Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Γενάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11150

Την Πέμπτη το συλλαλητήριο για τους χαλυβουργούς στο Βόλο

ΣΕΛ.  10   -   11
Ξεκινά σήμερα στον Περισσό η διήμερη γιορτή του ΚΚΕ για τα παιδιά

ΣΕΛ.  3,    4

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ συγκυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ
  • ΚΚΕ: Χειραφέτηση των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων από τα κόμματα πλουτοκρατίας και ΕΕ, συμπόρευση με το ΚΚΕ, λαϊκή συμμαχία με στόχο την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς
  • Αλέκα Παπαρήγα: Ο λαός να συνειδητοποιήσει τη μεγάλη αναντικατάστατη και ανεκμετάλλευτη δύναμή του

Στην προσπάθεια για το «κούρεμα» του κρατικού χρέους και τη νέα δανειακή σύμβαση, το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης των αστικών κομμάτων-τρόικας-κεφαλαίου σχεδιάζει την επόμενη ακόμη πιο σφοδρή αντιλαϊκή κλιμάκωση μέτρων για το 2012. Και εντείνει τους εκβιασμούς στο λαό με το κάλπικο δίλημμα «ή μείωση βιοτικού επιπέδου για να μείνουμε στο ευρώ ή επιστροφή στη δεκαετία του '50», απαιτώντας να δεχτεί την καταδίκη του, προκειμένου να ματαιωθεί η δρομολογημένη ήδη χρεοκοπία που είναι αναπόφευκτη. Η επιστροφή του λαού στη δεκαετία του '50 αποτελεί στρατηγική τους επιλογή, για να πληρώσουν οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι όχι μόνο την κρίση, αλλά και τη μελλοντική κερδοφορία των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  6  -  9

ΕΞΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Νέα συγκέντρωση σήμερα στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνει το ΠΑΜΕ καθώς η εργοδοσία καταφεύγει σε νέους εκβιασμούς. Αλέκα Παπαρήγα: Παραδειγματικός αγώνας, που αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη.


ΣΕΛ.  10  -  11

Καμιά αναμονή

Βασικό και προσφιλές θέμα της αστικής προπαγάνδας είναι η συστράτευση όλων για την εφαρμογή της απαιτούμενης πολιτικής ώστε να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και στο ευρώ. Αρθρα επί άρθρων και αναλύσεις επί αναλύσεων για τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να μην καταστραφεί η χώρα αν επιστρέψει στη δραχμή, για πτώση βιοτικού επιπέδου μιλούν και ας καταστρέφεται η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα για τα οποία ετοιμάζουν νέα σφοδρή επιδρομή σε ό,τι απέμεινε από μισθούς, συντάξεις, μαζί με τα άγρια φοροχαράτσια, αλλά και τις δραστικές περικοπές σε παροχές Υγείας, Πρόνοιας, στην Παιδεία κλπ. ωθώντας τα ήδη στην εξαθλίωση. Η πείνα έχει χτυπήσει πολλά λαϊκά νοικοκυριά γι' αυτό πλασάρουν ως διέξοδο τις συνταγές επιβίωσης της γερμανικής κατοχής. Ζητούν απ' το λαό να αυτοκτονήσει και να εγκλωβιστεί στο δίλημμα ευρώ ή δραχμή, όταν γνωρίζουν ότι το ευρώ κλυδωνίζεται από την κρίση και τις αντιθέσεις που μαστίζουν τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, ότι η πλήρης χρεοκοπία της Ελλάδας δεν εξαρτάται από το λαό. Το κεφάλαιο από την κρίση πάνε να σώσουν, δε νοιάζονται για το λαό. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Στα κάλπικα διλήμματα να απαντήσει ο λαός με αντεπίθεση, ρήξη και ανατροπή, για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, που θα διαγράψει μονομερώς το χρέος.



«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ»
Τιμές - κοροϊδία στα τεύτλα

ΣΕΛ.  18
ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Ρυθμίσεις υπέρ της πλουτοκρατίας

ΣΕΛ.  8
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ
Ποδαρικό περικοπών και πληρωμών

ΣΕΛ.  15
«ΝΟΤΟΣ ΚΟΜ»
Απεργία για την εκ περιτροπής εργασία

ΣΕΛ.  16
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ
Τους παραδίδει στα μονοπώλια

ΣΕΛ.  12
ΑΛΟΥΜΙΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΛΟΥΚΙΣΑ»
Γιορτή αλληλεγγύης και αγώνα

ΣΕΛ.  28
ΚΚΕ
Φαρσοκωμωδία τα περί «διαφάνειας»

ΣΕΛ.  8
Παναττική απεργία στις 17 Γενάρη

ΣΕΛ.  13
ΚΝΕ
Σκλαβιά οι συμβάσεις «εργασιακής εμπειρίας»

Οι νέοι εργαζόμενοι θα δουλεύουν για 2 χρόνια με 592 ευρώ μεικτά με συμβάσεις «εργασιακής εμπειρίας». Οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα μπορούν να επεκτείνουν αυτό το διάστημα σε άλλα δύο χρόνια, αλλάζοντας ειδικότητα στους νέους εργάτες. Πρόκειται για καταδίκη κυριολεκτικά σε δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί - ανεργία - και πάλι δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ