Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10855

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Ο αντικομμουνισμός στην Ευρώπη δεν θα περάσει!

Με κοινή τους ανακοίνωση, 38 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα καταδικάζουν τη νέα πρόκληση των 6 υπουργών Εξωτερικών από χώρες της ΕΕ.


ΣΕΛ.  3
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ξεκινά σήμερα η διήμερη γιορτή για παιδιά και γονείς

MotionTeam

Στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, με πλούσιο πρόγραμμα, θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, κινηματογραφικές προβολές, δημιουργικά εργαστήρια.


ΣΕΛ.  16  -  17

ΑΥΞΗΣΕΙΣ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ που για τα λαϊκά νοικοκυριά ξεπερνούν το 40%

Την ίδια στιγμή προχωρά σε μεγάλη μείωση των τιμολογίων των μεγάλων βιομηχανικών και εμπορικών μονάδων

Την ώρα που χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, νέες ανατιμήσεις- φωτιά στα τιμολόγια βάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από την 1η του Γενάρη, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη αφαίμαξη στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των λαϊκών στρωμάτων. Την ίδια στιγμή προχωρά σε μεγάλη μείωση των τιμολογίων των μεγάλων βιομηχανικών και εμπορικών μονάδων. Οι ανατιμήσεις εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν και το 40%, αλλά οι κυβερνώντες, ακολουθώντας την πάγια πολιτική του αποπροσανατολισμού, προσπαθούν με κάθε τρόπο να κουκουλώσουν την ουσία των επιλογών τους. Ετσι, δεν ανακοίνωσαν καν τις νέες τιμές που θα ισχύσουν ανά κιλοβατώρα κατανάλωσης, αλλά δημοσιοποίησαν έναν πίνακα για την «εκτίμηση μέσων μεταβολών στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος», εξαπατώντας τους εργαζόμενους, αφού μ' αυτήν τη μέθοδο συγκαλύπτουν το μέγεθος των ανατιμήσεων.


ΣΕΛ.  7

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αύριο η Μέρα δράσης του ΠΑΜΕ για τους ανέργους

Μέρα δράσης των ανέργων και των απλήρωτων εργαζόμενων της Θεσσαλονίκης οργανώνουν το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία της πόλης, αύριο Πέμπτη, με αρχή τη συγκέντρωση έξω από το υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στην οδό Δωδεκανήσου, στις 9.30 το πρωί (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση).


ΣΕΛ.  32

Επικίνδυνη τακτική

Την «ταλαιπωρία» των εργαζομένων χρησιμοποίησε ως πρόσχημα η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Δ. Ρέππα, για να επιτεθεί στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες. Την «ταλαιπωρία» αυτών που ετοιμάζονται να χαρατσώσουν άγρια και μέσω της αύξησης των εισιτηρίων που θα φτάσει στο 40%. Αλλά η ταλαιπωρία των εργαζομένων από τις κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς δεν είναι τίποτα μπροστά στο νέο εφιάλτη που φέρνει η κυβέρνηση με τις νέες αυξήσεις - φωτιά στα εισιτήρια, στη ΔΕΗ, στα τρόφιμα, στα καύσιμα. Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς δεν πρέπει να υποκύψουν ούτε στις απειλές ούτε στις υποσχέσεις της κυβέρνησης. Η πάλη για τα εργασιακά και μισθολογικά τους δικαιώματα μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική, αν ταυτόχρονα δυναμώνουν τη συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, επιβάλλοντας στην πράξη δωρεάν μεταφορά των εργαζομένων το πρωί, των ανέργων, των μαθητών και φοιτητών. Διεκδικώντας πιο αποφασιστικά να μη γίνει καμία αύξηση στα εισιτήρια, Ενιαίο Δημόσιο Φορέα Συγκοινωνιών.



ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΦΩΝ
Το συρρικνώνει η κυβέρνηση

ΣΕΛ.  10
ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Σε κατάσταση διάλυσης η επισκευαστική βάση

ΣΕΛ.  13
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Νέες αντιεκπαιδευτικές αλλαγές

ΣΕΛ.  16  -  17
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Για το εργατικό «δυστύχημα» στο υπουργείο Εργασίας

ΣΕΛ.  11
ΠΑΣΥ
Κάλεσμα σε νέους αγώνες!

ΣΕΛ.  14
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ενάντια στις «συμβάσεις» της εξαθλίωσης

ΣΕΛ.  8
ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
Ετήσιες ανατιμήσεις 66,6%!

Σε ύψη ρεκόρ οι τιμές των καυσίμων. Κατά 139% αυξήθηκαν οι φόροι για κάθε λίτρο βενζίνης. Αυτοί που ληστεύουν όλο και πιο προκλητικά και ξεδιάντροπα το λαό στα καύσιμα είναι η κυβέρνηση και τα μονοπώλια, που ελέγχουν την εισαγωγή και τη διύλιση του πετρελαίου, με τους υπέρογκους φόρους και τα τεράστια υπερκέρδη. Η ανάγκη του λαού για φθηνά καύσιμα σημαίνει δραστική μείωση της φορολογίας και πάλη για πολιτικές εξελίξεις, που θα κάνουν δυνατή τη δημιουργία ενιαίου αποκλειστικά δημόσιου φορέα ενέργειας.


ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ