Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9570

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ
Σήμερα στις 7.30 μ.μ. στο υπουργείο Αμυνας. Την Κυριακή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η εκδήλωση της ΠΣΟ
  • Σήμερα στις 7.30 μ.μ., ΕΕΔΥΕ - ΠΑΜΕ - ΝΑΣ και «Συμπαράταξη για την Αθήνα» καλούν έξω από το υπουργείο Αμυνας, σε συγκέντρωση - διαμαρτυρία ενάντια στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για συμμετοχή στη στρατιωτική δύναμη κατοχής στο Λίβανο.
  • Την Κυριακή γίνεται στην Αθήνα η Συνδιάσκεψη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας για την αλληλεγγύη στους λαούς της Μέσης Ανατολής και η εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

ΣΕΛ.  15

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ στην υπηρεσία των μονοπωλιακών ομίλων

ΚΚΕ: Η γενικότερη όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσίας, αλλά και των αστικών τάξεων της περιοχής, θα περιέχεται έτσι ή αλλιώς και στη συγκεκριμένη συμφωνία, γεγονός που δε διασφαλίζει από κινδύνους την περιοχή

Η Ελλάδα, μια ενεργειακά εξαρτημένη χώρα, έχει ανάγκη δημιουργίας εναλλακτικών λύσεων για τη μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και η σχετική με αυτή επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Πούτιν και του Βούλγαρου Παρβάνοφ. Η «πολυδιάστατη» εξωτερική και ενεργειακή πολιτική που ακολουθεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ υπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα της αστικής τάξης και τις ανάγκες κερδοφορίας μιας χούφτας μονοπωλιακών ομίλων.

Η γενικότερη όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσίας, αλλά και των αστικών τάξεων της περιοχής για τη δημιουργία ζωνών επικυριαρχίας, θα περιέχεται έτσι ή αλλιώς και στη συγκεκριμένη συμφωνία, γεγονός που δε διασφαλίζει από κινδύνους την περιοχή. Η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός αντιιμπεριαλιστικού μετώπου των λαών των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, προβάλλει άμεση.

Σταθερή θέση του ΚΚΕ είναι ότι μόνο ο ενιαίος αποκλειστικά κρατικός φορέας ενέργειας της λαϊκής οικονομίας μπορεί να διασφαλίσει την αξιοποίηση των διαδρομών μεταφοράς και των εγχώριων πηγών ενέργειας, στο πλαίσιο ενός ενεργειακού σχεδιασμού που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ
Οξύνει το πρόβλημα της φοιτητικής στέγης για τις λαϊκές οικογένειες

Η εγκατάλειψη των φοιτητικών εστιών, που παρατηρείται πανελλαδικά, αλλά και η μη ανέγερση νέων, παρά τις τεράστιες ελλείψεις στο ζήτημα της στέγασης των φοιτητών, δε συμβαίνουν τυχαία. Τα παραπάνω έρχεται να επιβεβαιώσει και η παλιά φοιτητική εστία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου τα σημάδια εγκατάλειψης και τα προβλήματα υποδομής είναι οξυμένα. Προβλήματα στατικότητας, πεσμένοι σοβάδες, σπασμένες τουαλέτες και τζάμια, σκοτεινοί διάδρομοι, δωμάτια που θυμίζουν κελιά και κάθε τουαλέτα να αντιστοιχεί σε 7 άτομα... Πραγματικότητα που αναγκάζει τις λαϊκές οικογένειες να ψάχνουν στέγη για τα παιδιά τους στα ακριβά για την τσέπη τους ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.


ΣΕΛ.  12


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Στηρίζουμε τον αγώνα των συμβασιούχων

Περιοδείες σε παιδικούς σταθμούς της Αθήνας πραγματοποίησαν χτες αντιπροσωπείες της ΝΑΣ και της «Συμπαράταξης». Τη στήριξη των αγωνιστικών συνδυασμών συνεργασίας στον αγώνα όλων των συμβασιούχων, τονίζει με δήλωσή του ο υποψήφιος για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά.


ΣΕΛ.  9
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Αγώνας για τους εργαζόμενους

Την ώρα που οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ περιγράφουν τα «οράματα» επιχειρηματικότητας που έχουν για την Αθήνα, η «Συμπαράταξη» με συνεχείς δραστηριότητες καλεί τους εργαζόμενους να ψηφίσουν με κριτήριο τα λαϊκά προβλήματα. Αρθρο για τις προτάσεις Σκανδαλίδη.


ΣΕΛ.  11
ΛΥΚΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Περιοδεία της Ελπίδας Παντελάκη

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς συζήτησε χτες το πρωί η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά στη διάρκεια της περιοδείας σε Λύκεια της πόλης.


ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ