Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 31 Ιούλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10138

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Ολοι σήμερα στην απεργία και στη συγκέντρωση
  • Σήμερα η 24ωρη απεργία. Προσυγκέντρωση 9 π.μ. στον Πειραιά - Συγκέντρωση 10 π.μ. στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης. Σε μαζική συμμετοχή καλεί το ΠΑΜΕ.
  • Απαιτούν παραδειγματική τιμωρία όλων των ενόχων, άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής των εργατών, μέτρα από το κράτος για τις οικογένειες των αδικοχαμένων.

ΣΕΛ.  15

ΝΑ ΑΧΡΗΣΤΕΥΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ η αντεργατική τροπολογία

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι και στις πρώην ΔΕΚΟ και στον ιδιωτικό τομέα πρέπει μέσα από τον ενιαίο αγώνα να αλλάζουν τους συσχετισμούς των δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα και γενικότερα

  • Να συγκαλύψει και να υποβαθμίσει το μέγεθος της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, με τελευταίο κρούσμα την αντεργατική τροπολογία για τις πρώην ΔΕΚΟ, επιχειρεί η κυβέρνηση, δίχως βέβαια να κάνει το παραμικρό βήμα πίσω. Η τροπολογία έλκει την καταγωγή της από την «Πράσινη Βίβλο» της Κομισιόν.
  • Είναι προκλητικός ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι επιδιώκει να επιφέρει καθεστώς δικαιοσύνης ανάμεσα στους εργαζόμενους του κρατικού και του ιδιωτικού τομέα. Τα τεράστια κέρδη του κεφαλαίου, τα οποία υπηρετεί και αυτή η κυβέρνηση, επιτρέπουν η εξίσωση να γίνει προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω.
  • Υπεύθυνες και οι πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων στις πρώην ΔΕΚΟ, που αρνούνται να γράψουν στη δύναμη των σωματείων τους νεοπροσλαμβανόμενους συμβασιούχους. Εβαλαν πλάτη για να προχωρήσουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, στηρίζουν τις επαίσχυντες αυξήσεις του ενός ΕΥΡΩ τη μέρα.

ΣΕΛ.  2   -   3

Motion Team

ΛΙΜΝΗ ΚΟΡΩΝΕΙΑ
Κρανίου τόπος

Τα σχέδια για την περιβαλλοντική αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας καρκινοβατούν. Η ρύπανση της λίμνης με υγρά απόβλητα από βιομηχανίες και βαφεία και η αλόγιστη χρήση του νερού την έχουν μετατρέψει σε κρανίου τόπο. Το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση με δέσμη μέτρων που πρέπει να παρθούν άμεσα.


ΣΕΛ.  18


ΡΑΝΤΟΒΑΝ ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ
Τον παρέδωσαν στη Χάγη

Η δίκη που ετοιμάζεται σημαίνει ότι στο εδώλιο οι ιμπεριαλιστές βάζουν το δικαίωμα κάθε λαού να αντιστέκεται, να επιλέγει ο ίδιος το δρόμο που θέλει να ακολουθήσει.


ΣΕΛ.  11
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
Δυναμική παρέμβαση ενάντια σε απολύσεις

Μέλη του νεοσύστατου σωματείου απέκλεισαν χτες για δύο ώρες τα γραφεία της τραπεζικής εταιρείας «HELLAS FINANCE», που προωθεί την απόλυση 50 εργαζομένων.


ΣΕΛ.  14
ΟΣΕ
Τον πάνε για ιδιωτικοποίηση

Ο υπουργός Μεταφορών εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μέτρα για εθελούσια έξοδο εργαζομένων, προσλήψεις φτηνών εργατών, δημιουργώντας συνθήκες παράδοσης του Οργανισμού στο ιδιωτικό κεφάλαιο.


ΣΕΛ.  12
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Για τα δικαιώματα των ναυτεργατών

Ερώτηση για τις παραβιάσεις των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την άσκηση τρομοκρατίας από τους εφοπλιστές, κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ