Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Αυγούστου 2006 - αριθ. φύλλου: 9543

«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Στο βωμό του κέρδους δολοφονούνται οι εργάτες

Εκτακτη συνέντευξη Τύπου έδωσε χτες η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» με θέμα «Εργατικά Ατυχήματα - Ενας ακήρυχτος πόλεμος» και ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης, ανέδειξε τις πραγματικές αιτίες, τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των εργοδοτικών εγκλημάτων, τονίζοντας ότι η ΝΑΣ θα εντείνει τις παρεμβάσεις της.


ΣΕΛ.  9

Στον «αέρα» ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ των δήμων

Σε καθεστώς έντονης ανασφάλειας και, ταυτόχρονα, ιδιότυπης ομηρίας, βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, αφού οι συμβάσεις τους ξεκινούν να λήγουν από το Σεπτέμβρη

Δεκάδες χιλιάδες, και συγκεκριμένα 35.774, συμβασιούχοι σε προγράμματα δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων ζουν και εργάζονται σε καθεστώς μόνιμης και έντονης ανασφάλειας, χωρίς να γνωρίζουν τι θα τους ξημερώσει αύριο, αφού οι συμβάσεις τους λήγουν μέσα στους επόμενους μήνες, αρχής γενομένης από το Σεπτέμβρη του 2006. Πρόκειται για όσους δουλεύουν ως σχολικοί φύλακες, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και σε προγράμματα, όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Ατομα με Ειδικές Ανάγκες».

Η ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση βαραίνει τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, που έκαναν την αρχή, και την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία συνεχίζει ...επάξια στον ίδιο δρόμο. Επίσης, τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΚΕ, ΤΕΔΚΝΑ, ΕΝΑΕ) και τις προσκείμενες σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ δημοτικές αρχές, που συνδιαχειρίστηκαν την υλοποίηση των αντεργατικών αυτών προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας και στυγνής εκμετάλλευσης των εργαζομένων.


ΛΙΒΑΝΟΣ
Κλιμακώνει το Ισραήλ τη βάρβαρη επιδρομή

Από τις κερκίδες του κλειστού γηπέδου του ΟΑΚΑ, στη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ Ελλάδα - Γαλλία, δόθηκε χτες το μήνυμα της αλληλεγγύης στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης (φωτ.). Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ κλιμάκωνε παραπέρα τις φονικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, από αέρα και έδαφος, επιχειρώντας να δημιουργήσει «νέα δεδομένα». Ισχυρή παραμένει, όμως, και η αντίσταση των Λιβανέζων. Τόσο το τελευταίο αυτό γεγονός, όσο και το εντεινόμενο συνεχώς παγκόσμιο κύμα κατακραυγής της βάρβαρης εισβολής, κάνει περισσότερο διακριτές τις αντιθέσεις και τα «παζάρια» μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.


ΣΕΛ.  6   -   7


ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ
«Συνεχίζουμε τον αγώνα και τη δουλιά»

Σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας του Φιντέλ Κάστρο, ενώ στο πλευρό του τάσσονται ηγέτες, κομμουνιστικά και αριστερά κόμματα και οι Αμερικανοί επιχειρούν την εκμετάλλευση της ασθένειάς του.


ΣΕΛ.  13
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Χαμένοι... σε μια προπαγανδιστική αθλιότητα

«Αβάνα, Χαμένη Πόλη» λέγεται η ταινία, αλλά πραγματικά χαμένοι θα είναι όσοι ξεγελαστούν απ' τα γνωστά ονόματα που συμμετέχουν. Τα υπόλοιπα στην Κριτική Ταινιών.


ΣΕΛ.  18   -   19


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org