Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Γενάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9670

ΙΡΑΚ
Κλιμάκωση των συγκρούσεων έφερε ο απαγχονισμός του Χουσεΐν

Associated Press

Η κλιμάκωση των πολύμορφων συγκρούσεων στο Ιράκ, μαζί με αντιπολεμικές εκδηλώσεις στις ΗΠΑ, καθώς οι νεκροί Αμερικανοί στρατιώτες ξεπέρασαν τους 3.000, αλλά και η επανεμφάνιση σεναρίων περί «τριχοτόμησης» της πολύπαθης αυτής χώρας, σημάδεψαν τις πρώτες μέρες μετά τον απαγχονισμό του Σ. Χουσεΐν.


ΣΕΛ.  15

ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ η Παιδεία των λαϊκών αναγκών

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποσπασματικότητας, αντιεπιστημονικότητας, ιδεολογικής μεροληψίας και μονομέρειας των νέων βιβλίων καταγράφει σήμερα ο «Ρ»

Στη μάχη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 10 του Γενάρη, προκειμένου να εκφραστεί παλλαϊκή αντίθεση στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, που συζητιέται στη Βουλή την ίδια μέρα, και απαίτηση για ενιαία, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία, ρίχνονται εργατικά σωματεία, εκπαιδευτικοί και νεολαιίστικοι φορείς σ' όλη τη χώρα.

«Για το 2007 δεν υπάρχει μόνο ο εφιάλτης του άρθρου 16 του Συντάγματος, υπάρχει γενικότερα ο εφιάλτης της ελληνικής Παιδείας. Πάνω απ' όλα τι μαθαίνουν, τι διαβάζουν τα παιδιά μας μέσα από τα αναλυτικά προγράμματα διδασκαλίας», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία εξήγησε ότι παρά τις θυσίες των γονιών τα παιδιά θα βγαίνουν από τα σχολεία σύγχρονοι αναλφάβητοι. Ο «Ρ» καταγράφει σήμερα χαρακτηριστικά παραδείγματα για το πώς το περιεχόμενο του σχολείου - όπως διαμορφώνεται και μέσα από τα νέα βιβλία - ικανοποιεί τις ανάγκες του εκμεταλλευτικού συστήματος, σπέρνει συγχύσεις και αντιεπιστημονικές αντιλήψεις στους μαθητές.


ΣΕΛ.  9   -   11

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Γιορτή για τα παιδιά των εργατών όλου του κόσμου

Μια γιορτή για τα παιδιά μεταναστών εργατών, που γνώρισαν «απ' την κούνια τους» τι θα πει φτώχεια, εξαθλίωση, εκμετάλλευση, ταξικοί φραγμοί και πόλεμοι, διοργάνωσε το Σάββατο το απόγευμα η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ. Στη στολισμένη ειδικά για την περίσταση αίθουσα εκδηλώσεων δόθηκε η ευκαιρία σε δεκάδες παιδιά να γιορτάσουν όλα μαζί, να τραγουδήσουν, να παίξουν και να γνωρίσουν τα έθιμα και τις παραδόσεις άλλων λαών.


ΣΕΛ.  21

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ:

Στη μνήμη του ΚΟΚΟΒΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, η γυναίκα, τα παιδιά, τα εγγόνια του και οι κοντινοί συγγενείς προσφέρουν 1.500 ευρώ.

Στη μνήμη της συντρόφισσάς του ΦΩΦΩΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ο Παύλος Αποστολόπουλος προσφέρει 1.000 ευρώ.

Στη μνήμη όσων έπεσαν για τα ιδανικά του τιμημένου ΚΚΕ, ο Ερτσος Ευθύμιος προσφέρει 1.000 ευρώ, μέσω ΚΟ Ληξουρίου.



Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Παλαιστίνη

Αναχώρησε χτες βράδυ για την Παλαιστίνη, μετά από πρόσκληση του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης, αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  3
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Απ' την Καρδίτσα η απαρχή νέων κινητοποιήσεων

Κινητοποίηση κατά της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ διοργανώνει στις 24 του Γενάρη η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις αναμένονται και σε άλλους νομούς.


ΣΕΛ.  18
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΜΥΛΕ
Επικίνδυνος συμβιβασμός με κυβέρνηση - ΟΛΠ ΑΕ

Με τη χτεσινή απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων η διοίκηση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων πετάει στο καλάθι των αχρήστων τους αγώνες και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  17
ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ «ΛΑΡΚΟ»
Στο στόχαστρο πρωτοπόροι συνδικαλιστές

Η διοίκηση της «ΛΑΡΚΟ» και εργολάβοι συνέχισαν την επιχείρηση τρομοκράτησης, απολύοντας, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, 38 εργαζόμενους, ανάμεσά τους και πρωτοπόρους συνδικαλιστές.


ΣΕΛ.  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ