Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Ιούλη 2005 - αριθ. φύλλου: 9216

ΘΥΣΙΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ
Τέσσερις ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ μέσα σε 24 ώρες

Τέσσερις εργάτες μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες έστειλε στο θάνατο η κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και η δίψα του κεφαλαίου να μεγιστοποιήσει την κερδοφορία του, αδιαφορώντας για τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων. Από το μεσημέρι της Πέμπτης, μέχρι χτες την ίδια ώρα, δυο οικοδόμοι, ένας εργαζόμενος σε συνεργείο καθαρισμού και ένας εργάτης σε μεταλλείο, έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα για το μεροκάματο, στην Αθήνα, την Πάτρα και τα Χανιά. Ο αριθμός των νεκρών εργατών από τις αρχές του χρόνου ξεπέρασε τους 35, ενώ πάνω από 700 είναι οι νεκροί και σακατεμένοι οικοδόμοι από το 1991 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Κοινός τόπος στα τελευταία τέσσερα εργοδοτικά εγκλήματα ήταν η παντελής έλλειψη μέτρων ασφάλειας από την πλευρά της εργοδοσίας που ενισχύεται από την παντελή έλλειψη ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η άνοδος της θερμοκρασίας μέσα στο καλοκαίρι, στήνει νέες παγίδες θανάτου για τους εργαζόμενους, αν δε ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και δεν ενταθούν οι έλεγχοι, όπως ζήτησε από προχτές το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.


ΣΕΛ.  10   -   11

14ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στήθηκαν τα νεανικά «κόκκινα στρατηγεία»

Στο Νεστόριο της Καστοριάς, δίπλα στο ποτάμι, στις παραλίες Μπούκα της Καλαμάτας και Πλακιά του Ρεθύμνου, όπως και στο γνώριμο απ' τα προηγούμενα χρόνια χώρο του Στομίου της Λάρισας, έχουν ήδη στηθεί από χτες βράδυ τα «στρατηγεία» του αγώνα της νεολαίας, στο πλαίσιο του 14ου Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ. Σήμερα και αύριο, θα πραγματοποιηθούν πολύμορφες εκδηλώσεις, ενώ, το επόμενο Σαββατοκύριακο, ακολουθούν οι κατασκηνώσεις στην Αίγινα και τον Αγιο Κωνσταντίνο Σάμου (φωτ. από το περσινό Διήμερο)


ΣΕΛ.  3


ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Ευθύνεται το απεμπλουτισμένο ουράνιο;

Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ το θέμα σχετικά με τις επιπτώσεις από το απεμπλουτισμένο ουράνιο στην υγεία των Ελλήνων στρατιωτικών που υπηρέτησαν ή υπηρετούν στη Βοσνία και το Κόσσοβο


ΣΕΛ.  6
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ»
Οριακή η λειτουργία του

Ακόμη και τα χειρουργεία λειτουργούν οριακά στο νοσοκομείο «Μεταξά», καθώς τα σοβαρότατα κενά σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό βάζουν βαριά τη σφραγίδα τους


ΣΕΛ.  12
ΔΙΚΗ ΕΛΑ
Αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι

Αθωώθηκαν χτες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι έξι κατηγορούμενοι για το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης του ΕΛΑ


ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ