Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Μάη 2013 - αριθ. φύλλου: 11562

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Το ΚΚΕ έχει επεξεργασμένη πρόταση εξουσίας, ρεαλιστική, με πρωταγωνιστή το λαό

ΣΕΛ.  9  -  11
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η Ευρωπαϊκή Ενωση προκαλεί τα εκατομμύρια των ανέργων, ιδιαίτερα των νέων

ΣΕΛ.  3

ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ
  • Επικροτεί τις τσακισμένες συντάξεις η Τράπεζα Ελλάδας, προτείνοντας επαγγελματική και ιδιωτική ασφάλιση
  • Στη μάχη για την επιτυχία των κινητοποιήσεων στις 5 και 6 Ιούνη για την Ασφάλιση

Οι συντάξεις που θα χορηγούν τα ασφαλιστικά ταμεία θα είναι τόσο χαμηλές, ώστε οι συνταξιούχοι θα ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με την Ετήσια Εκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Και αναφέρεται στις συντάξεις όπως διαμορφώνονται ως τώρα, ενώ ετοιμάζεται νέα δραστική μείωσή τους, αφού από διοικητές οργανισμών έχει εκφραστεί η εκτίμηση ότι η μειωμένη κρατική χρηματοδότηση για φέτος, σε συνδυασμό με την τεράστια ανεργία, την εισφοροδιαφυγή και τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, αντικειμενικά ωθεί σε αποφάσεις για «κούρεμά τους». Ετσι προτείνονται φορολογικά και άλλα κίνητρα, για στροφή στην επαγγελματική και στην ιδιωτική ασφάλιση, την ώρα που οι μισθοί δε φτάνουν ούτε για κάλυψη στοιχειωδών αναγκών. Αυτό σημαίνει ανταποδοτικές παροχές ανάλογα με τις εισφορές, χωρίς καμιά σιγουριά για σύνταξη.


ΣΕΛ.  6   -   8

ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
«Στον αέρα» η λειτουργία των παιδικών σταθμών

Παρατείνεται η αγωνία χιλιάδων γονέων καθώς, ενόψει της νέας χρονιάς, παραμένει ζητούμενο αν θα μπορέσουν να στείλουν τα παιδιά τους σε κάποιο παιδικό σταθμό. Το αίτημα χιλιάδων οικογενειών να μην κλείσει κανένας παιδικός βρεφονηπιακός σταθμός και να δημιουργηθούν νέες διευρυμένες και σύγχρονες δομές για το παιδί διατυπώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.


ΣΕΛ.  21

ΚΚΕ
Αλλού στοχεύουν με το «αντιρατσιστικό»

Μέρα με τη μέρα γίνεται πιο φανερό ότι οι αντιπαραθέσεις και ζυμώσεις των άλλων κομμάτων, γύρω από το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, δεν αφορούν την αντιμετώπιση του ρατσισμού και του ναζισμού που γεννά και θρέφει το σύστημα, που οι ίδιοι υπερασπίζονται. Εχουν πραγματικό στόχο αφ' ενός την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και τον εγκλωβισμό του λαού σε νέα ψεύτικα διλήμματα και αφ' ετέρου, την ενσωμάτωση αντιδραστικών αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ποινικοποιούν τους λαϊκούς αγώνες και τις ριζοσπαστικές ιδέες.



ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ
Αντιμέτωποι με νέους αντικομμουνιστικούς νόμους

ΣΕΛ.  25
Πυρκαγιές με 58 εστίες μέσα σε μια μέρα

Συνολικά εκδηλώθηκαν 58 εστίες φωτιάς σε όλη τη χώρα, από τις 6 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης. Στην Κρήτη, από την Τρίτη στις 10 το βράδυ μέχρι την επόμενη στη 01.35 τα ξημερώματα, εκδηλώθηκαν 16 πυρκαγιές, από τις οποίες 8 στο Ηράκλειο, 4 στο Ρέθυμνο και 4 στα Χανιά.


ΣΕΛ.  20
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Το 70% είναι απλήρωτοι

ΣΕΛ.  17
ΠΑΣΥ
Να πληρωθεί τώρα ο ΦΠΑ στους αγρότες

ΣΕΛ.  22
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα

ΣΕΛ.  17
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΓΑΛΑ - ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ
Στη μάχη για τη Συλλογική Σύμβαση

ΣΕΛ.  16
ΠΑΣΕΒΕ
Παρέμβαση για το ζήτημα των διαδηλώσεων

ΣΕΛ.  21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ