Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Μάρτη 2008 - αριθ. φύλλου: 10036


Καθημερινά ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΜΦΗ στην αντιλαϊκή πολιτική

Η αντιπαράθεση στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας αποτελεί γελοιοποίηση συνολικά της πολιτικής αντιπαράθεσης

Το ΚΚΕ καταθέτει ουσιαστικές προτάσεις μομφής στην κυβερνητική πολιτική καθημερινά, χτυπώντας στην καρδιά των αντιλαϊκών πολιτικών, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΝ, επισήμανε χτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή. Μομφή στη στρατηγική και όχι σε θέματα μόνο διαχειριστικά και τακτικής. Το βάρος πρέπει να δοθεί στους αγώνες των εργαζομένων, έξω από τη Βουλή.

Ο δρόμος αμφισβήτησης, σύγκρουσης και ρήξης είναι μονόδρομος για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων, για τη συνεπή ταξική πάλη και διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους, είναι μονόδρομος για τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού στο επίπεδο των κοινωνικών δυνάμεων και την ανατροπή του αντιλαϊκού πολιτικού συσχετισμού. Η μοιρολατρία πρέπει να υπερνικηθεί και τότε θα έχουμε θετικές διεργασίες και θετικές εξελίξεις.


ΣΕΛ.  7  -  9

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Θα ορθώσει εμπόδια ο λαός

Συνεχίζουν και εντείνουν την παρέμβασή τους στην Παιδεία οι επιχειρήσεις. Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και οκτώ ιδρυμάτων που εκπροσωπούν επιχειρηματικούς κολοσσούς, δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να καθορίζουν άμεσα το περιεχόμενο της εκπαίδευσης. Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, το ΚΚΕ «καλεί το λαό να ορθώσει εμπόδια με την πάλη του στην προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης στην εκπαίδευση, διεκδικώντας μια πραγματικά λαϊκή και ενιαία δημόσια δωρεάν Παιδεία».


ΣΕΛ.  17ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προκλητική υποκρισία με τη φτώχεια

Πρωτεργάτες της αντιλαϊκής πολιτικής που αυξάνει τη φτώχεια, όπως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της ΝΔ, «διαπίστωσαν» τη φτώχεια στο «6ο Φόρουμ Πόλεων».


ΣΕΛ.  19
ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
Σε απεργία πείνας Ελληνες αμμοβολιστές

Διεκδικούν δεδουλευμένα από την εργολαβική εταιρεία που τους προσέλαβε.


ΣΕΛ.  14


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org