Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11688

Με αισιοδοξία στη μάχη για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ Νοέμβρη - Δεκέμβρη

ΣΕΛ.  8

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΙ που βαραίνουν τη λαϊκή οικογένεια

ΚΚΕ: Αμεση απόσυρση του σχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, κατάργηση των χαρατσιών στην λαϊκή κατοικία, πλήρη φοροαπαλλαγή για μισθωτούς με οικογενειακό εισόδημα ως 40.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί, αφορολόγητη πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας ως 200.000 ευρώ, κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών για το μεγάλο κεφάλαιο και φορολόγηση με 45% σε διανεμόμενα και μη κέρδη, φορολόγηση της μεγαλης ακίνητης περιουσίας.


ΣΕΛ.  7

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Μαζικά χτες στους δρόμους με αιχμή τα ζητήματα της Υγείας

Μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα έκαναν χτες οι συνταξιούχοι. Απαίτησαν να παρθούν πίσω τα χαράτσια των 25 ευρώ για την εισαγωγή στο νοσοκομείο και του 1 ευρώ για κάθε συνταγή, που έχουν εξαγγείλει κυβέρνηση και υπουργείο.


ΣΕΛ.  12

«Αυτοκάθαρση»;

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η υπόθεση ποινικών διώξεων ενάντια στην εγκληματική - φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, επισημάναμε τους βαθιούς και ισχυρούς δεσμούς της με το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του. Αυτό αποτελεί μια πολιτική εκτίμηση, βασισμένη στην ιστορική πείρα και δεν στηρίζεται μόνο σε συγκεκριμένα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τα οποία γνωρίζουμε ότι δε δίνουν το σύνολο της πραγματικής εικόνας. Εξαρχής δηλώναμε ότι το αστικό κράτος και οι αστικοί θεσμοί δεν μπορούν να αποκαλύψουν τις βαθιές αυτές διασυνδέσεις γιατί θα εξέθεταν ένα τμήμα του εαυτού τους, θα αποκάλυπταν την αντιδραστική φύση τους, που πηγάζει από το ταξικό τους χαρακτήρα, αυτό δηλαδή της υπεράσπισης των σάπιων καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής. Η περίφημη «αυτοκάθαρση» της ΕΛ.ΑΣ., όπως προβάλλεται από μέρος του αστικού Τύπου, δεν είναι τίποτα άλλο παρά απόδειξη αυτής της εκτίμησης. Αφορά μέτρα που μπορεί να αξιοποιηθούν για να ξηλώσουν ένα τμήμα (απ' ό,τι φαίνεται πολύ μικρό) στελεχών κατασταλτικών κρατικών μηχανισμών και όχι βεβαίως να αντιμετωπίσουν σε βάθος το όλο ζήτημα. Αλλωστε, υπάρχει και εδώ ιστορική εμπειρία, αφού με διάφορες αφορμές ξηλώνονται τμήματα των αστικών μηχανισμών, χωρίς αυτό βέβαια να αλλάζει σε τίποτα τον αντιδραστικό χαρακτήρα του αστικού κράτους. Βλέπε, π.χ., την περίφημη αποχουντοποίηση στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1970, την επιχείρηση «καθαρά χέρια» στην Ιταλία, που ξήλωσε 10.000 κρατικούς υπαλλήλους στο όνομα της καταπολέμησης της διαφθοράς το 1990, την υπόθεση Εργκένεκον στην Τουρκία κ.ά. Η όλη εξέλιξη αποτελεί απάντηση σε όσους καλλιεργούν αυταπάτες στους εργαζόμενους ότι με έναν άλλο κοινοβουλευτικό συσχετισμό και με την ανάδειξη μιας άλλης, «αριστερής κυβέρνησης» θα γίνει φιλολαϊκό, θα «εκδημοκρατιστεί» το αστικό κράτος. Η πραγματικότητα λέει ότι χρειάζεται άλλο κράτος, άλλη εξουσία, αυτή της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Πανεργατικό μπλόκο σε διαθεσιμότητες και απολύσεις

ΣΕΛ.  3
ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ
Δυναμική διαδήλωση χτες στο υπουργείο Παιδείας

ΣΕΛ.  17
ΑΝΑΠΗΡΟΙ - ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ
Κινητοποίηση χτες για δωρεάν παροχές

ΣΕΛ.  10
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΜΙΚΡΕΜΠΟΡΟΙ
Απεργία και συγκεντρώσεις στις 3 Νοέμβρη

ΣΕΛ.  11
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κατάθεση τροπολογίας ενάντια στις συγχωνεύσεις - διασυνδέσεις νοσοκομείων

Τροπολογία - Προσθήκη στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις» κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, δηλώνοντας την αντίθεση του Κόμματος συνολικά στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και ειδικότερα στην εφαρμογή των κυβερνητικών σχεδίων στις μονάδες Υγείας που λειτουργούν σε νησιά του Αιγαίου.


ΣΕΛ.  3
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Εκθέτουν τους εργαζόμενους σε κίνδυνο

ΣΕΛ.  2


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org