Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Απρίλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11515

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Οι ανταγωνισμοί στην Ανατ. Μεσόγειο εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους

ΣΕΛ.  13
Στη Βουλή σήμερα η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

ΣΕΛ.  3

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ της λαϊκής οικογένειας

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει κατεπειγόντως να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της απόκρουσης και της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής

Τη νέα επίθεση κατά των δικαιωμάτων του λαού ετοιμάζει η κυβέρνηση ενόψει του ερχομού της τρόικας, μεθαύριο, διασφαλίζοντας την πλήρη εφαρμογή των συμφωνηθέντων και προετοιμάζοντας το έδαφος για νέα πιο άγρια μέτρα, αφού στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τέθηκε η κάλυψη της «τρύπας», ύψους 2,7 δισ. ευρώ, στα δημοσιονομικά ελλείμματα τη διετία 2013 - 2014. Η διαπραγμάτευση εντός της ΕΕ αποδεικνύεται ότι φέρνει μόνο χειρότερα στο λαό. Η σφαγή των μισθών, με την κατάργηση των επιδομάτων, των κλαδικών Συμβάσεων και της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, μαζί με τα χαράτσια, τους νέους πιο δυσβάσταχτους φόρους, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.ά. συνεχίζουν την εξόντωση της λαϊκής οικογένειας. Καμιά εμπιστοσύνη στην προπαγάνδα της κυβέρνησης και των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου».


ΣΕΛ.  11

Αύριο η πανελλαδική απεργία των ναυτεργατών

Με προειδοποιητική 24ωρη πανελλαδική απεργία αύριο, οι ναυτεργάτες συνεχίζουν την πάλη τους, ενάντια σε καράβια και λιμάνια εργασιακά γκέτο. Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ καλούν σε προσυγκέντρωση, στις 5.30 το πρωί, στην πλατεία Καραϊσκάκη.


ΣΕΛ.  15

ΚΚΕ
Κίνδυνοι για τους λαούς

Οι δηλώσεις Ερντογάν, αξιοποιώντας την οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει και στην Κύπρο, εντάσσονται στην επιθετική στρατηγική της τουρκικής αστικής τάξης και της κυβέρνησής της να παίξει ουσιαστικό ρόλο στη διανομή των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή. Μέσα στο παιχνίδι των εκβιασμών βρίσκονται και οι δηλώσεις του με τις οποίες εγκαλεί την ελληνική κυβέρνηση για υπόθαλψη τρομοκρατών, τη στιγμή που η τουρκική και η ελληνική κυβέρνηση έχουν ήδη συνάψει τη λεγόμενη αντιτρομοκρατική συνεργασία, με βάση την οποία Κούρδοι και Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα διώκονται. Το ίδιο και η προσπάθεια να προσεταιριστεί το μουσουλμανικό στοιχείο που κατοικεί στην Αθήνα, προβάλλοντας ως προϋπόθεση για τη λειτουργία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης την απαίτηση να λειτουργήσει στην Αθήνα τζαμί. Ο λαός δεν πρέπει να εμπιστευτεί την ελληνική κυβέρνηση και τους χειρισμούς της απέναντι στην τουρκική, γιατί η πολιτική της κινείται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενώ σκοπεύει να παραδώσει την ελληνική ΑΟΖ σε καθεστώς συνεκμετάλλευσης για την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Καλούμε το λαό να προβληματιστεί για το τι σημαίνει παραμονή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, που και οι δύο δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξη συνόρων στο Αιγαίο, ετοιμάζουν για την Κύπρο ένα νέο «σχέδιο Ανάν» σε χειρότερη έκδοση από το προηγούμενο, ενώ οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα κράτη - μέλη τους εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για τους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου.



ΠΑΣΕΒΕ
Η 1η Μάη είναι απεργία

ΣΕΛ.  14
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Σήμερα πανεργατικό συλλαλητήριο

ΣΕΛ.  16
8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΕΝΓΕ
Ενίσχυση της ΔΗΠΑΚ

ΣΕΛ.  32
ΚΚΕ
Πάλη να καταργηθεί το χαράτσι

Η συγκυβέρνηση αναζητά δικαιολογίες και τρόπους για να συνεχίσει την επιβολή του εξοντωτικού χαρατσιού, επιβεβαιώνοντας τη θέση του ΚΚΕ ότι αυτό, όπως και τα άλλα βάρβαρα μέτρα, δεν είναι προσωρινό. Ακόμα και όσοι έως τώρα το πλήρωναν πρέπει να παλέψουν για την κατάργησή του, μαζί με όλους τους άδικους φόρους που πνίγουν τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.


ΣΕΛ.  11
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Σήμερα η παρέμβαση για τις φτωχές οικογένειες

ΣΕΛ.  17
ΚΥΠΡΟΣ
Τσάκισμα Ασφ. Ταμείων και σκληρό μνημόνιο

ΣΕΛ.  12
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Επικίνδυνη ένταση

ΣΕΛ.  23

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ