Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 29 Γενάρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8485

ΒΟΥΛΗ
Καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο περί «ασυμβίβαστου»

Σε πολιτική ήττα για την κυβέρνηση εξελίχθηκε η υπόθεση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των βουλευτών, που μετατρέπει το Κοινοβούλιο σε «Βουλή εχόντων και κατεχόντων», αφού χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή καταψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το σχετικό νομοσχέδιο, που εισηγήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης


ΣΕΛ.  6

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΡΑΤΟΥ και σε θέματα «εσωτερικής ασφάλειας»!

Η υπόθεση της ανάμειξης των Ενόπλων Δυνάμεων στα εσωτερικά πράγματα, επανέρχεται με τη μορφή της ενεργού ανάμειξής τους στην εσωτερική ασφάλεια, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και άλλων «ασύμμετρων απειλών»!!! Πρόκειται για εξέλιξη που μπορεί να αποτελέσει άμεση απειλή για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές κατακτήσεις, πολύ περισσότερο τώρα που ο στρατός «επαγγελματικοποιείται» με τη στρατολόγηση «επαγγελματιών» στρατιωτών που σταδιακά θα αντικαταστήσουν τους στρατιώτες θητείας.

Αποκαλυπτική είναι μελέτη του ΓΕΣ που παρουσιάστηκε σε διεθνές φόρουμ στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων, που έγινε το προηγούμενο δεκαήμερο στη Θεσσαλονίκη, και στην οποία προβλέπεται η συγκρότηση μηχανισμού που θα υποστηρίζεται από αυτοδύναμο κέντρο συλλογής και επεξεργασίας πληροφοριών σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο και που θα λαμβάνει αποφάσεις και θα δρα έξω από τις συνήθεις δομές! Προβλέπεται μάλιστα, ότι ο μηχανισμός αυτός θα μπορεί να αναλαμβάνει ακόμα και προληπτική δράση πριν την εκδήλωση των «απειλών»!

ΣΕΛΙΔΕΣ 5 (Η άποψή μας) και 7 (το ρεπορτάζ)


ΣΕΛ.  7

Associated Press

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΟΧΙ στον πόλεμο από παντού

Με μια μεγάλη διαδήλωση, όπου κυριαρχούσαν συνθήματα κατά της ALCA (Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου Αμερικής), του ΔΝΤ και του επαπειλούμενου πολέμου στο Ιράκ, έκλεισαν οι εργασίες του Γ` Παγκόσμιου Φόρουμ στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας (φωτό). Την ίδια στιγμή κι ενώ δυναμώνουν οι αντιπολεμικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο και οι αντιθέσεις των συγκρουόμενων ιμπεριαλιστικών συμφερόντων διακρίνονται όλο και περισσότερο ξεκάθαρα, ο Τζ. Μπους αναμενόταν να κάνει φανερή την πολεμική ανυπομονησία των ΗΠΑ στο ετήσιο μήνυμά του.


ΣΕΛ.  14   -   15,    18

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ προσφέρει 4.160 ευρώ, μέσω της ΝΕ Χανίων, στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Μάχη για την υπερκάλυψη

Στο 83,2% βρίσκεται το ποσοστό κάλυψης του πλάνου της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ και οι κομμουνιστές έχουν ριχθεί στη μάχη της υπερκάλυψής του, στις μέρες που απομένουν


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ