Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Γενάρη 1999

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΠΑΛΛΑΪΚΟ
ΜΗΝΥΜΑ
απόφασης αγώνα για την Παιδεία
  • Μαζικά συλλαλητήρια σε πάνω από 40 πόλεις. Εντυπωσιακή και μεγαλύτερη η πορεία στην Αθήνα από αυτή της 21ης Γενάρη. Γραμμή αποσιώπησης του γεγονότος από τους βαρόνους της παραπληροφόρησης. Στημένος πετροπόλεμος χτες - για τηλεοπτικές "ανάγκες" - ανάμεσα σε λιγοστούς προβοκάτορες και άνδρες των ΜΑΤ! Τα πραγματικά γεγονότα αποκαλύπτει ο "Ριζοσπάστης".
  • Επόμενο ραντεβού το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 5 Φλεβάρη.Αυτή τη στιγμή σε κατάληψη βρίσκονται 460 σχολεία της Αττικής, 290 στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ ακόμη 68 βρίσκονται σε συνεχή αποχή. Ανακοίνωση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων της Αθήνας καλεί τον υπουργό Παιδείας να αφήσει την αδιαλλαξία και να συζητήσει με τους εκπροσώπους του αγώνα των μαθητών. Συνεχίζεται και σήμερα η 48ωρη απεργία των καθηγητών, ενώ αρχίζουν οι τοπικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ που θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 1η του Φλεβάρη.
  • Αποκαλυπτική καταγγελία των Ομοσπονδιών Γονέων Αθήνας και Πειραιά για μεροληπτική στάση, εμπαθή εμμονή και αδιαλλαξία του υπουργείου Παιδείας προς τους μαθητές των δημόσιων σχολείων, σε αντίθεση με την ελίτ που φοιτά σε ειδικά τμήματα των ιδιωτικών, καθώς η τελευταία, με βάση τον νόμο 2525 δίνει εξετάσεις μόνο στα μαθήματα της Γ Λυκείου, για την εισαγωγή της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα.

Πάγκαλος νυχτωμένος...

Το παραλήρημα του Θ. Πάγκαλου κατά του ΚΚΕ συνεχίζεται. Μετά τα εξόχως αντικομμουνιστικά που εκτόξευσε προχτές, τα οποία θα ζήλευε και ο παππούς του ακόμη, επανήλθε χτες, αναμασώντας τα γνωστά περί συμμαχίας του ΚΚΕ με τη ΝΔ!

Μετά το φιάσκο που έχει πάθει η ΝΔ, να μην ξέρει τι να κάνει, αφού το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει στο ακέραιο τη νεοδημοκρατική πολιτική, ο Θ. Πάγκαλος έχει το θράσος να μιλάει για σύμπλευση ΚΚΕ - ΝΔ!

Ο,τι και να πούμε όμως, είναι πολύ δύσκολο, ειδικά γι' αυτόν, να κοκκινίσει...

Αλλά είναι μακριά νυχτωμένος, αν πιστεύει ότι οι κραυγές του, της δεκαετίας του '50, θα παρεμποδίσουν τους κομμουνιστές, τους ΠΑΣΟΚους και τους νεοδημοκράτες, εργάτες και αγρότες, το λαό, να συμπαραταχτούν κατά της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ...



Ποιος θα πληρώσει τους "S-300";

H ... φάρσα με τους ρωσικούς πυραύλους "S-300" συνεχίζεται, καθώς, μετά τη γνωστή κατάληξη, που είχαν οι σχεδιασμοί των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου, φαίνεται πως έχει ξεκινήσει μια νέα συζήτηση, για το πού θα καταλήξουν και, κυρίως, για το ποιος θα τους πληρώσει


ΣΕΛ.  6
ΔΣΑ
Υποψήφιος πρόεδρος ο Β. Δημόπουλος

Ο Β. Δημοπουλος θα είναι ο υποψήφιος πρόεδρος της "Δικηγορικής Αγωνιστικής Κίνησης", που συγκροτήθηκε απο την ΣΑΚΔΑ και αλλες δυνάμεις του δικηγορικού κόσμο, στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλάγου Αθήνας


ΣΕΛ.  21
ΚΚΕ
Ανέξοδες υποσχέσεις

Οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Λ. Παπαδήμα είναι ανέξοδες υποσχέσεις και επαναλαμβάνουν τη δημαγωγία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ τονίζει το Τμήμα Υγέιας της ΚΕ του Κόμματος σε χτεσινή ανακοίνωσή του. Ο αγώνας είναι ο μονόδρομος των εργαζομένων τονίζει και η ΕΣΑΚ υγειονομικών.


ΣΕΛ.  20  -  21
Αυξάνεται ραγδαία η ανεργία

Στο 9,86% "πέταξε" ο μέσος όρος ακόμη και της εγγεγραμμένης ανεργίας το 1998, έναντι 7,68% που ήταν το 1997, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χτες στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ. Ρεκόρ σημειώθηκε το μήνα Δεκέμβρη, όπου καταγράφτηκε ποσοστό ανεργίας 10,37%!


ΣΕΛ.  19
ΑΓΡΟΤΕΣ
Εξαπλώνεται ο αγωνιστικός άνεμος

Ενώ οι αγρότες της επαρχίας Λαγκαδά και της Βόρειας Χαλκιδικής ετοιμάζονται για το μεγάλο συλλαλητήριο, που θα γίνει την Κυριακή στη Ν. Απολλωνία και οι Θεσσαλοί αγρότες "ζεσταίνουν" τις μηχανές των τρακτέρ, ο υπουργός Γεωργίας ... ανακάλυψε το βασικό πρόβλημα της αγροτιάς και αυτό είναι η έλλειψη έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης...


ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ