Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Μάη 2010 - αριθ. φύλλου: 10681

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ κατά της άρσης του καμποτάζ
  • Κοινές εξορμήσεις οργανώνουν σήμερα οι Γραμματείες ΠΑΜΕ και ΠΑΣΕΒΕ του Πειραιά
  • Δυναμώνει η ταξική αλληλεγγύη των εργατών, η συμπαράσταση των αυτοαπασχολούμενων, των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων

Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και στο δίκιο των αιτημάτων τους, οι ναυτεργάτες, τα ξημερώματα της Δευτέρας, κατεβαίνουν στους καταπέλτες για 24 ώρες σε όλα τα λιμάνια της χώρας, για να δώσουν μία ακόμα μεγάλη απεργιακή μάχη, παλεύοντας για δουλειά με δικαιώματα,για να μην περάσει η άρση του καμποτάζ. Μαχητικά και με δεδομένη την αμέριστη αλληλεγγύη της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας από τα λαϊκά στρώματα, ενάντια στους τρομοκρατικούς μηχανισμούς που στήνουν κυβέρνηση και κεφάλαιο, αντιμετωπίζουν και την πρόκληση των μεγαλεμπόρων της Αθήνας και του Πειραιά, που ξεδιάντροπα και κυνικά απειλούν τους ναυτεργάτες, αξιώνοντας να δεχτούν τη μαύρη εργασία, στρεφόμενοι και κατά του δικαιώματος της απεργίας.


ΣΕΛ.  8  -  9

*

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κανείς να μη λείψει από τα συλλαλητήρια την Τρίτη 1η Ιούνη

Εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, μικροί επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, γυναίκες, άνεργοι και συνταξιούχοι, όλοι πρέπει να δώσουν μαζικό, μαχητικό «παρών» στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, την ερχόμενη Τρίτη 1η Ιούνη, σε όλη την Ελλάδα!

Χτες, μέλη των Διοικήσεων Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και συνδικαλιστές, που συσπειρώνονται στον ταξικό πόλο του συνδικαλιστικού κινήματος, πραγματοποίησαν δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.


ΣΕΛ.  11

Τρομοκρατούν οι αστοί

Η επίθεση μεγαλοεπιχειρηματιών και αστικών ΜΜΕ στους ναυτεργάτες που απεργούν ενάντια στην άρση του καμποτάζ την ερχόμενη Δευτέρα, έφτασε στα όρια της τρομοκρατίας με μοναδικό επιχείρημα το ψέμα. Καλλιεργούν μίσος κατά των ναυτεργατών που διεκδικούν το δίκιο τους, που υπερασπίζονται και τους ξένους ναυτεργάτες στα κρουαζερόπλοια - κάτεργα, και νοιάζονται για τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού, για όλ' αυτά που διακυβεύονται με την άρση του καμποτάζ. Θα εγκλωβίσουν τους τουρίστες στα πλοία «κραυγάζουν», θα εμποδίσουν βίαια την έξοδό τους, άρα είναι βάρβαροι. Να το μέγιστο ψέμα. Γιατί τα πλοία θα δέσουν στο λιμάνι, οι επιβάτες των ακτοπλοϊκών και οι τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων θα αποβιβαστούν, οι ναυτεργάτες θα τους ενημερώνουν γιατί απεργούν, ενώ τα πλοία θα σαλπάρουν ξανά με τη λήξη της απεργίας. Συκοφαντούν με ψέματα, πως χάνει ο τουρισμός, χάνουν οι μικρομαγαζάτορες, οι ταξιτζήδες, οι εργαζόμενοι σε τουριστικές υπηρεσίες. Αλλά οι τουρίστες, με την έξοδο από το πλοίο, επιβιβάζονται σε πούλμαν για εκδρομή στα αξιοθέατα. Ολα τ' άλλα, φαγητό, ποτό, ύπνος κλπ., παρέχονται από τα κρουαζερόπλοια. Ετσι κλείνονται οι κρουαζιέρες, όλα πληρωμένα στο πλοίο. Δεκάρα τσακιστή δεν αφήνουν έξω. Τρομοκρατούν, λοιπόν, για να εμποδίσουν την ανάπτυξη των ταξικών αγώνων, την επίδραση τους στους εργαζόμενους άλλων χωρών. Να γιατί εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, όλοι, δυναμώνουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς ναυτεργάτες.



ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Σχέδια για δουλειά μέχρι τα 70 χρόνια

ΣΕΛ.  13
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ασπίδα προστασίας στο θερμοκήπιο των σκανδάλων

ΣΕΛ.  7
31η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Αύριο Κυριακή από τον Τύμβο του Μαραθώνα

ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ