Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Αυγούστου 2006 - αριθ. φύλλου: 9542

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
Τρίτος εργάτης νεκρός σε δύο μέρες
  • Αλλος ένας εργάτης, στην περιοχή Αττικιά της Ανδρου, θυσιάστηκε χτες στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
  • Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες ταξικά συνδικάτα και συνδικαλιστές, εκπρόσωποι της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, στο υπουργείο Απασχόλησης.

ΣΕΛ.  15

ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ από το Λίβανο

Η λαϊκή αλληλεγγύη είναι η «ασπίδα» των λαών

  • Δυναμικές διαδηλώσεις καταδίκης της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας χτες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Νέες εκδηλώσεις τις επόμενες μέρες.
  • Κλιμακώνει τις χερσαίες πολεμικές επιχειρήσεις ο ισραηλινός στρατός, μέσα στο έδαφος του Λιβάνου, ενώ συνεχίζει τους φονικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.
  • Με μπόλικες δόσεις υποκρισίας και κάνοντας σαφώς «πλάτες» στην ισραηλινή επιθετικότητα, η κατάληξη της χτεσινής έκτακτης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ενώ προωθείται η επέμβαση πολυεθνικής στρατιωτικής δύναμης, για την επιβολή της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης.
  • Κανένας Ελληνας στρατιώτης στη Μέση Ανατολή, όποιος κι αν το αποφασίσει. Συμμετοχή σε στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής σημαίνει συμμετοχή στο έγκλημα, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
  • Να πάρει τα όπλα και να συμμετάσχει στον αντιστασιακό αγώνα καλεί τον λιβανικό λαό το ΚΚ Λιβάνου.

ΣΕΛ.  2   -   3,    6   -   7


Eurokinissi

ΚΟΥΒΑ
Εγχειρήθηκε επιτυχώς ο Φ. Κάστρο

Στον Ραούλ Κάστρο μεταβίβασε προσωρινά ο ηγέτης της Κούβας τα βασικά καθήκοντά του, καθώς βρίσκεται σε ανάρρωση, μετά από επιτυχή εγχείρηση. Τηλεγράφημα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  13
ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πάνε κι έρχονται ανεξέλεγκτα τοξικά φορτία

Σημαντικές καταγγελίες από τα μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Επαγγελματιών Οδηγών Μακεδονίας - Θράκης «ΕΡΜΗΣ» και του προέδρου της αντίστοιχης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.


ΣΕΛ.  17
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
Ακινητοποιούν αύριο το «ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ»

Μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», για τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, η ΠΝΟ προχωρά αύριο στη συμβολική ακινητοποίηση του πλοίου «ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ».


ΣΕΛ.  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ