Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10213

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Η Κύπρος δεν μπορεί παρά να είναι ενιαίο κράτος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χτες η διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κύπρο αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μεταφέροντας τη σταθερή και ολόπλευρη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα που δίνει ο κυπριακός λαός για να ζήσει αρμονικά και να ευημερήσει στην πατρίδα του.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ και φορτώνουν τα δεινά στο λαό

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι πρέπει να απορρίψουν τον ευρωμονόδρομο και τα κόμματά του, έχουν ζωτικό συμφέρον να αντιπαλέψουν και να ανατρέψουν αυτή την πολιτική

  • Η κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί, καθώς ισχυρίζεται ότι στηρίζει με δεκάδες δισ. ευρώ τους τραπεζίτες για το συμφέρον των μικρομεσαίων και των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, μέγιστη είναι και η υποκρισία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, που ανακάλυψε ότι είναι άλλο το τραπεζικό σύστημα και άλλο οι τραπεζίτες. Η διαφωνία του δεν έγκειται στην κρατική στήριξη του τραπεζιτικού κεφαλαίου, αλλά στο ότι αυτή πρέπει να διοχετευτεί και στα άλλα τμήματα του κεφαλαίου.
  • Ψεύδονται ασύστολα και η κυβέρνηση της ΝΔ και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», όταν λένε ότι μπορούν να ρυθμίσουν την αγορά. Οταν λένε ότι μπορεί να υπάρξει κρατική παρέμβαση υπέρ του λαού. Η αγορά λειτουργεί με τους νόμους του κεφαλαίου, που έχει θεριέψει και εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους ακόμη πιο έντονα χάρη στη στρατηγική του «ευρωμονόδρομου».

ΣΕΛ.  10  -  12

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Αγωνιστικά κατά της απελευθέρωσης του ωραρίου και της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας

Δυναμικό ξεκίνημα στις κοινές τους δράσεις ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας έκαναν χτες εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες μαζί με αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ. Στην Αθήνα κατέλαβαν συμβολικά τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας και το απόγευμα έκαναν πικετοφορία στην Ερμού. Αντίστοιχες εκδηλώσεις διοργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.



Associated Press

ΣΥΡΙΑ
Μεγάλες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις

ΣΕΛ.  17
ΚΚΕ
Γέννημα - θρέμμα του καπιταλισμού η διαφθορά

ΣΕΛ.  13
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Στο απόσπασμα το δικαίωμα της υπεράσπισης των αγωνιστών

ΣΕΛ.  3
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΙΑΤΡΙΚΗ
Ακινητοποιημένες μηχανές που θα έσωζαν ζωές

ΣΕΛ.  25

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ