Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Μάη 2009 - αριθ. φύλλου: 10362

ΚΚΕ: ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ μάχης, ελπίδας στην προοπτική του λαού

Το ψηφοδέλτιο παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

  • Η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου αντιστοιχεί, στην κοινωνική, ηλικιακή και φυλετική σύνθεση, στην πολιτική συνεργασίας και συμμαχίας του Κόμματος. Μετέχουν δραστήριοι κοινωνικοπολιτικοί παράγοντες συνεργαζόμενοι με το ΚΚΕ, σύντροφοι νέοι, γυναίκες, στελέχη που βρίσκονται σε κεντρικές θέσεις του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, του αγροτικού, των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, του γυναικείου κινήματος, σύντροφοι που ζουν στην Γερμανία και τη Δανία, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στους Ελληνες που ζουν και εργάζονται στην Ευρώπη.
  • Κριτήριο ψήφου είναι η καθημερινή ζωή του εργαζόμενου λαού. Η μαζική ψήφιση του ΚΚΕ είναι απόδειξη ότι δεν ανέχεται ο λαός να τον παραπλανούν, να του κλέβουν τον πλούτο που παράγει, να του στερούν τα σύγχρονα δικαιώματα, να του χειροτερεύουν τη ζωή. Εχει αξία η συμμετοχή στις εκλογές και η στήριξη του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ. Η αποχή δεν ασκεί καμία πίεση στα κόμματα εξουσίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Δεν τιμωρείται η ΕΕ με την ψήφο στα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ ως μονόδρομο ή ερωτοτροπούν μαζί της ως μοναδική επιλογή.

ΣΕΛ.  8  -   14

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Παρέμβαση για τις απολύσεις στο «Αττικα»

Μαζική διαμαρτυρία έξω από το πολυκατάστημα «Αττικα» οργάνωσε χτες το πρωί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με τη συμπαράσταση και άλλων ταξικών σωματείων της Αθήνας, απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων στο πολυκατάστημα.


ΣΕΛ.  25


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Προετοιμάζουν το έδαφος για τα χειρότερα

ΣΕΛ.  29
ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΑΓΟΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ
Δικομματικές αντιδικίες με στόχο τον αποπροσανατολισμό

ΣΕΛ.  7
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΣΕ
Αποψιλώνει το προσωπικό με συγκροτημένα δικαιώματα

Την απόλυση 3.000 εργαζομένων άνω των 50 ετών ανακοίνωσε χτες ο αρμόδιος υπουργός.


ΣΕΛ.  24
ΚΝΕ
Τραμπούκικη επίθεση της ΠΑΣΠ στο ΤΕΙ Αθήνας

ΣΕΛ.  17
ΚΝΕ
Η ναρκωκουλτούρα δε θα περάσει!

ΣΕΛ.  18

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ