΑΠΩΝΙΑ
Απαράδεκτες δηλώσεις Σημίτη για τη ΛΔ Κορέας

Στην ιμπεριαλιστική εκστρατεία εναντίον της ΛΔ Κορέας έσπευσε χτες να δώσει και τη δική του συμβολή ο Κ. Σημίτης, ως προεδρεύων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με απαράδεκτες δηλώσεις


ΣΕΛ.  9
ΕΕΔΥΕ
Στις 18 Μάη η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Τη Διακήρυξη για τη φετινή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Μάη, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη


ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ