Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Απρίλη 2011 - αριθ. φύλλου: 10948

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
  • ΑΘΗΝΑ στις 10 π.μ. στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
  • ΠΕΙΡΑΙΑΣ στις 11 π.μ. στην πλατεία ΚΟΡΑΗ.
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στις 10 π.μ. στο άγαλμα ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

ΣΕΛ.  8  -  10

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ από τις ελλείψεις υλικών στα νοσοκομεία

Την ίδια στιγμή που το υπουργείο Υγείας επιμένει να λέει ότι όσα ακούγονται για ελλείψεις στα νοσοκομεία είναι στοιχεία «υπονόμευσης» και «δολιοφθοράς» του έργου του, η πραγματικότητα, όπως προκύπτει από την αλληλογραφία νοσοκομείων - που προσπαθούν να αλληλοκαλύψουν τρύπες με ... δανεικά υλικά του ενός προς το άλλο - είναι τραγική. Υπάρχουν ελλείψεις ακόμα και υλικών που είναι «κρίσιμα για την ασφάλεια των νοσηλευομένων». Σ' αυτή την κατάσταση έχει οδηγήσει τα δημόσια ιδρύματα Υγείας η πολιτική των ΕΕ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Ταυτόχρονα, ξεκινά νέος κύκλος εκβιασμών από τους επιχειρηματίες της Υγείας καθώς ο Σύνδεσμος Επιστημών και Υγείας (οι εταιρείες - μέλη του προμηθεύουν τα νοσοκομεία με κάθε είδους υγειονομικό υλικό πλην φαρμάκων) προχωρά από τη Δευτέρα 2 Μάη σε τριήμερη προειδοποιητική αναστολή παραδόσεων υλικών προς τα δημόσια νοσοκομεία.


ΣΕΛ.  12  -  13

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ»
Αγωνιστικό μήνυμα

Να αποτελέσει η φετινή Πρωτομαγιά αφετηρία ανάπτυξης νέων ταξικών αγώνων. Αυτήν την απόφαση διατράνωσαν οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του έργου επέκτασης των εγκαταστάσεων των «Ελληνικών Πετρελαίων», στη χτεσινή πρωτομαγιάτικη εκδήλωση με ταυτόχρονη δίωρη στάση εργασίας.


ΣΕΛ.  8  -  9

Σάπια ενημέρωση

Ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας τα αστικά ΜΜΕ, προβάλλοντας καθημερινά τον «πριγκιπικό γάμο» στην Αγγλία και τη χλιδή των «γαλαζοαίματων» και των συνδαιτυμόνων τους, εν μέσω κρίσης και άγριας αντιλαϊκής υπέρ του κεφαλαίου πολιτικής, που στέλνει στην κόλαση τη ζωή των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, αυξάνοντας ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση. Οι αστοί είναι αδίστακτοι χλευάζοντας τη λαϊκή δυστυχία όταν προβάλλουν το συγκεκριμένο θέμα. Αλήθεια, τι σχέση έχει με τη ζωή του λαού, την ανάγκη να καλυτερεύει αυτή η ζωή, το συγκεκριμένο θέμα; Καμιά. Ισα ίσα, αποτελεί μέρος της προπαγάνδας που θέλει την κυρίαρχη τάξη να τσακίζει με τη βαρβαρότητά της το λαό και να το δείχνει, προσδοκώντας να επιβάλει ως φυσικό φαινόμενο την κυριαρχία της. Να γιατί ακόμη και αυτό το απαίσιο φτηνό ξεδιάντροπο γεγονός ως είδηση στα αστικά ΜΜΕ πρέπει να γίνεται αφορμή συνειδητού ταξικού μίσους των εργατών, του λαού. Να μετατρέπεται σε συνειδητή οργανωμένη ταξική πολιτική πάλη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, την κατάργηση της ιδιοκτησίας των καπιταλιστών, για να καταργηθούν ο πλούτος και η φτώχεια, για να οργανωθεί η σοσιαλιστική κοινωνία με το λαό να διαφεντεύει τις τύχες του και να ευημερεί. Εγκαταλείψτε την ενημέρωση από τα αστικά ΜΜΕ. Ενημέρωση μόνο από «Ριζοσπάστη» και «902». Κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και στα ΜΜΕ.



ΚΝΕ
Σήμερα η εκδήλωση για τα νέα ζευγάρια

ΣΕΛ.  21
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Πρωτόκολλο ανακύκλωσης ανέργων

ΣΕΛ.  11
ΠΑΣΥ ΓΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ
Εταιρείες και υποταγμένος συνδικαλισμός

ΣΕΛ.  19
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σύνθημα για κλιμάκωση του πολέμου

ΣΕΛ.  7
13η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Συνεδριάζει σήμερα η Ομάδα Εργασίας

ΣΕΛ.  3
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ
Συζήτηση μακριά από την ουσία

ΣΕΛ.  20
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
Εκατομμύρια εργάτες σακατεύονται στους τόπους δουλειάς

Παγκόσμια Μέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία χτες - 28 Απρίλη - και ένα καθήκον μπαίνει επιτακτικά στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους: Η πάλη για ανατροπή του καπιταλισμού, που σακατεύει και σκοτώνει εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.


ΣΕΛ.  12   -   13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ