Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Απρίλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10038

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
Την Πέμπτη ξεκινά το Διεθνές Καραβάνι Αλληλεγγύης στα Βαλκάνια

Το Διεθνές Καραβάνι Αλληλεγγύης στα Βαλκάνια, που διοργανώνει η ΚΝΕ σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και θα συνεχίσει την πορεία του στη Σερβία, στην Κροατία και τη Ρουμανία από τις 3 έως τις 6 Απρίλη 2008. Απρόκλητη επιχείρηση εκφοβισμού από τη μυστική αστυνομία της Κροατίας σε βάρος μέλους της Κροατικής Οργάνωσης Νεολαίας.


ΣΕΛ.  3

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ αντιπαράθεσης στην πλουτοκρατία, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ

Αλέκα Παπαρήγα: Εγκαινιάζουμε μια νέα πορεία στο λαό, μια εκστρατεία επιθετική, δυναμική, αισιόδοξη, ώστε οι εργαζόμενοι, που έχουν οξυμένα προβλήματα, να ακολουθήσουν το δρόμο της πάλης, να συναντηθούν με το ΚΚΕ και την εναλλακτική του πρόταση εξουσίας

Η απάντηση στη βάρβαρη πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ πρέπει να είναι μία: Η οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους, η ανάπτυξη της ταξικής πάλης, με τη συμμαχία των εργατοϋπαλλήλων με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και τους μικροϊδιοκτήτες αγρότες. Η ενίσχυση του κινήματος της νεολαίας. Ενα κίνημα που θα αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και θα αντιπαρατίθεται στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα οργανώσει πολιτικές καμπάνιες και εκστρατείες, ανεξάρτητα από το χρόνο των εκλογών και δρα σταθερά στους μαζικούς φορείς. Από την εκλογική περίοδο και μετά συντελείται μια διαδικασία απεγκλωβισμού δυνάμεων από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Με τη νέα πορεία στο λαό επιδιώκουμε να μην εγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, σε σενάρια μετατροπής του δικομματισμού σε διπολισμό. Εχουμε κάθε δικαίωμα, όταν οι λαϊκές μάζες αφυπνίζονται, να βρισκόμαστε κοντά τους. Ιδιαίτερα τώρα με το κεντρικό πολιτικό ζήτημα, την εναλλακτική πρόταση εξουσίας.


ΣΕΛ.  7  -  9

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας

Κόντρα στη ΔΑΠ, που ως παράταξη της κυβέρνησης και των βιομηχάνων συμβάλλει η ίδια στη διασύνδεση των πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις, αλλά και κόντρα στην ΠΑΣΠ που προσπαθεί να παραπλανήσει φοιτητές και σπουδαστές ότι δήθεν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αλλάξει επί το προοδευτικότερο, η Πανσπουδαστική Κ.Σ. καλεί φοιτητές και σπουδαστές, μπροστά στις εκλογές της 9ης Απρίλη, να αποδυναμώσουν την αντιλαϊκή πολιτική απ' όπου κι αν εκπορεύεται.


ΣΕΛ.  15


ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ
Σήμερα η πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ

Προϋπόθεση για την επιτυχία των κινητοποιήσεων, όπου πρωτοστατεί το ταξικό κίνημα, η παρουσία όλων σήμερα, στις 5.30 μ.μ., στο θέατρο «Ακάδημος». Διευρύνεται το απεργιακό μέτωπο.


ΣΕΛ.  17
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ
Επικίνδυνο παζάρι

Με δεδομένο το αδιέξοδο στην υπόθεση της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η Ουάσιγκτον ήδη ζητά ικανοποίηση από την Αθήνα σε άλλα «μέτωπα».


ΣΕΛ.  6
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Εκδηλώσεις τιμής για τον Νίκο Μπελογιάννη

Σε συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ ανακοινώθηκε πως στα πλαίσια των 90 χρόνων του ΚΚΕ, του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ και άλλων δραστηριοτήτων θα τιμηθεί ο Νίκος Μπελογιάννης.


ΣΕΛ.  13
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Επεμβάσεις με πρόσχημα τις κλιματικές αλλαγές

Ο επίτροπος Περιβάλλοντος της ΕΕ Στ. Δήμας επιβεβαίωσε χτες την ύπαρξη της «Εκθεσης Σολάνα», που αποκάλυψε ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης».


ΣΕΛ.  24

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ