Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11124

ΠΑΜΕ
Με όλες τις δυνάμεις στην απεργία την 1η Δεκέμβρη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ από την ΠΑΣΥ


ΣΕΛ.  6  -  9
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Σήμερα συλλαλητήριο ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία

Στις 4 μ.μ., στην Ομόνοια


ΣΕΛ.  8

Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκη Ενωση διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία
  • ΚΚΕ: Η κρίση οφείλεται στα συσσωρευμένα κεφάλαια των μονοπωλίων και στο ότι η ΕΕ, η λυκοσυμμαχία τους, δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα βήμα μπροστά χωρίς να γεννά βαρβαρότητα για τους λαούς.
  • Αλέκα Παπαρήγα: Εμείς λοιπόν έχουμε το εξής τρίπτυχο: Αποδέσμευση, κοινωνικοποίηση και διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία. Αποδέσμευση χωρίς κοινωνικοποίηση θα είναι για το λαό δράμα. Κοινωνικοποίηση χωρίς αποδέσμευση είναι αδιανόητο να γίνει.

Ολοένα και πιο συγκεκριμένη μορφή παίρνουν τα σενάρια για διαίρεση της ΕΕ και της Ευρωζώνης, με βάση τις διαβουλεύσεις Γαλλίας - Γερμανίας για ένα νέο σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας κάτω από το βάρος της βαθιάς κρίσης και της ανισομετρίας. Πρέπει ο λαός να καταλάβει ότι ήρθε η ώρα να κάνει την επιλογή του. Να απορρίψει τις επικίνδυνες πια αυταπάτες, να πει όχι στις θυσίες για την κερδοφορία και την προστασία του ευρώ και της ΕΕ, να αντεπιτεθεί για το δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις δικές του ανάγκες.


ΣΕΛ.  3,   12  -  13

ΑΠΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Ατσαλώνονται από το παλλαϊκό μέτωπο αλληλεγγύης

Αγωνιστική θέση στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών αποφάσισαν να πάρουν οι γυναίκες τους. Σήμερα οι χαλυβουργοί συγκεντρώνονται στα δικαστήρια, όπου θα γίνει η δίκη για το ατύχημα που κόστισε τη ζωή σε ένα συνάδελφό τους και την αρτιμέλεια ενός άλλου.


ΣΕΛ.  10  -  11

Το ΚΚΕ είχε προβλέψει

Οι τελευταίες εξελίξεις στην ΕΕ με τα σενάρια για διαίρεση της Ευρωζώνης, ουσιαστικά τριχοτομούν την ΕΕ, αφού οδηγούν σε ένα σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης σύμφωνα με τις συζητήσεις Γερμανίας - Γαλλίας, σε ένα δεύτερο με άλλες χώρες της Ευρωζώνης που δεν μπορούν να είναι στο σκληρό πυρήνα, και στις εκτός Ευρωζώνης χώρες. Το ΚΚΕ από το 2000 είχε προβλέψει τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο του Κόμματος - «Ριζοσπάστης» 17/9/2000 - ανέφεραν: «Aναπόσπαστο στοιχείο της EE είναι η ύπαρξη "αξόνων" και "αντιαξόνων", που διαταράσσονται και εναλλάσσονται ανάλογα με την πορεία των αντιθέσεων των ηγετικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων... H διαμάχη εξελίσσεται ανάμεσα στη Γερμανία που έχει ηγεμονική θέση, στη Γαλλία και τη Bρετανία. Στην πραγματικότητα και η μια και η άλλη άποψη κινούνται στη λογική μιας Eυρώπης που θα ενοποιείται πολιτικά υπό την ηγεμονία ενός σκληρού πυρήνα, γύρω από τον οποίο θα διαμορφώνονται ομόκεντροι κύκλοι. Προωθείται η λεγόμενη ενισχυμένη συνεργασία, σύμφωνα με την οποία ο σκληρός πυρήνας των ηγετικών δυνάμεων θα αποφασίζει για λογαριασμό των υπολοίπων.(...) Aντιφατικές είναι και οι προβλέψεις για την πορεία του Eυρώ ως ενιαίου νομίσματος. Oποια πλεονεκτήματα εμφανίζονται για το ευρωπαϊκό μονοπωλιακό κεφάλαιο στην πορεία της καπιταλιστικής ενοποίησης, της νομισματικής ένωσης, συνοδεύονται από τις αντιθέσεις που προκύπτουν από την ανισόμετρη ανάπτυξη και οι οποίες είναι ορατές. Eκδηλώνονται στις διενέξεις για την εξέλιξη της EE με ομοσπονδιακή μορφή, για τη διεύρυνσή της, για το ρόλο της Eυρωπαϊκής Kεντρικής Tράπεζας σε σχέση με το Διεθνές Nομισματικό Σύστημα. Για πρώτη φορά στους επίσημους κοινοτικούς κύκλους, εκφράζονται ερωτήματα και αμφισβητήσεις για τη σκοπιμότητα και την αναγκαιότητα της διεύρυνσης, για τον κίνδυνο να τριχοτομηθεί η ίδια η EE».



ΚΝΕ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ
Είναι η ώρα της αντεπίθεσης! Ελα μαζί μας!

ΣΕΛ.  23
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΕΒ
Εφιάλτης για τους εργαζόμενους

ΣΕΛ.  9
ΚΚΕ
Τα στηρίγματα που αξίζουν στο σάπιο σύστημα

Με την επιστολή του (γελοιότητας και κουτοπονηριάς), ο Καρατζαφέρης λέει επί της ουσίας προς την πλουτοκρατία και την ΕΕ: Οποια κωλοτούμπα θέλετε, όποιο βρώμικο αντιλαϊκό έργο θέλετε, αρκεί να με έχετε στις προτεραιότητές σας. Το σύστημα που σαπίζει έχει τα πολιτικά στηρίγματα που του αξίζουν.


ΣΕΛ.  16
ΚΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δυνατότητες στην οικονομική δουλειά

ΣΕΛ.  3
ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑ
Εκμετάλλευση χωρίς δικαιώματα

ΣΕΛ.  25
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Δράση για τα λαϊκά προβλήματα

ΣΕΛ.  20  -  21
ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
Θερμοκήπιο αντίδρασης

ΣΕΛ.  17
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους

ΣΕΛ.  31
ΓΑΛΑ - ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ
Αρχαιρεσίες στο κλαδικό συνδικάτο

ΣΕΛ.  40

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ