Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Νοέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9921

Κόντρα στο διάλογο - Προκρούστη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ για την Κοινωνική Ασφάλιση

Απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου και στις διαχρονικές ευθύνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δίνουν την Τετάρτη 7 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι σε 66 πόλεις όλης της χώρας, με τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και με κλιμάκωση την πανελλαδική απεργία στις 12 του Δεκέμβρη

Από τη χτεσινή κατάληψη εταιρείας δουλεμπορίου από το ΠΑΜΕ
Από τη χτεσινή κατάληψη εταιρείας δουλεμπορίου από το ΠΑΜΕ
Το ΚΚΕ όχι μόνο δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο «διάλογο του Προκρούστη» για την Κοινωνική Ασφάλιση, αλλά θα πρωτοστατήσει για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων ενάντια στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, για την αντιστοίχιση των δικαιωμάτων με τις σύγχρονες ανάγκες τους. Αυτή την ξεκάθαρη θέση μετέφερε και χτες στη Βουλή ο Σπύρος Χαλβατζής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό για το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης και τις διαχρονικές ευθύνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Απαντώντας, ο Κ. Καραμανλής επανέφερε τους αντιδραστικούς άξονες πάνω στους οποίους θα ενταθεί το επόμενο διάστημα η αντιασφαλιστική επίθεση.


ΣΕΛ.  12  -  13

ΜΑΘΗΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Οργανώνουν το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού

Με συνελεύσεις σε Λύκεια και Πανεπιστήμια, με συγκεντρώσεις σε γειτονιές και σε σχολές, με συνεδριάσεις των Συντονιστικών, το κίνημα που αναπτύσσεται στο χώρο της Παιδείας δίνει ήδη το επόμενο κοινό αγωνιστικό ραντεβού για τις 9 του Νοέμβρη, μέρα πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης σε όλη τη χώρα (φωτογραφία από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Χαϊδάρι).

Η επιχείρηση συκοφάντησης και τρομοκράτησης των μαθητών, που συνδυασμένα ασκείται από κυβερνητικά και κρατικά όργανα, πέφτει στο κενό. Τα αιτήματα για την Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών αγκαλιάζονται από πλατιά λαϊκά στρώματα.



ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΑΣΟΚ
Πίστη στην αντιλαϊκή πολιτική

Με προσωπικές αντιδικίες, λαοπλάνα ευχολόγια και αντεργατικές διακηρύξεις για το μέλλον, ξεκίνησε χτες η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  7
ΑΙΓΑΛΕΩ
Στο «σκλαβοπάζαρο» του Αγίου Σπυρίδωνα

Ο «Ριζοσπάστης» βρέθηκε στην περιοχή και μίλησε με τους μετανάστες που ζουν εκεί.


ΣΕΛ.  21
ΚΚΕ
Σύγκρουση με τους εφοπλιστές και τα κόμματά τους

Περιοδεία στο λιμάνι του Πειραιά χτες από κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών της ΚΟΠ του ΚΚΕ με τον Γ. Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτή.


ΣΕΛ.  11
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ
Χαφιεδοκάμερες, φωτογράφοι και C4i

Πέρα από τις χαφιεδοκάμερες, ειδικό συνεργείο φωτογράφων και εικονοληπτών της Αστυνομίας θα καταγράφει διαδηλωτές και, παράλληλα, θα αναβαθμιστούν κάμερες που ανήκουν στο σύστημα C4i.


ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ