Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 29 Μάρτη 2009 - αριθ. φύλλου: 10335

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Ολοι στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 2 Απρίλη με το ΠΑΜΕ

Μαχητική μαζική συμμετοχή με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, για να μην πληρώσει η εργατική τάξη την οικονομική κρίση. Συγκεντρώσεις σε 66 πόλεις. Αθήνα: στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια. Θεσσαλονίκη: στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Πειραιάς: στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού.


ΣΕΛ.  11

ΑΝΥΠΑΚΟΗ - ΡΗΞΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ για μια Ελλάδα της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών

Σήμερα ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σε ειδικό ένθετο τη Διακήρυξη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, στις 7 Ιούνη 2009. Απευθυνόμαστε στην εργατική τάξη, στους αυτοαπασχολούμενους, στη μικρομεσαία αγροτιά, στις γυναίκες, στους οικονομικούς μετανάστες, στους νέους και τις νέες που κυρίως πληρώνουν τις συνέπειες της πολιτικής της ΕΕ να ενισχύσουν με τη δράση και την ψήφο τους το ΚΚΕ.

  • ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ, η μάχη των ευρωεκλογών μπορεί να γίνει σταθμός για την ανασύνταξη ενός ισχυρού ενωτικού λαϊκού κινήματος, μιας ισχυρής συμμαχίας εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων.
  • ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ, η μάχη των ευρωεκλογών μπορεί να γίνει το εφαλτήριο κατά της δικομματικής εναλλαγής, δύναμη αφύπνισης και ετοιμότητας να μην ξεγελαστεί ο λαός ξανά, να μη χάσει άλλο πολύτιμο χρόνο, απέναντι στο ενδεχόμενο κυβερνήσεων αντιλαϊκής συνεργασίας - συμπαιγνίας.
  • ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ, οι ευρωεκλογές μπορούν να σημάνουν αγγελτήριο σάλπισμα ενός κινήματος ικανού να παραμερίσει τους εκβιασμούς, τους μηχανισμούς της μοιρολατρίας και απογοήτευσης, για να ανοίξει τον ελπιδοφόρο δρόμο για ρήξεις και ανατροπές προς το συμφέρον του λαού.

ΣΕΛ.  2   -   3,    Ενθετο

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Απειθαρχία στην απόφαση της ΕΕ, τιμωρία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών αυξάνει τις ανισότιμες σχέσεις και είναι σε βάρος και των δύο φύλων. Οι εργαζόμενες μαζί με όλους τους εργαζόμενους πρέπει αγωνιστικά να διεκδικήσουν το δίκαιο αίτημα για σύνταξη στα 55 για όλες τις εργαζόμενες, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, να τους τιμωρήσουν πολιτικά, να διεκδικήσουν σύγχρονα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συνέντευξη Τύπου για τις ευρωεκλογές

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την ΕΕ και τις ευρωεκλογές».

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 30 Μάρτη και ώρα 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου).



ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Π.Α.ΜΕ.
Αταλάντευτα στην πρώτη γραμμή της ταξικής πάλης

Κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να τιμήσουν αγωνιστικά τη σημαντική επέτειο. Σύντομη αναδρομή στα ιδρυτικά κείμενα που καθόρισαν την πορεία και τον αναντικατάστατο ρόλο του ΠΑΜΕ στη σύγχρονη ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος.


ΣΕΛ.  16   -   17
ΕΕ - ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ
Στο στόχαστρο τα λαϊκά κινήματα και οι κομμουνιστές

ΣΕΛ.  6   -   7
ΠΟΣΔΕΠ
Αντιδραστικές θέσεις

Δυνάμεις των ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ΝΔ στην ηγεσία της Ομοσπονδίας υπερασπίζονται τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στα Πανεπιστήμια.


ΣΕΛ.  18

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ