Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Νοέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10238

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟΝ Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ
Το ΚΚΕ στηρίζει τις προσπάθειες της Κυπριακής Προεδρίας

Δεν μπορεί να νίπτει τας χείρας της και να ποιεί τη νήσσαν η ΕΕ, εφόσον η Κύπρος είναι και μέλος της, όπως και ο ΟΗΕ δεν μπορεί να θέτει το ζήτημα απλώς σε ένα επίπεδο, όπου η μεν ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί, η δε άλλη πλευρά επιθυμεί να κερδίσει χρόνο για να επιδιώξει τους πάγιους σκοπούς της.


ΣΕΛ.  3

ΕΚΑΝΑΝ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ σε βάρος του λαού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας για την εκρηκτική κατάσταση στο χώρο της Υγείας, οργανώνει το ΠΑΜΕ την Τρίτη 2 Δεκέμβρη, στις 2 μ.μ.

Σικέ καυγάς ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χτες στη Βουλή για τον τομέα Υγείας. Στόχος η συγκάλυψη των ευθυνών τους για τη χρόνια, από τις κυβερνήσεις και των δύο κομμάτων, αντιλαϊκή πολιτική ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης στο χώρο. Πολιτική που επέβαλε και στα δημόσια νοσοκομεία να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, γι' αυτό και με τεράστιες ελλείψεις, που αποβαίνουν σε βάρος του λαού και των εργαζομένων σ' αυτά και γιγάντωσε τη δράση του κεφαλαίου στο χώρο και την κερδοφορία του. Κάνοντας πανάκριβες τις παροχές υπηρεσιών Υγείας, για το λαό και την πρόσβαση σε αυτές για ορισμένες κατηγορίες λαϊκών στρωμάτων αδύνατη. Μόνη απάντηση σε όφελος του λαού, είναι η κοινή δράση της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, μαζί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και με στόχο να διεκδικηθεί αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν Σύστημα Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Που απαιτεί βεβαίως και πολιτικό τσάκισμα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και άνοιγμα του δρόμου για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, επομένως πολιτικό αγώνα μαζί με το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  13

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με το κουπόνι στο χέρι αποφασιστικά και αισιόδοξα

Δύο μέρες απέμειναν για την τυπική έναρξη, τη Δευτέρα 1η του Δεκέμβρη, της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος. Πρώτος σταθμός για όλες τις Οργανώσεις αναδείχνεται η αυριανή μέρα όπου τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, οι φίλοι και οι οπαδοί, με τον κυριακάτικο «Ριζοσπάστη» και το κουπόνι της οικονομικής εξόρμησης στο χέρι, αναμένεται να σαρώσουν πόλεις και χωριά για να γίνει υπόθεση των ανθρώπων του μόχθου και αυτή η μάχη.


ΣΕΛ.  8


ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ
Κύριο ερώτημα είναι «ποιος ωφελείται»

Η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε μήνυμα προς την ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαρξιστικό) και την ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας για τις επιθέσεις στη Βομβάη.


ΣΕΛ.  17
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Με την ΠΑΣΥ στον αγώνα!

ΣΕΛ.  21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ