Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Αυγούστου 2008 - αριθ. φύλλου: 10142

ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ
Η δύναμη στα χέρια των εργαζομένων
  • Σενάρια για κυβερνητικές συνεργασίες από στελέχη των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου».
  • Αλέκα Παπαρήγα: Να συνειδητοποιήσουν οι εργαζόμενοι ότι έχουν τη δύναμη στα χέρια τους να επιβάλουν το δικό τους συμφέρον. Παίρνοντας υπόψη το χαρακτήρα των κομμάτων, τα προγράμματά τους και την όλη τους τακτική, μια κυβέρνηση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ μέσα θα καλλιεργήσει ένα κλίμα αυταπάτης για λίγο διάστημα στο λαό και πολύ γρήγορα θα αποκαλυφθούν τα «δόντια» της.

ΣΕΛ.  6  -  7

«ΣΠΑΕΙ» ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για να κερδίσει περισσότερη απλήρωτη δουλειά

Στα πρότυπα όσων αποφάσισαν οι υπουργοί Απασχόλησης της ΕΕ για «ενεργό» και «ανενεργό» περίοδο, η εργοδοσία απαιτεί από τους εργαζόμενους να αναπληρώσουν ό,τι αυτή θεωρεί «μη παραγωγικό» χρόνο δουλειάς!

Τον εργασιακό Μεσαίωνα που οικοδομούν οι αποφάσεις των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου για το σπάσιμο του χρόνου εργασίας σε «ενεργό» και «ανενεργό» περίοδο, έρχεται να επιβεβαιώσει το παράδειγμα εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες «διαχείρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών πελατών» σε τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με καταγγελίες, η εταιρεία εφαρμόζει «σύστημα ωρομέτρησης», βάσει του οποίου διακρίνει το χρόνο εργασίας σε «παραγωγικό» και «μη παραγωγικό». Ο «μη παραγωγικός» δεν προσμετράται σαν χρόνος εργασίας. Στη βάση αυτή, η εργοδοσία απαιτεί από τους εργαζόμενους στο τέλος κάθε μήνα είτε να τον αναπληρώσουν με επιπλέον απλήρωτη εργασία, είτε να δεχτούν αδιαμαρτύρητα αντίστοιχες περικοπές στο μισθό τους.

Οι όροι «παραγωγικός» και «μη παραγωγικός» χρόνος εργασίας ταυτίζονται απόλυτα με την «ενεργό» και «ανενεργό» περίοδο του χρόνου εργασίας που έχει καθιερώσει στην ορολογία της η ΕΕ. Την ορολογία αυτή επαναδιατύπωσαν και οι υπουργοί Απασχόλησης της ΕΕ στη Σύνοδο του περασμένου Ιούνη, δίνοντας αποφασιστική συνέχεια στη σαρωτική επίθεση που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου στο σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας.


ΣΕΛ.  13

Eurokinissi

ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Αποφασισμένοι να επιβάλουν το δίκιο το δικό τους και των νεκρών της τάξης τους είναι οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, τα ταξικά σωματεία των οποίων διοργανώνουν νέες κινητοποιήσεις μεθαύριο Πέμπτη και την Παρασκευή. Απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για το θάνατο των οκτώ εργατών και την άμεση ικανοποίηση του διεκδικητικού πλαισίου που έχουν διαμορφώσει για τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.


ΣΕΛ.  12


«ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2»
Αντιδραστικό περιεχόμενο

Το περιεχόμενο του «Καποδίστρια 2», που έχει την πολύμορφη συναίνεση και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, είναι αντιδραστικό. Οι λαϊκές δυνάμεις πρέπει να οργανώσουν έγκαιρα την πάλη τους.


ΣΕΛ.  3
Στο απυρόβλητο τα κέρδη των μονοπωλίων

Με ανακοινώσεις περί ελέγχων επιχειρεί η κυβέρνηση να αμβλύνει τις αντιδράσεις για την ακρίβεια στα καύσιμα. ΚΚΕ: Κατάργηση τώρα των φόρων στα καύσιμα και ενιαίος αποκλειστικά δημόσιος φορέας ενέργειας.


ΣΕΛ.  18
ΕΕΔΥΕ
Ολοι την Πέμπτη στην Ακρόπολη

Η ΕΕΔΥΕ, με αφορμή την 63η επέτειο της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη 7 Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ. στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.


ΣΕΛ.  2
ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΑΧΛΑΔΙ
Αλληλεγγύη στην ΚΕΝ Τσεχίας

ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ