Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 6 Φλεβάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9698

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου

Τη μομφή σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να τη δώσει ο λαός με την ανάπτυξη της πάλης και της συμμαχίας του, με την ψήφο του στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν

  • Εληξε την Κυριακή το βράδυ η συζήτηση - φιάσκο επί της πρότασης δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης και ταυτόχρονο αίτημα για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Η πρόταση απορρίφθηκε με 164 κατά. Κατά της πρότασης ψήφισε η ΝΔ, υπέρ ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, ενώ απείχε το ΚΚΕ.
  • Αλέκα Παπαρήγα: Χρειάζεται μομφή και στους δυο, και στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση. Και επειδή αυτή η θέση για μομφή στους δυο δεν μπορεί να εκφραστεί με βάση την ψηφοφορία η οποία γίνεται, γι' αυτό και δε θα συμμετάσχουμε στην ψηφοφορία.
  • Οποιος έχει κόμπλεξ παρουσιάζεται... αντιδεξιός, ήταν η πληρωμένη απάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην προβοκατόρικη επίθεση κατά του ΚΚΕ που εξαπέλυσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Γ. Α. Παπανδρέου, κατά τη συνήθη πρακτική αυτού του κόμματος.

ΣΕΛ.  10   -   12

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Δεν υποστέλλουν τις σημαίες του αγώνα

Το Σάββατο έδωσαν δυναμικό «παρών» έξω από τη Σύνοδο των πρυτάνεων. Την Κυριακή πανό με αιτήματα για δημόσια δωρεάν Παιδεία αναρτήθηκε και στη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο ΟΑΚΑ. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Σήμερα γίνονται γενικές συνελεύσεις στις σχολές. Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού φοιτητών, σπουδαστών και καθηγητών προγραμματίζεται για την Πέμπτη, 8 Φλεβάρη στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.


ΣΕΛ.  13   -   15


Eurokinissi

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Οι μικρομεσαίοι αγρότες δίνουν αγωνιστικό ραντεβού την Παρασκευή, στις 6 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και την πορεία προς τη ΔΕΘ, όπου θα λειτουργεί η «ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΑ».


ΣΕΛ.  22
ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ CIA
Σφυρίζει αδιάφορα η κυβέρνηση

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Βαληνάκης αρνείται να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο στη Βουλή, ενώ ακόμη και ο Τζ. Μπους ομολόγησε τις παράνομες πτήσεις της CIA και τις μεταφορές «υπόπτων».


ΣΕΛ.  3

Motion Team

ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Στην επιφάνεια οι συνέπειες της ιδιωτικοποίησης

Κατειλημμένοι παραμένουν οι ταινιόδρομοι του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου από τους κατοίκους της περιοχής. Στο πλευρό τους η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Κοζάνης, που καλεί το λαό και τους φορείς σε συντονισμένο αγώνα.


ΣΕΛ.  19
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ
«Παρασυναγωγή» με την παρουσία τραμπούκων

Σε «παρασυναγωγή» μεταξύ λιγοστών συνδικαλιστών και τραμπούκων, ανθρώπων της νύχτας, κατέληξε το 31ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Αποχώρησε η ΔΕΣΚ.


ΣΕΛ.  21
Η ΚΝΕ ΣΤΟ «ΣΥΡΜΟ»
Πλούσιο το πρόγραμμα του Φλεβάρη

Ενδιαφέρουσες ταινίες, ντοκιμαντέρ και συζητήσεις, νεανικά γλέντια και συναυλίες πλαισιώνουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της ΚΝΕ στο «Συρμό» το Φλεβάρη.


ΣΕΛ.  25

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ