Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Οχτώβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9894

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2008
Νέα επίθεση στο λαϊκό εισόδημα
  • Εισοδηματική πολιτική λιτότητας, μεγάλη αύξηση φόρων, ανατιμήσεις σε εισιτήρια, διόδια, τσιγάρα, ποτά και μεθοδεύσεις με το πετρέλαιο θέρμανσης, προβλέπουν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί
  • ΚΚΕ: Επιβεβαιώνεται ο αντιλαϊκός ταξικός προσανατολισμός της πολιτικής της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι οφείλουν να προετοιμάσουν αποφασιστικά τη συνολική αντεπίθεσή τους για την ανατροπή της πολιτικής του «ευρωμονόδρομου».

ΣΕΛ.  20  -  21

ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ της αντιλαϊκής πολιτικής

Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης υπερψηφίστηκαν από τους 152 βουλευτές της ΝΔ.

Το ΚΚΕ ανέδειξε τα ουσιαστικά ζητήματα που απασχολούν το λαό, σε αντίθεση με τη δημαγωγία και το ρηχό εντυπωσιασμό των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης

  • Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να πολιτεύεται με την ίδια στρατηγική μέσα κι έξω από τη Βουλή. Η πολιτική του δεν καθορίζεται με βάση τα αποτελέσματα της κάλπης, αλλά με βάση γενικότερα αντικειμενικά δεδομένα. Ο δρόμος της ανάπτυξης, που στηρίζεται στην κερδοφορία του κεφαλαίου, έχει οδηγηθεί στη χρεοκοπία. Είναι ασυμβίβαστη η πολιτική που τάχα πάει να συνταιριάξει την αγορά και την κοινωνική πολιτική, το λεγόμενο κοινωνικό κράτος.
  • Το ΚΚΕ είναι διαμετρικά αντίθετο γενικότερα με την πολιτική της ΝΔ. Θα την αντιπαλέψει, όχι απλά γιατί η ΝΔ είναι ένα «συντηρητικό» κόμμα, αλλά γιατί ακριβώς είναι ένα κόμμα που επιδιώκει να υπηρετήσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης στις σύγχρονες συνθήκες. Με αυτήν την έννοια το ΚΚΕ επιδιώκει την πολιτική της ήττα.
  • Το ΚΚΕ δεν αλλάζει τη στάση του απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα, ακριβώς γιατί το ενδιαφέρει να ηττηθεί κάθε πόλος της συντηρητικής πολιτικής. Το ΠΑΣΟΚ έχει δοκιμαστεί, ούτε έχει αλλάξει, ούτε θα αλλάξει. Το ΚΚΕ θα επιδιώξει να συμβάλει ώστε να θωρακιστεί ο λαός και από διάφορα άλλα εναλλακτικά σενάρια, σε σχέση με διπολικές, κυβερνήσεις συνεργασίας κλπ.

ΣΕΛ.  7  -  13


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Κλέβουν το ΙΚΑ και εκβιάζουν τους εργαζόμενους

Σε 1,44 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η επίσημη κλοπή του κράτους σε βάρος του ΙΚΑ την εξαετία 2003-2008 από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  17
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Αντίσταση για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση

Την ανάγκη μετώπου αντίστασης για να αποτραπούν οι χειρότερες εξελίξεις στην «Ολυμπιακή Αεροπορία», επισήμανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Ενωσης Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΧΠΑ).


ΣΕΛ.  6
ΑΣΩΠΟΣ - ΛΙΜΝΗ ΚΟΡΩΝΕΙΑ
Παρεμβάσεις του ΚΚΕ για να αποτραπεί το έγκλημα

Με Επίκαιρες Ερωτήσεις στη Βουλή, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον Ασωπό δεν ανταποκρίνονται στη σοβαρότητα της κατάστασης και επίσης απαιτεί μέτρα για να αποτραπεί η καταστροφή της λίμνης Κορώνεια.


ΣΕΛ.  25
ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν πρέπει να περάσει!

Την Τετάρτη κινητοποιούνται οι φοιτητές ενάντια στο νόμο -πλαίσιο. Την ίδια μέρα πλατιά σύσκεψη γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών, εργατικών σωματείων, κοινωνικών φορέων για τον παραπέρα συντονισμό της πάλης.


ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ