Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Μάη 1999

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΗ
Μεγάλη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Συνεχίζονται δυναμικά οι πολύμορφες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, στα πλαίσια του 21ου Δεκαήμερου Ειρήνης. Εντατικά προχωρούν οι προετοιμασίες για την κορυφαία εκδήλωση, από τον Μαραθώνα στο Σύνταγμα, την Κυριακή 9 Μάη, μέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Παμβαλκανική κινητοποίηση για την ειρήνη στα Βαλκάνια οργανώνεται την ίδια μέρα με ταυτόχρονες εκδηλώσεις στα σύνορα των Ευζώνων, του Προμαχώνα και στα σύνορα της ΠΓΔΜ με τη Γιουγκοσλαβία από μαζικούς φορείς της Β. Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της ΠΓΔΜ και της Σερβίας.


ΣΕΛ.  7,    13

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΚΚΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
αύριο βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους

Κεντρική ομιλήτρια η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα - Θα χαιρετίσουν ο καθηγητής Πανεπιστημίου Γιώργος Χουρμουζιάδης, η δημοσιογράφος Λιάνα Κανέλλη και η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου

  • Ακόμα τέσσερις συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται αύριο στη Β. Ελλάδα: στις Σέρρες με ομιλητή τον Κώστα Παρασκευά, στην Κοζάνη με τον Σπύρο Στριφτάρη, στην Αλεξανδρούπολη με τον Στρατή Κόρακα και στην Καβάλα με τον Γιάννη Θεωνά.
  • Συνέντευξη Τύπου θα δοθεί από το ΚΚΕ την ερχόμενη Τετάρτη 12 Μάη στο Ζάππειο Μέγαρο, με θέμα: "Ο πόλεμος κατά της Γιουγκοσλαβίας και οι Ευρωεκλογές".

ΣΕΛ.  3,    5

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ
Καμπάνα κινδύνου και για την Ελλάδα

Σοβαρότατες και ουσιαστικά ανυπολόγιστες οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, έχουν μεταφερθεί και στην Ελλάδα. Αυτό φανερώνουν οι μετρήσεις και οι εργαστηριακές αναλύσεις ξένων εργαστηρίων, παρά τις καθησυχαστικές κορόνες των διαφόρων κυβερνητικών αρμοδίων. Τα πρώτα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες, που έγιναν στις 7 και 8 Απρίλη στην Ξάνθη, δείχνουν ανεβασμένες τιμές στις καρκινογόνες διοξίνες και στο κλοφέν.


ΣΕΛ.  15


ΓΟΥΕΣΛΕΪ ΚΛΑΡΚ
Οι βομβαρδισμοί θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν

Τη συνέχιση και κλιμάκωση των βομβαρδισμών ανήγγειλε χτες, από την Αλβανία, ο ΝΑΤΟικός στρατηγός Γουέσλεϊ Κλαρκ, συνεπικουρούμενος από τον Γάλλο υπουργό Αμυνας, ενώ την ίδια στιγμή η Βουλή της Βουλγαρίας αποφάσιζε να θέσει στη διάθεση του ΝΑΤΟ τον εναέριο χώρο της χώρας, παρά τις μαχητικές διαδηλώσεις χιλιάδων λαού, έξω από το Βουλγαρικό Κοινοβούλιο. Στο μεταξύ, συνεχίζονταν οι έντονες διπλωματικές προσπάθειες, με συναντήσεις σε διάφορες πρωτεύουσες, αλλά οι πάντες, πλέον, αναμένουν τη σημερινή έλευση του "πλανητάρχη" στην Ευρώπη.


ΣΕΛ.  10   -   11
Μπορεί ο Γιουγκοσλάβος της φωτογραφίας, να φτιάχνει τον καφέ του σε μια κουζίνα γκαζιού και στο φως του κεριού, αλλά οι βομβαρδισμοί βασικών σταθμών τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν προκαλέσει πολλά και σοβαρά προβλήματα στην παροχή ύδρευσης, στη λειτουργία νοσοκομείων, μαιευτηρίων και άλλων νευραλγικών για την ανθρώπινη ζωή υπηρεσιών. Κι ενώ, ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ αρνήθηκε χθες, πως η σφαγή των αμάχων με τον βομβαρδισμό λεωφορείου, οφείλεται σε ΝΑΤΟικά αεροπλάνα, το "ΤΑΝΓΙΟΥΝΓΚ" μετέδωσε πως διακυβεύεται η ζωή τουλάχιστον 110 πρόωρα γεννημένων βρεφών, εξαιτίας της διακοπής στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.


ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ